دکتر علی اکبر ولایتی دیروز در دومین جشن رونمایی کتاب های درسی تازه تالیف گفت: درباره این نکته که "باید در روایت تاریخ بی طرف بود" سخن فراوان است ولی حداقل کاری که می شود کرد این است که تاریخ را منصفانه نوشت.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم مهدی نوید ادهم رئیس سازمان پژوهشی وزارت آموزش و پرورش در سخنانی به استراتژی این سازمان در تالیف کتب جدید مدارس اشاره کرد و گفت: ما در برنامه درازمدت مان بیشتر به ریشه ها پرداخته ایم که تجلی آن در سه پروژه مهم نمایان است؛ اول تدوین فلسفه تعلیم و تربیت در نظام جمهوری اسلامی، دوم تدوین سند ملی آموزش و پرورش و سوم تدوین برنامه های درسی.

وی افزود: در برنامه های کوتاه مدت نیز به حاکمیت رویکرد مشارکت پذیری در تالیف کتب باید اشاره کرد که این هدف امسال با تالیف 130 کتاب توسط دیگران محقق شد. ما امسال توانستیم 922 عنوان کتاب را با شمارگان بیش از 150 میلیون جلد تالیف و توزیع کنیم که این روند در سال های آتی هم ادامه خواهد داشت.

علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری و مولف کتاب "تاریخ معاصر ایران سوم دبیرستان" نیز در سخنانی آموزش و پرورش را مهم ترین دستگاه اجرایی کشور برای ساختن کشوری که قرار است در چشم انداز 20 ساله قدرت اول منطقه باشد، توصیف کرد و گفت: هیچ دستگاهی به اندازه آموزش و پرورش نمی تواند در ساختن کشور در درازمدت نقش داشته باشد و ما در انتظار نتایج حرکت عظیم آموزش و پرورش در سال 1404 هستیم.

وی به تغییر و تحولات عرصه آموزش و پرورش در سالهای بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: بازنگری دائم در آموزش و پرورش ضروری است و علت اساسی آن، تحولات تاریخ معاصر ماست که به گونه ای شده که دو روز پیاپی دنیا مثل هم نیست و امور جاری به قدری سریع تحول می یابند که حکومت ها در پیش بینی آینده نزدیک دچار مشکل می شوند؛ چه برسد به آینده دور. کتاب های درسی تاریخ در این میان می توانند نقشی اساسی در یادآوری گذشته کشور به دانش آموزان ایفا کنند.

ولایتی اضافه کرد: اگر دانش آموزی گذشته تاریخی کشورش را نداند مثل این است که حافظه اش را از دست داده باشد و در این میان حافظه نزدیک آدم بیشتر به دردش می خورد تا دور.

مولف کتاب تاریخ معاصر ایران سوم دبیرستان همچنین درباره چگونگی تالیف این کتاب گفت: تالیف این کتاب هفت سال طول کشید. ما سعی کردیم تنها به کنار هم چیدن وقایع صرف تاریخی توجه نکنیم بلکه با تحلیلی مستند آن را به تصویر بکشیم.

ولایتی ادامه داد: این کتاب 241 منبع دارد و من تاکید داشتم که منابع ذکر شود اما خودم یادم نمی آید که در کتاب های درسی مدارس ذکر ماخذ الزامی بوده باشد.

پس از پایان سخنان علی اکبر ولایتی، با اهدای لوح سپاسی از او به خاطر تالیف کتاب تاریخ معاصر ایران سوم دبیرستان تجلیل شد.