خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: فرهنگ و ادبیات دفاع مقدس مقولهای است که بهراحتی نمیتوان از کنار آن عبور کرد و در واقع کار کردن در حوزه دفاع مقدس یک سرمایهگذاری اجتماعی است؛ همه باید در حوزه دفاع مقدس و پاسداری از خون شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و پایداری خود را مسئول بدانند و به طور یقین نویسندگی از جمله کارهای ارزشمند در این حوزه است.
آنچه عموم مردم از زندگی شهدا میدانند، بیشتر مربوط به حضورشان در جبهههای نبرد و شرح رشادتهایشان مقابل دشمن متجاوز بعثی است. به خاطر اهمیت کار رزمندگان در هشت سال دفاعمقدس، کمتر فرصتی پیش آمده تا از پشت جبهه و زندگی روزمرهشان صحبتی به میان آید. درحالیکه زندگی رزمندگان زمانی که عملیات نبوده نکات جذاب زیادی در خود دارد. آنها زمانی که در عملیات نبودند، اوقات فراغتشان را به بهترین شکل پر میکردند و اجازه نمیدادند وقتشان به آسانی هدر شود. مطالعه و کتابخوانی یکی از علاقهمندیهای جدی شهدا بود. بسیاری از شهدا عاشق کتاب بودند و در هر فرصتی که پیدا میکردند، به مطالعه رو میآورند.
در گزارشی که از پی میآید، به معرفی و مرور برخی از کتب مرتبط با موشک باران شهر دزفول و مقاومت مردمی آن میپردازیم.
شُبیشه
نوشته خسرو مرادی
شبیشه حکایت عشقی کهنه بین مکّیه و الوان در روستایی به همین نام، در جریان سیل ۱۳۹۷ است که سردار دلها حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی المهندس وحشدالشعبی عراق به کمک مردم آن دیار شتافتند.
این اثر که اولین رمان در باره شهید حاج قاسم سلیمانی میباشد، موضوع ارادت بنیاد ۴ خرداد به آن شهید والامقام هم هست که در ۱۶۴ صفحه توسط انتشارات نیلوفران منتشر شده است.
عروسی خوبان
نوشته مرضیه زرکی
این کتاب مجموعهای از خاطرات ساده و صمیمی نوعروسان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص دهه شصت میباشد که علی رغم سختیهای آن دوران، پیوندهایی عاشقانه و مومنانه داشته و نمونهای از زندگی ایرانی – اسلامی را به نمایش گذاشتند.
این اثر در دو فصل تحت عنوان زنان زهرایی و مردان عاشورایی و در ۲۴۰ صفحه به سفارش بنیاد ۴ خرداد توسط نشر آوان جنوب منتشر شده است
رمز و راز مقاومت و پایداری دزفول
این اثر که توسط محمدرضا سنگری تدوین شده است حاوی ۲۷ مقاله از ۷ نویسنده در باره زوایای پیدا و پنهان حماسه مردم دزفول و ضرورت پاسداشت این روز بزرگ در تاریخ معاصر میباشد.
تاریخ مقاومت در دزفول، شهر آجری، دزفول شهر هزار زخم، تاریخچه ذخیره و نوجوانان سپاه در دزفول و نقش مساجد در مقاومت دزفول از جمله مقالات این اثر میباشند.
این کتاب در ۱۳۶ صفحه به سفارش بنیاد ۴ خرداد توسط نشر نیلوفران منتشر شده است
شبهای موشک باران
نوشته عظیم محمود زاده
این کتاب حاوی ۴۰ خاطره کوتاه از زبان شاهدان عینی حملات هوایی، توپخانه ای و موشکی به شهر مظلوم دزفول است که مقاومت اسطورهای این شهر را به نمایش گذاشته است.
این کتاب یک صد صفحهای که مزین به تصاویری از امدادرسانی مردم و ارگانهای دولتی است، به سفارش بنیاد ۴ خرداد توسط نشر آوان جنوب منتشر شده است.
الف دزفول
نوشته عبدالرضا سالمینژاد
این اثر مجموعهای از روایتهای مستند داستانی است که حماسههای رزمندگان و مردم دزفول را از آغاز انقلاب اسلامی تا عملیات پیروز فتح المبین به رشته تحریر درآورده است.
در این کتاب خاطراتی از حضرت آیت الله قاضی، فاجعه مسجد نجفیه و شهدای جبهه صالح مشطط نیز مرور میشود. این کتاب به سفارش بنیاد ۴ خرداد در ۱۵۲ صفحه توسط نشر آوان جنوب منتشر شده است.