به گزارش خبرنگار مهر، جلسه کارگروه میراث فرهنگی با موضوع رسیدگی به مسائل مدرسه حلبیان اصفهان پیش از ظهر شنبه برگزار شد. محمدعلی احمدی، فرماندار اصفهان در این جلسه اظهار داشت: اگر شب گذشته مدرسه حلبیان تخریب شده بود چه کسی پاسخگو بود؟ باید اداره کل آموزش و پرورش دغدغه و پیگیری برای نگهداری از این مدرسه و سایر مدارس تاریخی را داشته باشد. این سوال باید مبنای کار رسیدگی به این مدرسه تاریخی قرار گیرد.
وی ادامه داد: ضروری است تا اداره کل آموزش و پرورش و ادارهکل میراث فرهنگی استان اصفهان به منظور انجام هماهنگیهای لازم برای تهیه و تدوین دستورالعمل احیا و بازسازی مدرسه حلبیان بازدیدی را برنامهریزی کرده و انجام دهند. تشکیل کارگروه رسیدگی به مدارس تاریخی در اداره کل آموزشوپرورش استان اصفهان باید در اولویت قرار گیرد. ضرورت دارد تا معلمان، دانش آموزان و مدیران در عرصه میراث فرهنگی و تاریخی ویژگی مطالبهگری داشته باشند.
فرماندار اصفهان با بیان اینکه «تهیه لیستی از الزامات نگهداری و اقدامات ممنوع نسبت به مدارس تاریخی ضروری است» تصریح کرد: در این راستا باید شیوه نامههای ویژهای برای مدیران، دانش آموزان و معلمان این مدارس تدارک دیده شود. همچنین باید دانست که اگر فرایند احیا مدرسه حلبیان به درستی صورت پذیرد به خودی خود میتواند درآمدزا نیز باشد که در نهایت مشارکت مردمی را میطلبد.
مدرسه حلبیان به موزه تبدیل شود
همچنین محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در این جلسه گفت: ادارهکل آموزش و پرورش برای تشکیل کارگروه ویژه رسیدگی به مدارس تاریخی اصفهان تاکید و همکاری دارد. در میان مدارس اصفهان ۵۴۰ مدرسه در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد که باید با این سازمان هماهنگیهای لازم به منظور حفظ و نگهداری آنها به عمل آید و از طریق کارگروه ایجاد شده به مسائل و مشکلات مدارس میراثی و تاریخی برای نگهداری و مراقبت از آنها اقدامات لازم انجام خواهد پذیرفت.
وی با اشاره به شرایط مدرسه حلبیان توضیح داد: مدرسه حلبیان از دو بخش تشکیل میشود که یکی از بخشها بیش از یک قرن قدمت دارد. پیشنهاد ادارهکل آموزش و پرورش این است که پس از انجام اقدامات کارشناسی و مرمتی در آن، در کاربری موزه در حوزه مسائل آموزشی اداره آموزش و پرورش به کار گرفته شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: همچنین با توجه به آنکه این مدرسه در منطقهای قرار دارد که ما با کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم، میتوان از بخش دوم مدرسه حلبیان که نزدیک به صدسال قدمت دارد با کاربری آموزشی و حضور دانشآموزان در آن بهرهگیریم چرا که به این موضوع قائلیم که مدارس باید هویت خود را حفظ کنند.