به گزارش خبرنگار مهر، شماری از ائمه جمعه و جماعات دانشآموخته المصطفی از هندوستان، در سفر به قم، با حجتالاسلام عباسی دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس جامعه المصطفی، در این دیدار، ضمن خوشآمدگویی به دانشآموختگان جامعةالمصطفی، خاطرنشان کرد: مایه افتخار و مباهات ماست که دانشآموختگان جامعةالمصطفی، در جای جای عالم مشغول خدمت و مشعل هدایت و چراغ روشنی برای جامعه خود هستند.
وی، با تقدیر از دستاندرکاران برگزاری دوره دانشافزایی ویژه ائمه جمعه هندوستان، ابراز داشت: در آستانه ایام رحلت امام خمینی (قدس سره)، به روح مبارک این شخصیت مجاهد و بزرگ تاریخی درود میفرستیم که همه این برکات و دستاوردها، در سایه رهبری امام راحل و ایثار خون شهدا محقق گردید.
حجتالاسلام عباسی دانشآموختگان را عضو مهمی از خانواده بزرگ جامعه المصطفی خواند و اظهار داشت: المصطفی مسیر رشد و تکامل را از آغاز انقلاب اسلامی تا امروز پیموده است و همواره مجموعهای پویا و فعال شناخته میشود که همانند شجرهای طیبه، در داخل و خارج کشور به فعالیت علمی اشتغال دارد.
وی، با اشاره به تحصیل دانشپژوهانی از ۱۳۵ ملیت مختلف در جامعه المصطفی، یادآور شد: جامعه المصطفی ضمن افتخار به نقشآفرینی در زمینه نشر معارف اهلبیت (ع) در سراسر جهان، از این ویژگی کمنظیر بهرهمند است که درهای خود را به روی پیروان دیگر مذاهب اسلامی گشوده است و بسیاری از مراکز جامعه المصطفی پذیرای برادران اهل سنت هستند که براساس معارف مذاهب خود، با نگاهی تقریبی، به تحصیل علوم دینی اشتغال دارند. تنوع ملیتی جامعه المصطفی، در میان مراکز علمی دنیا کمنظیر به شمار میآید.
حجتالاسلام عباسی جامعه المصطفی را نماد عقلانیت، وحدت و تقریب مذاهب اسلامی خواند و تصریح کرد: احیای تمدن اسلامی و عزت مسلمانان، در گرو وحدت اسلامی است. در دهههای اخیر، همه مسلمانان از افراط گرایی و نزاعهای مذهبی آسیبهای فراوانی دیده و افراد زیادی قربانی این درگیریها شدهاند. جامعه المصطفی از ابتدا راهبرد خود را براساس وحدت و برادری اسلامی بنا نهاده است و دانشآموختگان جامعه المصطفی در همه جای عالم باید الگو و بیانگر این راهبرد اساسی باشند.
رئیس جامعةالمصطفی، در پایان، با اشاره به پیوند تاریخی دو ملت ایران و هندوستان، خاطرنشان کرد: ایران و هندوستان به صورت تاریخی در کنار یکدیگر بودهاند و ارتباطات فرهنگی عمیقی میان دو ملت برقرار است. امیدواریم این سفر بابرکتی برای شما باشد و ضمن آشنایی با ظرفیتهای جدید حوزه علمیه، موجب توسعه و تقویت ارتباطات علمی و فرهنگی گردد.
گفتنی است در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام سیدجلال نقوی، مسئول ستاد ائمه جمعه هندوستان، ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رئیس جامعه المصطفی، یادآور شد: هماکنون، ۷۳۰ امام جمعه در بیست ایالت هندوستان حضور دارند که حدود نوددرصد آنان را دانشآموختگان المصطفی تشکیل میدهند.
وی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای ستاد ائمه جمعه هندوستان از زمان تأسیس تاکنون، خاطرنشان کرد: ستاد ائمه جمعه هندوستان با استفاده از ابزارهای روز و فضای مجازی، ارتباط خوبی با ائمه جمعه هندوستان برقرار نموده است.
مسئول ستاد ائمه جمعه هندوستان، با اشاره به برخی پژوهشهای انجامشده در این ستاد، ابراز داشت: ستاد ائمه جمعه هندوستان تاکنون تعدادی کتاب شامل بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) یا احکام نماز جمعه را منتشر نموده است و برگزاری کارگاههای هماندیشی و دورههای دانشافزایی، از دیگر برنامههای این ستاد به شمار میآید.
گفتنی است، در پایان این جلسه، شماری از ائمه جمعه هندوستان، ضمن تشکر از میزبانی جامعةالمصطفی، دقایقی به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.