خرم‌آباد- مدیرکل هماهنگی امور استان‌های دیوان محاسبات کشور گفت: روند جذب منابع در لرستان کُند است که امیدواریم با رویکرد دولت جدید و با نظارت دیوان محاسبات این روند را تسریع و تسهیل کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله اکبری امروز چهارشنبه در دیدار با معاونان استاندار لرستان، با اشاره به اینکه شاه بیت کاری که هدف گذاری کرده ایم، نهضت کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات عمومی و خصوصی باهم است؛ اظهار داشت: اگر یک رشد ۸ درصدی اقتصادی را برنامه ریزی کرده باشیم، ۴.۵ درصد آن باید از طریق سرمایه گذاری باشد و ۳.۵ درصد نیز از طریق بهره وری باید باشد.

وی با بیان اینکه ما کشور را گران و ناکارآمد داریم اداره می‌کنیم، تصریح کرد: مدیر صالح به معنای صلاحیت حرفه‌ای کاری که بتواند از پس مأموریت سازمانی خود بربیاید نیاز داریم.

مدیرکل هماهنگی امور استان‌های دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه هر دولتی که می‌آید یک ارث تلمبار شده از پروژه‌های نیمه تمام و راکد و پروژه‌هایی که با سلایق سیاسی و بدون توجه به الزامات آمایشی منطقه رقم خورده که در دولت بعد شاید تداوم نیابد و سرمایه سوزی می‌شود، را روی دوش خود دارد؛ افزود: به طور مثال در هرمزگان در خصوص یک سازه پل با هزینه سنگین کارهای اولیه انجام شده بود و در دولت بعدی با بهانه زیست محیطی پروژه متوقف شده و پروژه فرسوده شده بود که در نهایت هم سرمایه‌ها و هم باورهای مردم می سوزد.

اکبری با اشاره به اینکه در این مسائل مهم‌ترین چیزی که می سوزد به جز سرمایه مالی و طبیعی، سرمایه اجتماعی و اعتمادی است؛ اظهار داشت: دیوان محاسبات خیلی دستگاه سیاسی نیست، یک دستگاه حرفه‌ای است و در بحث صیانت از بیت المال به معنای واقعی و کامل فعالیت می‌کند. ما در دیوان ویرانه تحویل نگرفته ایم و موقعی که آمدیم زیرساخت‌های نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی خوب بود، سعی کردیم چابک تر و فعالترش کنیم.

وی با بیان اینکه در راستای دسترسی به نهضت کاهش قیمت تمام شده، یکی از مسائلی که باید پیگیری شود بحث ترک فعل و تصمیم نادرست است که لزوماً هم عامدانه نیست، تصریح کرد: برخی مواقع افرادی منصوب می‌شوند که صلاحیت حرفه‌ای لازم را ندارند و تا بخواهند یاد بگیرند چیزهایی را امضا کرده اند که یک عمر هم خودشان باید پاسخگو باشند هم مدیران بعدی را دچار و گرفتار می‌کنند.

مدیرکل هماهنگی امور استان‌های دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه در این فرصت محدودی که هست به عنوان ارکان نظام مالی عمومی باید بهره وری سیستم را بالا ببریم، چرخه‌های باطل را از یک جایی باید شکست؛ یادآور شد: تقریباً پولی که می‌آید ۸۰ درصد جاری شده و ۱۰ درصد عمرانی است و این میزان اعتبار عمرانی هم در تخصیص و جذب می‌ماند و زمانی هم که می‌رسد موقع برگشت یا انتقال به سال بعد است.

اکبری با اشاره به اینکه با «گفتن» که پیشگیری از مسائل اتفاق نمی‌افتد، باید ساز و کاری فراهم کرد و این نشست‌های استانی هم در این راستا و یکی از راه حل‌ها است؛ گفت: هدف این است بتوانیم در هدف گیری مشترک شویم، در دیوان محاسبات در راستای حسابرسی مبتنی بر آمایش حرکت می‌کنیم، علاوه بر بحث حسابرسی در هر مقطعی سه موضع مهم و چالش استان‌ها هم انتخاب و سریع رسیدگی شود تا در تعامل تنگاتنگ کیفیت خدمات عمومی را بالا ببریم.

وی خاطرنشان کرد: باید تعامل کنیم تا از این مقطع عبور کنیم، محور این تعامل هم یکی بحث مردم و خدمت به مردم است و یکی هم بحث نظام است. همه با هم باید تلاش کنیم نظام مالی را چابک سازی کنیم.

مدیرکل هماهنگی امور استان‌های دیوان محاسبات کشور همچنین با اشاره به اینکه استان لرستان در حوزه صنایع تبدیلی مشکل دارد، یادآور شد: روند جذب منابع در لرستان کند است که امیدواریم با رویکرد دولت جدید و مدیریت جدید و با نظارت دیوان محاسبات این روند را تسریع و تسهیل کنیم.