دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی از بازنگری کوریکولوم (برنامه آموزشی) رشته های عمومی و تخصصی دندانپزشکی و اجرای آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی از سال ۱۴۰۲ خبر داد.

دکتر مهدی کدخدازاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری چهلمین نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی گفت: این نشست با حضور معاون آموزشی و رؤسای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور با تاکید بر موضوع ارتقای کیفیت آموزشی دانشکده‌های دندانپزشکی برگزار شد.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی کشور از ۱۷ دانشکده به ۴۰ دانشکده افزایش یافته و اکنون ۱۶ هزار دانشجوی دندانپزشکی در کشور مشغول به تحصیل هستند، دانشکده‌ها در حال حاضر با کمبود امکانات، تجهیزات و به خصوص هیأت علمی مواجه اند. در واقع امکانات و تجهیزات و مهمتر از همه هیأت علمی باتجربه برای تربیت همین تعداد دانشجوی دندانپزشکی نیز کافی نیست.

تصویب بندهایی برای حمایت از دانشجویان استعداد درخشان دندانپزشکی

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی درباره دستورکار این نشست افزود: دو محور اصلی در این نشست مطرح شد. یکی از مصوبات در راستای حمایت از نخبگان و استعدادهای درخشان بود که این مصوبه در قالب آئین نامه اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعداد درخشان مصوب شد و از دیگر محورهای این نشست، موضوع همسان سازی نمرات آزمون‌ها و استانداردسازی آزمون‌های گروه دندانپزشکی مورد تصویب قرار گرفت.

تسهیل فراغت از تحصیل دانشجویان غیرایرانی رشته‌های تخصصی دندانپزشکی

وی با اشاره به موضوع تسهیل فراغت از تحصیل دانشجویان غیرایرانی رشته‌های تخصصی دندانپزشکی از تصویب یک مصوبه برای این گروه از دانشجویان خبر داد.

کدخدازاده افزود: کوریکولوم (برنامه آموزشی) بازنگری شده رشته تخصصی آسیب شناسی دهان و فک و صورت مورد تصویب قرار گرفت. شرایط ورود دستیاری به دو رشته تخصصی نیز در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تاکید بر اهمیت کیفیت آموزش در دندانپزشکی

وی درباره مهمترین موضوع شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی گفت: موضوع کیفیت آموزش در دندانپزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است و تمامی اعضای نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی بر آن متفق القول بودند. مقرر شد در این راستا رؤسای دانشکده‌ها برای ارتقای مهارت بالینی دانشجویان برنامه ریزی داشته باشند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تاکید کرد: موضوع بازنگری کوریکولوم (برنامه آموزشی) رشته‌های عمومی و تخصصی دندانپزشکی در دستور کار دبیرخانه قرار داد. همچنین به روزرسانی این برنامه‌ها در اولویت کاری قرار گرفت و با یک نگاه آینده پژوهانه نیازهای آموزشی احصاء می‌شود و بازنگری برنامه‌های آموزشی صورت می‌گیرد و به دانشکده‌های دندانپزشکی ابلاغ می‌شود.

برنامه ریزی برای انجام اعتباربخشی و اعتبارسنجی دانشکده‌های دندانپزشکی

وی از برنامه ریزی برای انجام اعتباربخشی و اعتبارسنجی دانشکده‌های دندانپزشکی خبر داد و گفت: کارگروهی برای اعتباربخشی دانشکده‌های دندانپزشکی تشکیل شده است و این کار در مرحله ارزیابی بیرونی و کیفی سازی نحوه اعتبارسنجی است.

کدخدازاده با اشاره به تمهیدات اجرایی برای ارتقا کیفیت آموزش دندانپزشکی از اجرای آزمون صلاحیت بالینی برای دانشجویان قبل از ورود به دوره کارورزی دندانپزشکی از سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی از سال ۱۴۰۲ در برای تمامی دانشجویان حائز شرایط ورود به دوره کارورزی هستند اجرا می‌شود.

برنامه ریزی برای آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی

وی افزود: برنامه ریزی برای آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی در چهار مرحله طراحی شده که اکنون در فاز دوم این برنامه ریزی هستیم و فازهای بعدی در حال انجام است که پس از نهایی شدن به دانشکده‌ها ابلاغ می‌شود. این آزمون بر اساس شاخص‌های عملکردی که احصاء شده و باید دانشجویان پیش از ورود به سال آخر رشته دندانپزشکی عمومی آن را بگذرانند، طراحی شده است. در واقع گذراندن موفقیت آمیز این آزمون جز شروط فارغ التحصیلی در دندانپزشکی محسوب می‌شود.

بورد تخصصی دندانپزشکی اجتماعی به مجموعه بوردهای تخصصی دندانپزشکی اضافه شد

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی یادآور شد: مباحث دیگری از جمله آموزش مجازی، عدالت آموزشی، بین المللی سازی مورد بحث قرار گرفت. بحث کیفیت آموزش وزن بیشتری در دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی دارد. امسال در کنار بوردهای تخصصی بالینی و احکام جدید برای بوردهای تخصصی صادر شده، یک بورد تخصصی دندانپزشکی اجتماعی هم به مجموعه بوردهای تخصصی دندانپزشکی اضافه شده است.

وی گفت: کارگروه جدیدی به مجموعه کارگروه‌های موجود در دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی به منظور ارتقا کیفیت آزمون‌های گروه دندانپزشکی اضافه شده است. آزمون‌ها از حالت سنتی خارج می‌شوند و با نگاهی جدید به آن پرداخته می‌شود.