رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مردم سالاری یکی از موضوعات اصلی مکتب امام خمینی (ره) است و در کشور ما هر زمانی که مردم پای کار آمده‌اند شاهد پیروزی بوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور با عنوان «الی الحبیب ۲» در سالن جلسات غدیر مجتمع یاوران مهدی مسجد مقدس جمکران در حال برگزاری است.

حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور با عنوان الی الحبیب ۲ که در سالن جلسات غدیر مجتمع یاوران مهدی برگزار شد، با اشاره به اینکه اهل بیت (ع) موضوع اصلی در هیأت‌ها هستند، اظهار داشت: نباید در هیأت‌ها آنقدری به موضوعات سیاسی بپردازیم که اهل بیت (ع) را که موضوع اصلی هیأت‌ها هستند را فراموش کنیم.

وی با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی یکی از میوه‌های مکتب امام خمینی (ره) بود، مطرح کرد: نکته اصلی این مکتب توحید است و تمام نکات در کلمه «لا اله الا الله» خلاصه شده است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه امام راحل عمق موضوعات را می‌دیدند، عنوان کرد: نمی‌شود جامعه‌ای در اندیشه توحید باشد ولی با شیطان بیعت کند، مبارزه امام راحل و مقام معظم رهبری با آمریکا نیز در همین راستا است.
وی با بیان اینکه وحدت یکی از نکات پیروزی بخش در این مبارزه است، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که امروزه ایجاد نگرانی کرده موضوع تحریف مکتب امام راحل است که مقام معظم رهبری در دیدارهای ۱۴ خرداد با بیان و رمزگشایی این مکتب در این راستا مقابله می‌کنند.

قمی با تاکید بر ضرورت جهاد تبیین، تصریح کرد: هیأت‌های مذهبی کانون و پرچم‌دار جهاد تبیین هستند که می‌توانند از ظرفیت بالای اثرگذاری مجلس عزاداری سیدالشهدا (ع) در این راستا استفاده کنند.

وی با اشاره بر اینکه امیدآفرینی یکی از اصلی‌ترین موضوعات جهاد است، یادآور شد: امیدآفرینی به معنای واقعی باید صورت بگیرد یعنی مسیر حق مشخص و ایرادات در این مسیر نیز گفته شود ولی در مسیر حق استوار ماند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در کشور ما مردم نقش محوری را دارند، ابراز کرد: مردم سالاری یکی از موضوعات اصلی مکتب امام خمینی (ره) است و در کشور ما هر زمانی که مردم پای کار آمده‌اند شاهد پیروزی بوده‌ایم.

وی در پایان اضافه کرد: در موضوع جهاد تبیین نیز باید مردم و هیأت‌های مذهبی پای کار بیایند تا وظیفه‌ای که مقام معظم رهبری بر گردن ما گذاشته‌اند به بهترین شکل به نتیجه برسد.



به دهه هشتادی‌ها و نودی ها باید در محرم امسال توجه ویژه ای داشته باشیم

رحیم آبفروش با اشاره به اینکه نخستین دوره از این همایش سال گذشته برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته این همایش با یک جمع محدودتری برگزار شد چراکه همچنان کشور درگیر موضوع کرونا بود.

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت‌های موجود تنها میزبان نمایندگانی از هر استان و هیأت‌های مذهبی هستیم، عنوان کرد: امیدواریم نزدیک‌ترین جمع به اجتماع مطلوب شکل گرفته باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز مردم کل جهان درگیر نابسامانی‌های مختلفی هستند، تصرح کرد: اتفاق عجیبی که خارج از تمام تحلیل‌ها درحال رقم خوردن است، سرود سلام فرمانده است که در تمام استان‌ها با حضور پرشور مردم برگزار شد. این شعر تلنگری به ما دارد که ما درحال پیر شدن هستیم ولی دهه هشتادی‌ها و دهه نودی‌ها به جامعه مخاطب ما افزوده شده‌اند و باید به آن‌ها در محرم امسال توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید اتاق مادر در هیأت‌ها تشکیل شود، یادآور شد: مقام معظم رهبری به موضوع خلق مخاطب تاکید بسیاری دارند و باید یک مکان ویژه را برای حضور مادران با فرزندان خود تشکیل دهیم.

آبفروش ادامه داد: خلق مخاطب در هیأت‌ها یک موضوع بسیار مهم است، باید شرایط هیأت را به گونه‌ای رقم بزنیم تا افراد خاکستری نزدیک به سیاه نیز بتوانند در این جلسات حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه امید پنهان شده در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در نسل جدید یافت خواهد شد، بیان کرد: دشمن در این سال‌ها نفوذ بسیاری را داشته است که در راستای پاکسازی این نفوذ نیازمند زمان و تلاش بسیاری هستیم.
دبیر جامعه ایمانی مشعر در پایان تاکید کرد: محرم پیش رو فرصت فتح دهه نودی‌ها در هیأت‌ها است که باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنیم.

شاعر و مداح دو عضو مکمل یکدیگر هستند

محمدعلی مجاهدی در این میزگرد با اشاره به اینکه شاعر و مداح دو عضو مکمل یکدیگر هستند، اظهار کرد: مداحان می‌توانند با استفاده از آثار شاعران، نکته‌های مکتب سرخ حسینی را به مخاطبین منتقل کنند.

وی با بیان اینکه متأسفانه بیش از ۶۰۰ مورد شرک و افترا در اشعار ما وجود دارد، عنوان کرد: متأسفانه این موضوعات امروز به خوراک وهابیت تبدیل شده است و خودمان با دست خودمان دشمنانمان را تغزیه کردیم.

این استاد شعر آئینی کشور با اشاره به اینکه این کتاب این اشعار با تائید ارشاد و با پول بیت المال منتشر شده است، مطرح کرد: این اشعار به حد گسترده‌ای پخش شدند که نگرانی مقام معظم رهبری را نیز در پی داشته است.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب به دنبال رویش هستیم نه ریزش، خاطرنشان کرد: اگرچه رویش‌های ما بیش‌تر بوده است ولی برای جبران همین ریزش‌های جزئی نیز باید یک نهاد رسیدگی به عملکرد مداحان و ستایشگران تشکیل شود.
مجاهدی افزود: طی نامه‌ای که مشترکا به مقام معظم رهبری ارسال کردیم، سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی این امر معرفی شدند.

وی با اشاره به اینکه باید با همکاری یکدیگر کارهای ماندگاری را رقم بزنیم، تصریح کرد: زمانی که یک شاعر و مداح کنار یکدیگر قرار بگیرند تجربه‌های قدسی را کسب خواهند کرد و خود اهل بیت (ع) دست‌گیر این افراد خواهند شد.

پدر شعر آئینی کشور با بیان اینکه ما شاعران و مداحان صاحب داریم و پاداش شعر خودمان را از اهل بیت (ع) خواهیم گرفت، یادآور شد: زمانه ما زمانه تردید آفرین است و اگر شاعر و مداح تجربه‌های اخلاص و توحیدی نداشته باشد در این طوفان شبهه‌ها از دست خواهد رفت.

کمبود استاد، چالش اصلی حوزه مداحی است

همچنین سید احمد علوی ضمن تبریک اعیاد دهه کرامت و تسلیت سالروز رحلت امام خمینی (ره)، اظهار کرد: مداحان اهل بیت (ع) به دلیل پیشه‌ای که دارند بیش‌تر زیر ذره‌بین قرار دارند و باید مراقب رفتار خود باشند.

وی با بیان اینکه شاعر باید شاعر آئینی و ولایی باشد، مطرح کرد: مداح نیز باید مطالعه داشته باشد و از ثمره مطالعه خود استفاده کند؛ مداحان مجاز نیستند هر شعری در فضای مجازی می‌بینند، بخوانند.

این مداح برجسته کشوری با اشاره به اینکه پیش از انقلاب تعداد مداحان انگشترشمار بود، عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تقاضا برای روضه و مداحی زیاد ولی عرضه کم شد، همچنین در جبهه‌های جنگ و تشییع پیکر شهدا نیز نیازمند مداح بودیم.

وی افزود: به همین دلیل راه باز شد و افراد بسیاری بدون استاد و پیشینه اشعار وارد عرصه مداحی شدند.

علوی با بیان اینکه کار زمین مانده فرهنگی در کشور بسیار است، خاطرنشان کرد: متأسفانه آن‌طور که شایسته است کاری در حوزه مداحی انجام نشده است، کمبود استاد یکی از چالش‌های اصلی حوزه مداحی است.

وی با اشاره به اینکه مداح باید درس اخلاق بخواند و اخلاق خوبی داشته باشد، تصریح کرد: نباید یک مداح برای اشک گرفتن از مردم هر مطلب و شعری را بخواند.

چفیه، سجاده و انگشتر ازجمله هدایایی بود که از سوی مقام معظم رهبری برای این تجلیل فرستاده شده بود که به استاد محمدعلی مجاهدی و استاد سید احمد شمسه تقدیم شد.

همچنین لازم به ذکر است، در این آئین چند بیتی از اشعار در وصف ائمه اطهار (ع) نیز قرائت شد.