به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی یورو نیوز، وزیران کشور ۵ دولت جنوب اروپا امروز دوشنبه (ششم ژوئن) با هشدار نسبت به افزایش قریب الوقوع شمار پناهجویان و مهاجران از آفریقا به دلیل بحران غذایی جهانی، خواستار همبستگی بیشتر اتحادیه اروپا برای مدیریت چالش فزاینده مهاجرت شدند.
به گزارش یورو نیوز، این درخواست پس از ۲ روز گفتگو و رایزنی میام وزیران کشور اروپایی در «ونیز» و از سوی ایتالیا، یونان، قبرس، مالت و اسپانیا مطرح شد.
اجلاس ونیز برای بررسی تبعات توقف ادعایی صادرات غلات اوکراین به آفریقا به دنبال عملیات ویژه نظامی روسیه برگزار شده بود.
نیکوس نوریس، وزیر کشور قبرس به خبرنگاران گفت: برای رویارویی (با بحران پیش رو) به یک سیاست پایدار و مشترک اروپایی نیاز داریم.
کشورهای جنوب اروپا که معبر اصلی ورود پناهجویان از قاره آفریقا، از راه دریای مدیترانه و اخیرا اقیانوس اطلس، به شمار می روند در سال های اخیر بهشدت از رویکرد «ناعادلانه» اتحادیه اروپا در رویارویی با چالش مهاجرت انتقاد کرده اند.
ایتالیا و یونان، ۲ دروازه اصلی ورود مهاجران آفریقایی به اتحادیه اروپا در یک دهه اخیر، شاهد افزایش قدرت گروه های راست افراطی بوده اند.
در همین ارتباط، لوچیان لامورگس، وزیر کشور ایتالیا خواستار افزایش کمک به کشورهای مبدأ مهاجران شده بود. ایتالیا برای جلوگیری از ورود مهاجران با کشور تونس توافق همکاری امضاء کرده است.
در همین ارتباط، «لوئیجی دی مایو» وزیر خارجه ایتالیا پیشتر گفته بود که به واسطه جنگ اوکراین و کمبود مواد غذایی در دنیا، جنگ سوم جهانی بر سر نان شروع شده است.
به گفته وزیر خارجه ایتالیا دسترسی بسیاری از کشورها به غلات محدود شده که خطر درگیری های تازه در آفریقا را در پی خواهد داشت.
پیش از این «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در گفتگویی با انتقاد از تحریم های یکجانبه کشورهای غربی و اروپایی علیه روسیه گفته بود: مردم اروپا به دلیل تحریم های ضدروسی با تورم و کاهش کیفیت زندگی روبرو هستند و بسیاری به دلیل این تحریم ها با فقر مواجه خواهند شد.
در حالیکه غرب با وضع تحریم علیه مسکو به تداوم خصومت ها میان روسیه و اوکراین دامن میزند، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه محاصره بنادر اوکراین ازسوی روسیه را تنها مانع صادرات غلات اوکراین از جمله ذرت و گندم اعلام کرد!
این در حالیست که روسیه هر گونه اقدام این کشور در راستای ممانعت از صادرات غلات اوکراین را جنگ رسانه ای از سوی کی یف و متحدان غربی این کشور اعلام کرده است.