محمد ملکی انور در گفتگو با خبرنگار مهر به دیدار و نشست هماندیشی وزیر آموزش و پرورش با جمعی از فرهنگیان منتخب استان همدان اشاره کرد و گفت: در این نشست، فرهنگیان موضوعات مختلفی را در حضور وزیر آموزش و پرورش مطرح کردند.
وی به صحبتهایی پیرامون افزایش سرانه فضای آموزشی، رفاهی، ورزشی، حمایت از معلمان شاغل در مناطق عشایری و محروم، ارتقای کیفیت برنامههای آموزشی معلمان پرورشی، بهبود و توجه به هنرآموزان فنی و حرفهای، تهیه و تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی در پایههای مختلف اشاره کرد و گفت: توجه به انتصابات در حوزه آموزش و پرورش، ارتقای کیفیت مدارس دولتی، افزایش کم و کیفی دانشگاه فرهنگیان استان، توجه به همسانسازی حقوق بازنشستگان و تأکید بر اجرای قانون رتبه بندی معلمان از جمله مهمترین محورهای سخنان فرهنگیان در این نشست بود.
نماینده دانشگاه فرهنگیان همدان تاکید کرد: آن چیزی که برای فرهنگیان شریف، امروز موضوعیت دارد، محوریت قرار دادن عدالت و عادلانه سازی در قبال این قشر فرهیخته البته مظلوم است.
ملکی با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان، مرکز ثقل اصلی نظام آموزش و پرورش کشور است، افزود: دانشگاه فرهنگیان، متأسفانه علی رغم جایگاه مَنیع و تمدن ساز خود، مدتی است با مشکلات و چالشهای فراوانی دست و پنجه نرم میکند.
وی تشریح کرد: برنامه درسی تکراری و ناکارآمد، هیئت علمی کم و نه چندان زُبدِه، مشکلات ساختاری و صنفی، فرسودگی امکانات، کمبود نیروی انسانی و فقدان کلان ایده تربیت معلم تراز انقلاب اسلامی، به صورت منسجم، مشخص شده و واقع گرایانه؛ از جمله مسائلی است که در صورت عدم پیگیری و مشارکت دادن دانشجو معلمان و نو معلمانِ نخبه و توانمند در فرایند حل این مسائل؛ میتواند آسیبهای جبران ناپذیری برای نظام تربیت رسمی ما به دنبال داشته باشد.
نماینده دانشگاه فرهنگیان همدان از وجود بی برنامگی، عدم شفافیت نحوه هزینه کردِ کسورات ناعادلانه دانشجومعلمان به ویژه در شرایط کرونایی و سایر مسائل مشابه گلایه کرد و گفت: ما دانشجو معلمان تقاضا داریم با ایجاد سازوکاری جدیدتر در مدیریت وزراتخانه و دانشگاه فرهنگیان، بیش از گذشته شاهد مشارکت و کرامت دهی به شخصیت علمی، فرهنگی و اخلاقی دانشجو معلمان باشیم.
وی با بیان اینکه هویت معلم امروز، به شدت آسیب دیده و دستخوش اَغراض سیاست ورزانه شده، اضافه کرد: مشخص است که تعدد و استمرار کنش ورزی های سیاست زده در نظام تعلیم و تربیت، از سطوح کلان وزارت خانه گرفته تا سطح استانها، اعم از انواع انتصابات و سایر مسائل؛ ما را به هدف غائی و واقعی خود یعنی تربیت دانش آموزانی خلاق، مسئولیت پذیر و عزت مند نخواهد رساند.
ملکی با بیان اینکه از وزیر درخواست کردم تابه شدت در قبال این سیاست زدگیها بایستند، گفت: آن چیزی که برای فرهنگیان شریف، امروز موضوعیت دارد، محوریت قرار دادن عدالت و عادلانه سازی در قبال این قشر فرهیخته البته مظلوم است.
وی در پایان افزود: معلمان، امروز از دولت مردمی انتظار دارند که شاهد برقراری نظام عادلانه ای از پرداختها بر اساس اجرای واقعی و کامل قانون رتبه بندی معلمان بر اساس سند تحول بنیادین، و سیاستهای حمایتی؛ با هدف کاهش آسیب پذیری آنان در شرایط تورمی روز، نظیر پیگیری وضعیت بیمه، تعاونیهای مسکن و لیزیگ فرهنگیان است.
نماینده دانشگاه فرهنگیان همدان با بیان اینکه امیدواریم در دولت مردمی، شاهد تحقق عدالت تربیتی و مجموعهای از کنشگریهای تربیتی، با پیوستهای رسانهای با هدف مفاهمه مشترکی باشیم، ادامه داد: این امر باید بین اهالی فعال و دغدغه مند تعلیم و تربیت، برای رسیدن به وضعیت مطلوب نظام آموزش ایران اسلامی برقرار شود.