یک موسسه حقوق بشری در گزارشی اعلام کرد: مقامات قضایی عربستان سعودی با اتهاماتی مضحک و عجیب فعالان سیاسی در زمینه آزادی بیان را در این کشور به حبس‌های طولانی مدت محکوم کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه سعودی لیکس، مؤسسه حقوق بشری سند در گزارشی از اتهامات مضحک و تکان دهنده دستگاه قضائی عربستان سعودی علیه مخالفان برای محکوم نمودن آنها به حبس‌های طولانی مدت خبر داد.

بنابراین گزارش، در یکی از این موارد یکی از فعالان سیاسی آوریل ۲۰۱۹ به طور خودسرانه دستگیر شد و به مدت ۲۲ ماه بدون اطلاع از اتهام خود، در حبس قرار داشت.

پس از گذشت ۲۲ ماه دستگاه قضائی عربستان سعودی اتهام وی را «ذخیره کردن محتوایی که نظم عمومی را مخدوش می کند» اعلام کرده است! بعدها مشخص شد که این فرد تصویری را در تلفن همراه خود داشته که در آن مجلس مشورتی عربستان مورد تمسخر قرار گرفته است.

در نهایت در آگوست ۲۰۲۱ دادگاه ویژه کیفری عربستان سعودی، وی را به این اتهام به ۶ ماه حبس محکوم کرد. البته این فعال سیاسی عربستانی در مجموع نزدیک به سه سال در بازداشت قرار داشت که ۲۲ ماه از آن در سلول انفرادی گذشت.

فعالان و سازمان‌های حقوق بشری با اشاره به این اتهامات مضحک خواستار آزادی فوری تمامی بازداشت شدگان به دلیل ابراز عقیده در عربستان شدند. این مؤسسات همچنین خواستار رفع اتهامات سیاسی و توقف احکام ناعادلانه علیه آنان شده‌اند.

در همین زمینه یکی دیگر از اسناد فاش شده نشان می‌دهد که اتهام وارد شده به فوزی صبحی، یکی از زندانیان فلسطینی در زندان‌های سعودی، داشتن کتاب «تاریخ مصور فلسطین» نوشته دکتر طارق آل سویدان بوده است.

صبحی بدلیل این اتهام واهی به ۸ سال حبس تعزیری و ۵۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم شد. همچنین حکم اخراج وی از کشور پس از پایان دوره محکومیت صادر شد.