قزوین- معاون دادستان قزوین گفت: یکی از راهکارهای جدی کنترل مجرمین سابقه دار بهره از فناوری های نوین است و این رویکرد باید در برنامه ریزی های استانی و ملی قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی فوایان در اولین جلسه ستاد کنترل مجرمان حرفه‌ای و مجرمین سابقه دار که صبح چهارشنبه در سالن جلسات شهید سلیمانی دادگستری قزوین برگزار شد اظهار کرد: برخورد با جرم و پیش بینی اتفاقات می‌تواند تا حد زیادی از هزینه‌های روانی، اقتصادی و اجتماعی که به جامعه تحمیل می‌شود جلوگیری کند و کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار که تمایل بیشتری به رفتارهای مجرمانه دارند نیز در این دسته قرار دارد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین ابراز کرد: برای مقابله با سابقه دارها و مجرمان حرفه‌ای باید با برنامه ریزی سازمان یافته عمل کنیم چرا که آنها با برنامه ریزی همیشه یک قدم جلوتر هستند و باید جلوی این امکان گرفته شود.

وی با تاکید بر تعامل با دانشگاهیان و افرادی که رویکرد علمی در مقابله با جرم و مجرمین دارند عنوان کرد: ما از هر دیدگاه علمی که بتواند به ما در تصمیم گیری ها و رسیدن به راه حل های کارآمد کمک کند در حالی که درصد تکرار جرم را پایین بیاورد استقبال می‌کنیم.

این مسئول ادامه داد: در عین حال از پایان نامه‌هایی که به تبیین این موضوع بپردازند که چرا مجرمین همواره به سوی ادامه بزه و طرح جرم جدید قدم بر می‌دارند نیز استقبال کرده و در روند خود از تحقیق آنها حتماً تأثیر می‌گیریم.

فولیان با تاکید بر این نکته که زندان باید برای زندانیان اصلاح به همراه بیاورد اضافه کرد: باید بررسی کنیم که چه ایرادی در نگهداری زندانیان وجود دارد و یا اصلاً زندان اصلاحی ایجاد می‌کند؟ در همین روند باید به بررسی فرارها و برنامه‌های بازدارنده نیز بپردازیم.

معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: استفاده از فناوری‌های نوین برای کنترل مجرمین سابقه دار امروز یکی از مؤثر ترین راه‌ها است چرا که روند سنتی زمانبر است و بعضاً خروجی لازم را هم به ما نمی‌دهد.

وی افزود: باید لیست محکومینی که به مرخصی اعزام می‌شوند ۴۸ ساعت قبل به پلیس داده شود و نیز نیروی انتظامی لیستی از مجرمین آزاد شده هم داشته باشد.

این مسئول ابراز کرد: فضا باید برای بزهکاران ناامن شود به طوری که ریسک اقدام مجدد به جرم را نپذیرند.

فولیلن در خاتمه گفت: صرف بررسی آمارها و گزارش‌ها نمی‌تواند ما را به نتیجه برساند بلکه ما خروجی هر جلسه را با جلسه قبل خود مقایسه می‌کنیم ولازم است در این روند اصلاح و قدم رو به جلو دیده شود.