به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، حسین اکبری با بیان اینکه مساحت ۱۲ منطقه تحت مدیریت محیطزیست استان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار میرسد، اظهار داشت: همواره حفاظت پایدار، نظارت و جلوگیری از تصرفات غیر مجاز در مناطق تحت مدیریت انجام شده است.
وی با اشاره به ۲۷ مورد صدور مجوز بهره برداری معادن مشروط به رعایت الزامات زیست محیطی در سال ۱۴۰۰، افزود: ۴۶ فقره مخالفت با اکتشاف معادن (به علت وقوع در داخل مناطق تحت مدیریت)، ۲۰ مورد رسیدگی به شکایات معادن و ۵۸ مورد پایش و نظارت بر عملکرد زیست محیطی معادن و اجرای برنامههای عمل حفاظت از گونههای شاخص و در خطر انقراض استان در رابطه با ۱۰ گونه شامل پلنگ، یوزپلنگ، گربه شنی، هوبره، بالابان، خرس قهوهای، گربه پالاس، آهو، روباه شنی، کاراکال در این یک سال انجام شد.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به بروز رسانی و پیگیری پرونده احداث قرقهای اختصاصی و حفاظت مشارکتی حیات وحش در چهار منطقه پیشنهادی، خاطرنشان کرد: ۳ فقره مجوز استقرار واحدهای تولیدی و خدماتی و پروژههای عام المنفعه در مناطق تحت مدیریت صادر شد.
۱۵ هکتار از مناطق حفاظت شده در آتش سوخت
اکبری همچنین به اقدامات پیشگیرانه و کنترل حریق در مناطق تحت مدیریت اشاره کرد و گفت: میزان آتش سوزی از ۱۲۷ هکتار در سال ۱۳۹۹ به ۱۵ هکتار در مناطق تحت مدیریت در سال ۱۴۰۰ کاهش یافت.
وی ادامه داد: سرشماری گونههای شاخص پستاندار در ۱۱ منطقه تحت مدیریت، پرندگان آبزی و کنار آبزی در ۱۴ سایت منتخب زیست بومهای آبی، برآورد جمعیت پرنده شاخص هوبره در ۶ شهرستان حوزه کویر در سال گذشته انجام شد.
صدور ۳۵ مجوز میرشکاری برای تعدیل جمعیت حیوانات
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه ۶ فقره بررسی و مجوز احداث مراکز تکثیر و پرورش حیات وحش انجام شده است، ابراز داشت: ۳۸ فقره پایش و نظارت بر مراکز نگهداری و تکثیر حیات وحش و همچنین ۳۵ فقره مجوز میرشکاری برای تعدیل جمعیت حیوانات زیان کار صادر شد.
اکبری با اشاره به صدور ۴۵ فقره مجوز صادرات پرندگان زینتی، خاطرنشان کرد: ۵۶ مورد تیمار حیات وحش مصدوم و رهاسازی در زیستگاههای طبیعی، ۱۵ فقره صدور مجوز بازدید از مناطق (با توجه به محدودیتهای کرونا) و ۹ فقره مجوز حمل اجزای زیستی در این یکسال صادر شد.
وی اضافه کرد: لایروبی، رفع موانع و تسهیل جریان زاینده رود در شرق اصفهان بصورت غیر پیوسته به طول ۱۹ کیلومتر در سال گذشته انجام شد.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست در رابطه با مقابله با بیماریهای مشترک حیات وحش و دام و حیات وحش و انسان گفت: پایش منظم مناطق تحت مدیریت و زیست بومهای آبی و رصد و پیشگیری از بیماریهای طاعون نشخوارکنندگان، تب برفکی، آنفولانزای فوق حاد پرندگان و هاری، پایش منظم انجام و از مهار طاعون در جمعیت کل و بز پارک کلاه قاضی شیوع یافته در سال ۱۳۹۹، اطمینان خاطر حاصل شد.
مرگ ۱۵ رأس قوچ و میش بر اثر طاعون در قمیشلو
اکبری با اشاره به مهار طاعون در جمعیت قوچ و میش قمشلو با حداقل تلفات، شمار تلفات در این منطقه را ۱۵ رأس اعلام کرد.
نمونه برداری و منفی شدن طاعون در موارد مشکوک در مناطق حفاظت شده قمصر و برزک و کرکس و مشارکت فعال در جلسات و همکاری بین بخشی در مبارزه با بیماری سالک انجام یافته است.
وی تأمین و توزیع علوفه خشک به مقدار ۲۰۰ تن، آبرسانی سیار جهت تأمین آب وحوش به میزان ۵۵۰۰ متر مکعب، ۲۰۵ فقره لایروبی و تعمیرات منابع و چشمهها را از دیگر اقدامات در مناطق برشمرد.