وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مدعی شد که کاهش همکاری های تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی کار را برای بازگشت به توافق هسته ای پیچیده تر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا بار دیگر در سخنانی خواستار ادامه همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.

آنتونی بلینکن یک روز پس از اعلام ایران مبنی بر جمع آوری دوربین‌های فرا پادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای تاکید کرد که ایران باید همچنان با آژانس همکاری کرده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار بازرسان این سازمان بین المللی قرار دهد.

وی در ادامه ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا همچنان برای بازگشت به توافق و اجرای گام به گام تعهدات، در صورت پایبندی طرف مقابل، آمادگی دارد.

بلینکن گفت: مذاکرات با ایران می‌تواند به نتیجه برسد در صورتی که طرف مقابل از خواسته‌های خارج از برنامه جامع مشترک (برجام) عقب نشینی کند.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای آژانس انرژی اتمی اعلام کرد که ایران با این سازمان همکاری نکرده و اطلاعات فنی معتبر مورد نیاز به آژانس ارائه نکره است.

بلینکن در این بیانیه گفت: دیروز، ما به اکثریت قاطع شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیوستیم و حمایت خود را از وظیفه ضروری آژانس جهت منع اشاعه هسته ای اعلام کردیم. ایران باید با آژانس همکاری کند و اطلاعات فنی معتبر را در پاسخ به سؤالات آژانس ارائه کند که تنها راه حذف این مسائل پادمانی از دستور کار شورای حکام است.

بلینکن ادامه داد: این قطعنامه در تعهد دستور آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تعهدات اصلی ایران ذیل معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است و نه در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام).

وی مدعی شد: آمریکا همچنان متعهد به بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام است. ما آماده هستیم تا بر اساس تفاهماتی که طی ماه‌ها با متحدان اروپایی خود در وین مذاکره کرده‌ایم، به یک توافق برسیم. چنین توافقی از ماه مارس در دسترس بوده است، اما ما تنها در صورتی می‌توانیم مذاکرات را به نتیجه برسانیم و آن را اجرا کنیم که ایران از خواسته های اضافی خود که خارج از برجام هستند، صرف نظر کند.

وزیر خارجه آمریکا افزود: متأسفانه، پاسخ اولیه ایران به اقدام شورای حکام رسیدگی به مسئله عدم همکاری و شفافیتی نبود که موجب گزارش منفی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و چنین نگرانی شدیدی در شورای حکام شد، بلکه تهدید به تحریکات هسته‌ای بیشتر و کاهش بیشتر شفافیت بود. چنین اقداماتی نتیجه معکوس خواهد داشت و تلاش‌های ما برای بازگشت به اجرای کامل برجام را پیچیده‌تر خواهد کرد.

وی مدعی شد: تنها نتیجه چنین مسیری، تشدید بحران هسته ای و انزوای بیشتر اقتصادی و سیاسی برای ایران خواهد بود. ما همچنان به ایران فشار می آوریم تا به جای این اقدامات، دیپلماسی و تنش زدایی را انتخاب کند.