به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور ونزوئلا، اظهار داشت: لازم است خوش آمد عرض کنم خدمت رئیس جمهور محترم ونزوئلا و همکاران محترم ایشان. بسیار خوشحال هستم امروز میزبان ایشان و همراهانشان هستیم.
وی افزود: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره ارتباط با کشورهای دوست و همسایه بوده و با کشور ونزوئلا همیشه در این زمینه همکاری خوبی داشتهایم.
رئیسی با اشاره به تحریمها کشورمان گفت: تحریمها و تهدیدها در این ۴۱ سال همواره فراوان بوده است اما ملت ایران تلاش کرده تا از این تهدیدها به عنوان فرصت جهت تحقق خواستههای خود اقدام کند.
رئیس جمهور بیان کرد: وقتی سخنگوی کاخ سفید اعلام میکنند سیاستهای آنها مفتضحانه شکست خورده است نقطه قوت و پیروزی جمهوری اسلامی ایران است. ونزوئلا سالهای سختی را سپری کرده اما اراده مردم این کشور و شخص رئیس جمهور ونزوئلا این بوده که باید در مقابل تحریمها مقاومت کرد.
رئیسی اضافه کرد: گزارش ما از این کشور این است که ونزوئلا ابر تحریمها را پشت سر گذاشته است. این نشانه بسیار خوبی است که به همه ثابت میکند مقاومت و ایستادگی جواب میدهد و دشمن را به عقب نشینی وادار میکند.
امضای سند همکاری ۲۰ ساله جلوهای از اراده دو کشور برای توسعه روابط است
وی خاطرنشان کرد: روابط ما و ونزوئلا روابط راهبردی است و در حوزههای مختلف جریان دارد. امضای سند همکاری بیست ساله میان دو کشور جلوهای از اراده مسئولین عالی دو کشور برای توسعه روابط متقابل است.
رئیس جمهور تصریح کرد: در این دولت همکاریها در حوزه انرژی، نیروگاههای حرارتی و تامین پالایشگاهها در کشور ونزوئلا و صادرات خدمات فنی و مهندسی و روابط در حوزه اقتصادی، دفاعی و نظامی و کشاورزی صورت گرفته و نشان میدهد زمینهها و ظرفیتهای زیادی در ونزوئلا و ایران وجود دارد که میتواند زمینه همکاری دو کشور باشد.
رئیسی تاکید کرد: در حوزه علم و فناوری گامهای خوبی در جمهوری اسلامی برداشته شده است و میتوانیم تجربیات خود را در اختیار ونزوئلا قرار دهیم و شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری میتوانند روابط خوبی را در حوزههای مختلف برای ما فراهم کنند.
وی ادامه داد: آغاز پرواز تهران کاراکاس زمینه خوبی برای همکاری دو کشور فراهم میکند که میتواند روابط تجاری میان دو کشور و روابط دو ملت را تقویت کند. امیدوار هستیم سفر رئیسجمهور ونزوئلا نقطه عطفی برای بهبود روابط میان دو کشور باشد.