به گزارش خبرگزاری مهر، در این محفل نورانی که بیش از سه ساعت به طول انجامید همچنین گروههای جمع خوانی به تلاوت آیاتی از قرآن کریم، هم خوانی و ابتهال پرداختند.
حضرت آیت الله خامنه ای در این جمع قرآنی، با تمجید از پیشرفت روزافزون کاروان تلاوت قرآن در کشور خاطرنشان کردند: قاری مسلط و خوب قرآن حقیقتا ارجمند و دارای ارزش است اما این موضوع باید مقدمه ای برای حاکمیت فضای فرهنگی قرآن در ذهن افراد جامعه باشد.
رهبر انقلاب اسلامی ، "تدبر، تامل در قرآن و فهم آن" و "مخاطب کلام الهی دانستن خود" را وظیفه هر یک از آحاد جامعه برشمردند و تصریح کردند: قرآن آخرین ذخیره معنوی بشر است که خداوند از طریق وحی بر امین ترین انسان نازل کرد، لذا راه های سعادت و فلاح و رستگاری را تا ابد به بشریت نشان می دهد و با تدبر و تامل در آیات قرآن می توان به این راه ها دست یافت.
ایشان با اشاره به اهمیت فهم معانی آیات قرآن خاطرنشان کردند: هر چند دقایق و ظرایف موجود در آیات الهی را اهل ذوق و معنا درک می کنند اما با توجه به متداول بودن برخی لغات عربی در زبان فارسی و وجود ترجمه های مناسب می توان معانی و موعظه های آیه های قرآن را درک و در آن تامل کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای وظیفه قاری قرآن را استفاده از لحن و آهنگ زیبا برای برجسته کردن مفاهیم عالی قرآنی در ذهن مخاطب برشمردند و افزودند: قاری باید قرآن را آنچنان تلاوت کند که گویی مفاهیم قرآن را بر قلب و دل مخاطب نازل می کند در این صورت قصد تلاوت کننده قرآن اثر گذاری است و نه تحسین مخاطب.
رهبر انقلاب اسلامی به لزوم استمرار و تداوم جلسات قرآنی پس از ماه مبارک رمضان اشاره و تصریح کردند: باید دائما با قرآن مانوس باشیم و طوری قرآن را هر روز تلاوت کنیم که آماده دریافت پیام خدای متعال از طریق امین ترین زبانها و دلها هستیم.
ایشان حفظ قرآن را نعمت بزرگ الهی دانستند و با توصیه به جوانان و نوجوانان به حفظ کردن آیات و سوره های قرآنی خاطرنشان کردند: حفظ قرآن سرمایه و ذخیره ای است که زمینه تدبر بیشتر را در آیات وحی الهی فراهم می کند.
در پایان این محفل نورانی قرآنی، نماز مغرب و عشا به امامت حضرت آیت الله خامنه ای اقامه شد و حاضران روزه خود را همراه با رهبر معظم انقلاب افطار کردند.