یوسف افضلی معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فعالیتهای کمیته مشارکت مردمی گفت: آغاز ثبت نام موکب ها از هفتههای پیشین انجام شده و تاکنون ثبت نام سه هزار موکب برای خدمت رسانی به زوار امام حسین (ع) صورت گرفته است. در سال جاری پروانه موکب هایی که جدید ثبت نام میکنند یک ساله صادر میشود و پروانه موکب هایی که در سنوات قبل ثبت نام آنها انجام شده سه ساله تمدید خواهد شد.
وی ادامه داد: پیش بینی امسال ما حضور حداکثری مردم را نوید میدهد. از آنجایی که هوا رو به گرماست دغدغه ما در ستاد بازسازی و مواکب موضوعاتی همچون سرمایش، آب، یخ و ماشینهای یخچال دار است و مهمترین تاکیدمان برای اسکان زائران در کربلاست.
افضلی افزود: به جهت گرمای هوا، استراحت در روز و پیاده روی در شب را به زائران پیشنهاد کرده و به موکبهای ایرانی دستور همکاری بیشتر با موکبهای عراقی را دادیم تا خدمات بهتری به زائران ارائه دهند.
ترکیب موکبهای ایرانی و عراقی در اربعین ۱۴۰۱
معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: موکب ها به قول رهبری معظم انقلاب تماماً مردمی هستند و به همین جهت خدمات و نذورات را از مردم میگیرند ما روشها و تجربهها را با آنها در میان گذاشته و به آنها مشورت میدهیم. بیشترین تاکیدمان این است که با موکبهای عراقیها ترکیب شوند. زمین، آب و اسکان از عراقیها و ایرانیها با کمک آنها در راستای بهتر شدن امکانات بسازند و تجربیات خود را انتقال دهند.
راه اندازی و ایجاد کارخانه یخ سازی در عراق
وی در خصوص امکاناتی که امسال در ستاد عتبات در خصوص یخ سازی تدارک دیده شده است عنوان کرد: دستگاههای یخ ساز در نجف، کربلا و کاظمین وجود دارد و ما نیز درصدد ساختن کارخانه یخ سازی در سالهای آینده هستیم. امسال نیز دستگاه آب بندی در نجف داشته و در سامرا کارخانهای در راستای ارائه امکانات بهتر افتتاح شده و در حال برنامه ریزی هستیم تا در طول مسیر سرویسهای بهداشتی بیشتری را تعبیه کنیم تا فضای بهداشتی برای زائران و مشتاقان زیارت اربعین فراهم کنیم.
افضلی در ادامه گفت: خدمات در فضای اربعین به زائران در هر صورتی داده میشود و مشکلی پیش نمیآید و عراقیها پای کار هستند و از دل و جان مایه میگذارند. بیشتر باید فرهنگ سازی شود. از طریق این جمعیت میلیونی که به عراق می آیند باید ارتباط ایران با دیگر کشورها را بیشتر کنیم و دوستی ما بین دو ملت ایران و عراق بیشتر شود تا زمینه ساز ظهور برای حضرت حجت (عج) باشد.
تهیه و توزیع چهار هزار پرس غذا از فعالیتهای موکبهای توانمند
وی ادامه داد: از آنجایی که سه هزار موکب ثبت نامی داریم تنها بعضی موکب ها توانمند هستند و بعضی موکب ها خدمات محدودتری ارائه میدهند مخصوصاً استان خوزستان که خدمات مربوط به چای را هم ثبت میکند که اینها جز مواکب داخلی محسوب میشوند. ما موکب هایی توانمند را به عراق میفرستیم.
افضلی با اشاره به معیارهای موکب توانمند گفت: موکب هایی را توانمند محسوب میکنیم که حداقل اسکان هزار نفر در شبانه روز را بتوانند پشتیبانی کنند و روزانه چهار هزار غذا تهیه و توزیع کنند این موکب ها را به عراق فرستاده میشوند و اگر موکبی با امکانات محدود تر بود دو سه موکب کوچکتر را ترکیب میکنیم تا بتوانند اقدامات متناسبی ارائه دهند.