به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین دلبری صبح شنبه در کارگاه بازآموزی مشاورین ژنتیک تحت نظارت بهزیستی خراسان رضوی در مرکز علمیکاربردی علوم بهزیستی و تأمین اجتماعی مشهد، از انجام ۶۰۴ مورد سقط برنامهریزی شده در این استان در سال ۱۴۰۰ خبر داد و اظهار کرد: در واقع با این سقطها ۱۵ مرکز توانبخشی معلولین جسمی حرکتی، ذهنی، حسی و بیماران روانی مزمن آینده تعطیل شدند.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با تبیین ضرورت غربالگری معلولیت گفت: فعالیتهایی که در مراکز توانبخشی انجام میگیرد مورد بازدید مسؤولین و گروههای مختلف قرار میگیرد و در بارهی آن گفتگوی زیادی صورت میگیرد اما کارهای بسیار مهمی که در پیشگیری از بروز معلولیت در بهزیستی انجام میشود و بروز معلولیت در جامعه را کاهش میدهد مورد توجه مردم و مسؤولان نیست.
وی با قدردانی از مشاورین و متخصصین ژنتیک استان که در مراکز مختلف به مردم خدمت میکنند گفت: ۱۸ مرکز مشاوره ژنتیک در استان تحت نظارت بهزیستی فعالیت میکنند که ۱۱ تای آنها در مشهد هستند، در تربت حیدریه و نیشابور هر کدام ۲ مرکز و همچنین در کاشمر، سبزوار و زاوه، یک مرکز فعالیت دارند.
دلبری از بررسی ۱۱۶۸ پروندهی مطرح شده در کمیتهی تخصیص کمک به افراد مشاورهگیرنده در سال گذشته خبر داد و گفت: به ۶ هزار نفر از مراجعین کمبضاعت، یارانه مشاوره و آزمایش پرداخت شده و در این قسمت ۹ میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی تلاش برای بالابردن میزان پیشگیری از معلولیت در سال جاری در استان را یکی از اهداف این معاونت ذکر کرد و گفت: به کارشناسان گفتهایم که به هر مراجعی که بضاعت مالی لازم را ندارد اعم از اینکه مددجوی بهزیستی هست یا نیست، در حدود اعتبارات موجود کمک کنند تا بار معلولیت جامعه به حداقل برسد.
شایان ذکر است در این کارگاه که ۲۵ مشاور ژنتیک از سراسر استان در آن شرکت داشتند ۴ عضو هیأت علمی دانشگاههای استان در بارهی چهار موضوع مبتلابه مشاورین ژنتیک سخنرانی کردند.
دکتر فرهاد خدیوی زند درباره اصول غربالگری در بیماریهای ژنتیک، دکتر سلمه دادگر درباره تازههای غربالگری در دوران بارداری، امیر حسین هاشمی عطار درباره نقش سونوگرافی در غربالگریهای جنین و دکتر مجید مجرد در خصوص نقش تحلیل توالی اگزومها در ژنوم در تشخیص ژنهای بیمار، به کارشناسان شرکت کننده آموزش دادند.