به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا شهلایی ظهر شنبه طی جلسهای که پس از بازید از تصفیه خانه غدیر شهر کرمانشاه با حضور استاندار کرمانشاه و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، اظهار کرد: طرح تأمین آب شرب کرمانشاه با هدف تأمین آب شرب مورد نیاز از طریق انتقال آب از سد گاوشان انجام شده و متوسط آبدهی آن ۲ متر مکعب است.
وی با اشاره به اینکه تصفیه خانه آب شرب کرمانشاه در ناحیه غربی شهر کرمانشاه واقع شده، افزود: این تصفیه خانه از خروجی تونل انتقال آب سد گاوشان در شهر کامیاران واقع شده که در چهار بخش به موازات یکدیگر عملیات اجرایی، خرید و نصب تجهیزات آن صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه تصریح کرد: پیگیریهای احداث تصفیه خانه غدیر از سال ۹۱ آغاز شده و به عنوان یک نیاز ۱۰ ساله تا به امروز ادامه داشته اما این پروژه در سال ۹۱ با برآورد اعتباری ۱۲۰ میلیارد تومانی آغاز شد اما به دلیل توقف پیش آمده امروز به اعتباری حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیازمند است.
شهلایی با بیان اینکه آبرسانی از خطوط انتقال آب از سد گاوشان به میزان ۲ متر مکعب بر ثانیه آبدهی دارد، خاطر نشان کرد: تقریباً از ۱۰ سال پیش و از زمانی که این خطوط آبرسانی وارد مدار شده یک هزار لیتر بر ثانیه آب خام و بدون تصفیه وارد کرمانشاه شده که پس از مدتی طرح احداث تصفیه خانه غدیر آغاز شد.
وی به کیفیت بالای احداث این تصفیه خانه غدیر اشاره کرد و ادامه داد: این تصفیه خانه یکی از پروژههای با کیفیت در کشور است که مسئولیت اصلی آن انتقال آب از مخزن اصلی با فاصله ۹۰ کیلومتری است که بدون صرف انرژی فعالیت خود را انجام میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت و ضرورت احداث تصفیه خانه غدیر، تاکید کرد: اگر تصفیه خانه غدیر احداث و به مرحله اجرایی نمیرسید امروز حدود یک سوم مردم کرمانشاه با قطعی گسترده آب مواجه بودند.
شهلایی به مشکلات پیش روی پروژه تصفیه خانه غدیر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: طرح اضطراری عملیات تصفیه خانه که در سال گذشته باید راه اندازی میشد به دلیل بروز مشکلات سیستمی و تجهیزاتی دچار توقف شد و تمام دستگاههای مربوطه برای رفع آن به صورت شبانه روز فعالیت فعالیت خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: در پی بروز مشکل در روند اجرای طرح اضطراری تصفیه خانه آب شهر کرمانشاه برای جایگزینی آب مورد نیاز ناچار به استفاده از چشمههای طاقبستان کرمانشاه شدیم و در طی یک کار دست جمعی و همکاری همه جانبه عملیات ترمیم و رفع مشکلاتی که سه ماه زمان نیاز داشت تنها در ۲۰ روز به سرانجام رسید.