به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی محمدی شنبه در شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی شهرستان همدان با بیان اینکه برابر بررسی بعمل آمده در سال ۱۴۰۰ مهمترین عوامل مرگ و میر مورد بررسی قرار گرفته که با توجه به شیوع کرونا، بیماریهای دستگاه تنفسی با یک هزار و ۷۴۷ مورد نخستین عامل مرگ در همدان بوده است، عنوان کرد: توجه به آمار علل مرگ و میر در راستای اصلاح رفتارها، تغذیه، سبک زندگی و سایر برنامه ریزی ها باید همواره مدنظر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: آمار باید بهنگام و دقیق باشد تا در تصمیم گیری و تصمیم سازی ها بتوانیم برنامه ریزی مطلوبتری داشته باشیم.
فرماندار همدان به سایر آمارهای مربوطه در شهرستان همدان نیز اشاره کرد و افزود: بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، بیماریهای غدد و تغذیه، حوادث غیر عمدی مانند تصادفات، غرق شدگی و برق گرفتگی به ترتیب دومین تا پنجمین علل مرگ و میر طی سال گذشته در همدان است.
محمدی در ادامه صحبتهای خود از افزایش ولادت و کاهش ۳۵ درصدی وفات طی دوماهه نخست سال جاری در شهر همدان خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ شاهد کاهش ۳.۶ درصدی ولادت و شش دهم درصدی وفات در همدان بودیم که امیدواریم افزایش ولادت در دو ماهه سالجاری ادامه یابد و با مهار کرونا همچنان شاهد کاهش مرگ و میر باشیم.
وی به مقایسه آمار ازدواج و طلاق شهرستان همدان طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ پرداخت و گفت: در این راستا نیز شاهد کاهش ۱۷۹ مورد واقعه ازدواج و ۱۲۰ مورد واقعه طلاق هستیم.
محمدی با اشاره به ضرورت توجه مدیریت شهری در خاکسپاری قانونمند متوفیان نیز عنوان کرد: تفاوت قیمتها در این زمینه از جمله عواملی است که به خاکسپاری اموات در آرامستانهای روستاها دامن زده است.
وی ادامه داد: در این زمینه، باید تدابیری پیش بینی شود که از خاکسپاری اموات در آرامستانهای برخی از مناطق حاشیه شهر و به ویژه مناطق الحاقی جلوگیری شود.
فرماندار همدان در پایان خواستار هم افزایی و هماهنگی هر چه بیشتر پزشکی قانونی، نظام پزشکی، ثبت اسناد، ثبت احوال بیمارستانها و دهیاران را در ثبت بهنگام وقایع حیاتی شد.