به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا شاه پسند ظهر یکشنبه در جلسه شورای مهارت استان زنجان گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی برای ورود به بازار کار، از سهمیه مهارت آموزی سازمان فنی و حرفهای به طور رایگان استفاده میکنند.
وی به اجرای طرح "کهاد" اشاره کرد و ابراز داشت: در این طرح که با تعامل وزارت علوم و سازمان فنی و حرفهای اجرا میشود، دانشجویانی که در حال تحصیل هستند، مهارت لازم را برای ورود به بازار کار کسب میکنند و اولویت اول در این طرح تناسب مهارت ارایه شده با رشته تحصیلی دانشجو و اولویت دوم تناسب آموزشها با علایق دانشجویان است.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: در سطح عرضه کسانی هستند که آموزش داده و مهارت ایجاد میکنند و در تقاضا نیز بنگاههایی پذیرای آنها هستند که تعادل بین این ۲ ایجاد نشده است.
شاه پسند تاکید کرد: طرح تکاپو و سامانه اشتغال ایرانیان به تازگی راه اندازی شده است نیز میتواند در این خصوص راهگشا و چراغ راهی باشد.
وی مهارت آموزی در محیط واقعی کار را یکی دیگر از رویکردهای سازمان فنی و حرفهای اعلام کرد و ابراز داشت: در این رویکرد ظرفیتهای جدیدی ایجاد میکنیم تا این ظرفیتها کمک کند افراد دسترسی کافی را برای ورود به بازار کار داشته باشند و طرح نخلستان نیز با رویکرد مهارت آموزی به فارغ التحصیلان دانشگاهی در این سازمان اجرا میشود که در این طرح افرادی که ایدهای دارند ورود پیدا کرده و در راستای ایدههای خود آموزش ببینند.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور افزود: در اجرای طرح نخلستان بیشتر به مهارتهای دانش بنیان فارغ التحصیلان دانشگاهها توجه میشود.
شاه پسندتصریح کرد: ۵۲ درصد از ورودیهای حوزه مهارت آموزی سازمان فنی و حرفهای کشور، فارغ التحصیلان دانشگاهها هستند که این نشان میدهد در حوزه آکادمیک قابلیتهای حرفهای برای ورود به بازار کار در افراد ایجاد نمیشود.
وی مهارت آموزی به کادر وظیفه نیروهای مسلح، معتادان بهبود یافته و افراد دارای معلولیتهای ویژه، آزاد شدگان از زندان، دانش آموزان و دانشجویان را از جمله گروههای مخاطب اضافه شده به این سازمان اعلام کرد و گفت: ۲۰ گروه جدید به مخاطبان قبلی که در ماموریت اصلی این سازمان بودند، اضافه شده است و این میطلبد که ظرفیتهای جدیدی هم در مسوولیتهای اجتماعی و هم ظرفیتهای سازمانها، موسسات و بنگاههای صنعتی و خدماتی شناسایی و از آنها استفاده شود.
شاه پسند با بیان اینکه ورود به مهارت آموزی در محیط واقعی کار از سوی وزارتخانه به استانها ابلاغ شده است، اظهار داشت: مهارت آموزی در محیط واقعی کار کمک میکند که فرد با رسم و رسوم بنگاهداری نیز آشنا شود که این امر در داخل کارگاهها امکان پذیر نیست.
همچنین به اجرای طرحی با عنوان "مشاغل مهارت محور کم سرمایه بر " اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح ۵۰۷ شغل که با سرمایه کمتر از ۱۰ میلیون تومان قابلیت راه اندازی دارند شناسایی شده است.
شاه پسند افزود: در این راستا با کمیته امداد تفاهمنامه ای منعقد شده است تا ۵۰۰ هزار نفر آموزشهای لازم را فرا گیرند و تسهیلات ویژه ای نیز جهت کمک به اشتغال آموزش دیدگان پیش بینی شده است.
وی یادآورشد: پیگیری و رهگیری اشتغال مهارت آموزان این سازمان نشان میدهد، آموزش ۵۸ درصد از این افراد سال گذشته منتج به اشتغال آنان شده است.