به گزارش خبرنگار مهر، یکصد و بیست و پنجمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی امروز یکشنبه ۲۹ خرداد ماه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور اعضا با بررسی شاخصهای انتصاب مدیران امور قرآنی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان نکاتی در مورد انتصاب رئیس جدید سازمان دارالقرآن الکریم پرداخت و گفت: در اساسنامه جدید سازمان، تأکید شده است که معرفی رئیس باید بر اساس پیشنهاد اعضای هئیت مدیره و در نهایت حکم رئیس سازمان باشد. این روند در انتخاب رئیس فعلی صورت گرفته است. اینکه معرفی رئیس بر اساس پیشنهاد هیئت امنا باشد مربوط به اساس نامه قدیمی است. لذا از این جهت اشکال و نکتهای به این موضوع وارد نیست.
وی در ادامه به بحث شاخصهای انتصاب مدیران امور قرآنی و گفت: از زمان شروع جدی بررسی این موضوع در مجمع مشورتی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی که مربوط به یک سال اخیر است شاهد تغییرات متعددی در دستگاهها بودهایم. امیدوار هستیم شاخصهای انتصاب ولو با تأخیر به تصویب نهایی برسد.
سپس رضا سلامتپناه، دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ارائه توضیحاتی در مورد برخی مصوبات و تصمیمات یک فصل اخیر مجمع مشورتی پرداخت و گفت: یکی از مصوبات مربوط به جلسه ۱۲۰ مجمع مشورتی است که ۲۶ دی ماه سال گذشته برگزار شد و طی آن قرار بود کمیتهای با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تهیه سازوکار نحوه جذب سهم فعالیتهای قرآنی در آئیننامه اجرایی بند ز تبصره ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۱ با دعوت از نمایندگان دستگاهها تشکیل و نتیجه را طی یک ماه به مجمع ارائه دهند که تا کنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و مشخص نیست در چه مرحلهای قرار دارد.
وی افزود: در جلسه ۱۲۳ که فروردینماه امسال برگزار شد، به مرور مطالعات قرآنی مقام معظم رهبری پرداخته شد و در انتها مقرر شد مدل مطلوب فعالیت قرآنی در مساجد از سوی کارگروهی با مسئولیت بنیاد خاتم الاوصیا تهیه شود، همچنین مقرر شد سازمان اوقاف و سازمان تبلیغات نیز در این کارگروه مشارکت داشته باشند و طی یک ماه مدل مطلوب را ارائه دهند که هنوز این کار صورت نگرفته است.
دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در جلسه ۱۲۴ که اردیبهشتماه برگزار و طی آن نحوه توسعه تولید محصولات قرآنی دانش بنیان و کارآفرین برای مشارکت جامعه قرآنی در تحقق شعار سال جهت بررسی و ارائه راهکار و پیشنهاد با دعوت از نهادهای مطلع به کمیسیون تبلیغ و ترویج ارجاع شد و جا داشت این مسئله در جلسه گذشته کمیسیون مطرح میشد.
سلامتپناه تصریح کرد: مسئله دیگر طرح تشکیل صندوق برای حمایت از تأسیس و توسعه واحدها و محصولات فناور قرآنی در بخش غیردولتی با توجه به سوابق فعالیت نوآورانه از سوی جهاد دانشگاهی ارائه شود که البته کارهایی انجام شده اما گزارش نهایی ارائه نشده است.
وی در ادامه به انتقاد از عدم مشارکت مدیران اصلی دستگاهها در جلسات مجمع، گفت: طبق آئیننامه شورا مجمع مشورتی باید با حضور دبیران کمیسیونها و مدیران دستگاهها و نمایندگان آنها تشکیل شود. مجمع مشورتی در حوزه مدیریت و مدیران امور قرآنی کشور تخصصیترین جلسه است، حتی میتوانست برای بسیاری از مدیران در حوزه قرآنی جلسه دانش افزایی هم باشد. مدیران اصلی دستگاهها باید حضور داشته باشند چرا که در اینجا تصمیمات اصلی شورا نهاییسازی میشود.
در ادامه محمدحسین محمدزاده، عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان نکاتی پرداخت و با اشاره به اینکه وضعیت فعلی و اختلالات موجود متأثر از نبود یک فضای نظارت، پایش و برقراری انضباط است، گفت: به جای اینکه به صورت ریشهای در مورد اشکالات به وجود آمده بحث کنیم، به صورت نقطهای عمل میکنیم، به عنوان مثال در بحث انضباط حضور در جلسات به عنوان یکی از عملکردهای مهم دستگاهها، فضای پایش و نظارت میتواند این کار را انجام دهد. اگر بخواهیم یک فکر ریشهای بکنیم باید جهت بحث را به این سمت بکشانیم.
وی افزود: در برابر تعدیل نباید حذف مأموریت صورت بگیرد. اگر مأموریت جز وظایف ذاتی یک سیستم باشد نباید حذف مأموریت صورت بگیرد بلکه واگذاری مأموریت به یک بخش یا قسمت دیگر صورت بگیرد.
در ادامه این جلسه به دستور اصلی جلسه که «نهاییسازی شاخصهای انتصاب مدیران امور قرآنی» بود به بحث و بررسی گذاشته شد.
در این بخش ابتدا تقویمنگاری از وضعیت این دستور و زمانبندی ارائه آن در جلسات مجمع مشورتی و شورای توسعه ارائه شد. بر اساس آنچه در این بخش اعلام شد، دستور فعلی از جلسه ۱۱۵ مجمع مشورتی که ۲۳ خردادماه سال ۱۴۰۰ برگزار شده، مطرح شده و تا کنون ادامه داشته است.
در ادامه این جلسه هر کدام از اعضا به بیان دیدگاههای خود در مورد شاخصهای انتصاب مدیران امور قرآنی پرداختند. در نهایت و پس از طرح مباحث بسیار مقرر شد کمیتهای با حضور دو نفر از اعضای دبیرخانه شورای توسعه، محمدعلی خواجهپیری، سیدعلی سرابی، نماینده وزارت ارشاد و سازماندارالقرآن و دو عضو از اعضای حقیقی شورای توسعه تشکیل شود و این کمیته یک ماه فرصت داشته باشد تا شاخصهایی انتصاب مدیران قرآنی را نهایی کند و در انتها گردش کار آن در جلسه فوق العاده مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی صورت گیرد.
همچنین در بخش دیگری از این جلسه و پس از مباحث مطرح شده در ابتدای این جلسه مقرر شد طرح راهاندازی هیئت پایش، نظارت و پیگیری مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی زیر نظر رئیس شورای توسعه با عضویت محمدعلی خواجهپیری، سید علی سرابی، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده سازمان صدا و سیما، نماینده سازمان دارالقرآن، یکی از اعضای حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، کارشناس رسمی سازمان اداری استخدامی و یک عضو از سایر دستگاهها از جمله سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، ایکنا، وزارت بهداشت، وزارت ورزش و … به شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد شود.