مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان گفت: تابستان ۱۴۰۱ با برگزاری چهار رویداد فرهنگی ورزشی در دانشگاه‌های سراسر کشور تابستان پرکاری برای دانشگاه‌ها خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی مدیران تربیت بدنی، شاهد و ایثارگر و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های سراسر کشور با حضور هاشم‌داداش پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، ارژنگ معاون امور دانشجویان داخل سازمان، سلمانپور معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان، علی دوست مدیرکل تربیت بدنی، تقی زاده مدیر کل دانشجویان شاهد و ایثارگر، رازقی مدیر کل دانشجویان بین الملل سازمان امور دانشجویان، معاونان دانشجویی دانشگاه‌های میزبان برگزاری المپیاد «تبریز، شهرکرد، اصفهان و مازندران»، مدیران تربیت بدنی، مدیران شاهد و ایثارگر و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های سراسر کشور صبح امروز ۳۰ خرداد ماه از سوی سازمان امور دانشجویان و به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد.

ابراهیم علی دوست مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در این گردهمایی گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهور مبنی بر ضرورت بازگشایی دانشگاه‌ها از اواسط نیمه دوم سال گذشته، تصمیم گرفته شد که رویدادهای ورزشی نیز به صورت حضوری برگزار شود.

وی ادامه داد: تابستان امسال و سه ماه آینده برای مدیران تربیت بدنی ماه‌های پرکار و البته لذت بخشی است زیرا دو سالی که دانشگاه‌ها تعطیل بودند، از جهت برگزاری رویدادها برای ما دشوارتر بود.

علی دوست در توضیح رویدادهای ورزشی-فرهنگی دانشجویان که تابستان امسال برگزار می‌شوند اظهار کرد: پانزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر از ۱۸ تیر تا پنجم مرداد به میزبانی دانشگاه تبریز در ۱۰ رشته مختلف ورزشی، پنجمین المپیاد ورزش‌های همگانی دانشجویان دختر و پسر ۲۸ مرداد تا پنجم شهریور ماه در هشت رشته مختلف ورزشی به میزبانی دانشگاه شهرکرد، سومین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر شاهد و ایثارگر ۲۹ مرداد تا ۶ شهریور در دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان در هفت رشته گوناگون ورزشی و اولین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر بین الملل نیز از ۶ شهریور تا ۱۹ شهریور در دانشگاه مازندران و در هشت رشته مختلف برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این رویدادها از جمله وحدت و همدلی بین دانشجویان، توسعه ورزش همگانی، توسعه تعاملات بین بخشی، بهبود سبک زندگی دانشجویی و ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی دانشجویان و همچنین تقویت روحیه رقابت میان دانشجویان است.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در پایان خواستار پیگیری بودجه توسط مدیران تربیت بدنی برای تامین بودجه این بخش و پیگیری کارگروه‌ها و دستورالعمل برگزاری رویدادها توسط مدیران تربیت بدنی شد همچنین از آن‌ها خواست برای رویدادهای بعدی هم برنامه داشته باشند.

همچنین محمدجواد سلمان پور معاون بورس و دانشجویان خارج در این گردهمایی گفت: مقام معظم رهبری همواره بر همگانی شدن کتابخوانی و ورزش تاکید دارند، دلیل این امر ورز دادن ذهن با مطالعه و ورز دادن بدن با ورزش است که در نهایت هر دو موجب تقویت و توسعه کارآمدی بیشتر ذهن و تن می‌شود.

وی ادامه داد: در دانشگاه‌ها واقعیت‌های مختلف و متعددی وجود دارد، واقعیت اصیل و ذاتی علم و معنویت است اما واقعیت‌های فرعی و جنبی زیاد است مانند جوانی، ازدواج، نشریات، تشکل‌ها، تحمل دیدگاه مخالف و غیره. یکی از واقعیت‌های فرعی و جنبی مهم رویدادهای ورزشی و فرهنگی است که به تحقق درست و سریع واقعیت اصلی یعنی علم و معنویت کمک می‌کند. برگزاری المپیاد فرهنگی و ورزشی در مورد دانشجویان بین‌الملل برای این است که علم جایگاه خود را به دست آورد، آن‌ها با دست پر به کشور خود برگردند، معنویت در جان آنها جایگاه بایسته بیابد و به همدلی با دیگر دانشجویان برسند. ما به دنبال ایجاد تعلق خاطر در دانشجویان بین‌الملل نسبت به ایران، انقلاب اسلامی، آرمان‌ها و ارزشها هستیم و در واقع افزایش معنویت از دغدغه‌های مهم رویداد فرهنگی و ورزشی دانشجویان بین‌الملل است.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج از کشور تاکید کرد: سرمایه گذاری ما در حوزه بین الملل باید به سرمایه‌گذاری و تامین منافع کشور منجر شود و این امر با همکاری همه مدیران امور بین‌الملل در دانشگاه‌ها ممکن است.

وی همچنین به رقابت کشورهای مختلف در جذب دانشجویان بین‌الملل اشاره کرد و گفت: ما در این موضوع رقبای قدیمی و جدید داریم که رقبای جدید ما برخی کشورهای منطقه هستند. در این رقابت جهانی باید عوامل کششی را برای جذب دانشجو افزایش داده و عوامل رانشی را کاهش دهیم. اگر این رویداد فرهنگی و ورزشی و رویدادهای مشابه را به نحوی برگزار کنیم که بازتاب خوبی در رسانه‌های داخلی و خارجی داشته باشند، عوامل کششی را برای جذب دانشجویان بین‌الملل افزایش داده‌ایم. باید تلاش کنیم دانشجوی بین‌الملل ذهنیت مثبتی از زندگی و تحصیل در ایران داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هویت بخشی و پیوند میان دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف در ایران از دلایل برگزاری المپیاد فرهنگی و ورزشی دانشجویان بین‌الملل است در حقیقت جنبه فرهنگی این رویداد باید قوی‌تر باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، اردوان ارژنگ معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان هم در این گردهمایی گفت: با توجه به بُعد فرهنگی بودن المپیادها، رفاقت در این رویدادها بر رقابت ارجح است. عطیلی دوساله دانشگاه‌ها به دلیل محدودیت‌های کرونایی سبب شده است تا روحیه دانشجویان ضعیف شود. برگزاری این رویدادها بعد از دو سال تعطیلی بر اثر کرونا سبب افزایش روحیه همه انسان‌ها از جمله دانشجویان می‌شود. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: تقویت نشاط و شادابی در میان دانشجویان بسیار اهمیت دارد زیرا سبب رشد علمی نیز می‌شود که با برگزاری این دست از رویدادها تحقق می‌یابد. برگزاری این رویدادها با ایجاد نشاط در میان دانشجویان سبب می‌شود تا این نشاط در میان خانواده‌ها نیز افزایش یابد.