به گزارش خبرنگار مهر، کیوان الوندی سه شنبه در آئین رونمایی از مستند حیدر در کنار گلزار شهداری روستای تکه نهاوند در جمع مسئولان استانی و شهرستانی، گفت: امسال صدا و سیمای مرکز همدان ۲۰ مستند فاخر در مورد زندگینامه و رشادتهای فرماندهان و سرداران شهید استان همدان تولید و پخش میکند.
وی در مراسم رونمایی از مستند حیدر در نهاوند گفت: حیدر دومین مستند تلویزیونی تولید مرکز همدان با موضوع زندگی سردار شهید حیدر سهرابی شهید شاخص سال ۱۴۰۱ نهاوند در استان است که از آن رونمایی میشود.
سرپرست صداوسیمای مرکز همدان افزود: مستند زندگی سردار شهید حیدر سهرابی معاون گردان ۱۵۹ «قیس ابن مسهر» دومین تولید صداوسیمای مرکز همدان میباشد و ان شالله به زودی از زندگی ۲۰ سردار شهید استان مستند تلویزیونی تهیه و پخش میشود.
وی با اشاره به مدیریت جدید دکتر جبلی در رأس سازمان صداوسیما، گفت: رویکرد جدید سازمان صداوسیما عدالت محوری در تولید برنامههای تلویزیونی در تمامی نقاط کشور بخصوص در روستاها میباشد و بر همین اساس این مرکز نیز سال گذشته و امسال در ایام ۲۲ بهمن و روز قدس ویژه برنامههایی را به صورت زنده از روستاها در قاب شبکه استانی و سراسری پخش کرد.
در ادامه، حجت الاسلام عباسعلی مغیثی امام جمعه نهاوند گفت: افتخار این را داشتم که مدتی در اوایل انقلاب و دوران دفاع مقدس در خدمت سردار شهید سهرابی باشم و ایشان جزو بهترین نیروهای تیم حفاظتی من در دوران اوج حمله گروهکها و منافقین خبیث بودند.
امام جمعه نهاوند سردار شهید حیدر سهرابی را نمونه کامل از یک مؤمن و مبارز انقلابی و وفادار به ولایت دانست و گفت: نسل امروز باید این شهید بزرگوار را به عنوان الگوی دینی و اخلاقی و مدیریتی خود قرار دهند و نهادهای متوالی کار فرهنگی نیز باید از زندگی این شهدا کتاب فیلم و خوراک فرهنگی در فضای مجازی تهیه و تولید کنند که البته این کار صدا و سیمای مرکز همدان ارزشمند است.
در ادامه مراسم، سرهنگ پاسدار علی مختاری فرمانده سپاه نهاوند به خصوصیات اخلاقی و رازداری و نترس بودن سردار شهید حیدر سهرابی اشاره کرد و گفت: این شهید بزرگوار در زندگی شخصی و فرماندهی در جبهه درسهای بزرگی به ما داده است که باید آنها را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
مختاری اظهار کرد: سردار شهید حیدر سهرابی در سال ۱۳۶۴ یعنی یک سال قبل از شهادتش سرنوشت صدام را پیش بینی کرده بود و در مصاحبهای تلویزیونی خبر داده بود که آمریکاییها که الان از صدام حمایت میکنند روزی با بی آبرویی کامل او را بر میدارند.
مجید دنیا نیز در ادامه گفت: در این مستند ۳۰ دقیقهای که با فرماندهان دفاع مقدس و هم رزمان شهید و خانواده او گفتگو شده است، از صحبتهای آرشیوی سردار شهید حاج «میرزامحمد سلگی» که از دوستان صمیمی شهید بوده است و در دوران حیاتش در وصف این شهید گفته است نیز استفاده شده است.
تهیه کننده و کارگردان این مستند افزود: در این مستند که در دو مقطع قبل انقلاب و دوران دفاع مقدس به ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و شخصی این سردار شهید پرداخته شده است و در ۵ لوکیشن مختلف مستند، فیلمبرداری شده است.
وی خاطرنشان کرد: سردار شهید حیدر سهرابی معاون گردان ۱۵۹ قیس ابن مسهر بود که پس از شهادت شهید ابروزن به فرماندهی این گردان رسید و در تاریخ ۲۱ دیماه ۱۳۶۵ از یک عملیات سنگین در خط مقدم در منطقه شلمچه مورد اصابت تک تیراندازهای دشمن قرار گرفت و به شهادت رسید.
وی گفت: در این مستند با فرماندهان دفاع مقدس و هم رزمان شهید و خانواده ایشان گفتوگو شده است و همچنین از صحبتهای آرشیوی سردار شهید حاج میرزا محمد سلگی که از دوستان صمیمی شهید بوده است و در دوران حیاتش در وصف این شهید گفته است نیز استفاده میشود.
تهیه کننده صداوسیما بیان کرد: در این مستند در دو مقطع قبل انقلاب و دوران دفاع مقدس به ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و شخصی این سردار شهید پرداخته میشود و در ۵ لوکیشن مختلف کار شروع شده است.
وی اظها: ککرد سردار شهید حیدر سهرابی قبل از انقلاب نیز از مبارزان بود که در مبارزه با حکومت ستم شاهی چندین سال مبارزه کرد و در هنگام ورود حضرت امام (ره) به ایران جز هیأت استقبال بود که در این مستند با دوستان قبل از انقلاب ایشان نیز مصاحبه شده است.
عوامل تولید این مستند عبارتند از تهیهکننده و نویسنده «مجید دنیا»، کارگردان و تصویربردار «محمد حسینی»، صدابردار «مهدی جعفری»، تصویربردار هوایی «پیمان شیراوند» و حمل و نقل «علی مددی» مسئول هماهنگی علی سهرابی و با همکاری بسیج رسانه نهاوند است.
در پایان این مراسم از خانوادههای شهید الله مراد نادری شهید رسانه استان و شهرستان نهاوند و خانواده سردار شهید حیدر سهرابی شهید شاخص سال نهاوند با دادن هدایایی قدردانی شد.
لازم به یادآوری است؛ سردار شهید حیدر سهرابی در نخستین طلیعه بهار ۱۳۳۸ در روستای سرسبز و با صفای تکه نهاوند دیده به جهان گشود در دوران دفاع مقدس مسئولیتهایی مانند مسئول آموزش بسیجیان و کارمندان در سراب گیان مدیر داخلی سپاه نهاوند قائم مقام و فرمانده گردان ۱۵۹ قیس ابن مسهر در عملیات کربلای ۵ بود که در تاریخ ۲۱ دیماه ۱۳۶۵ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.