به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، منابع اطلاعاتی انگلیس تایید کردند که اوکراین توانسته است که اولین استفاده موفقیت آمیز خود از موشک های ضد کشتی «هارپون» ارسال شده توسط غرب را به عمل آورد.
وزارت دفاع انگلیس در همین رابطه و در آخرین ارزیابی های خود اعلام کرد که هدف این موشک، کشتی یدک کش روسی «اسپاساتل واسیلی بخ» که در حال انتقال پرسنل، سلاح و مهمات به جزیره راهبردی مار (اسنیک) (Snake) بوده که روز جمعه در دریای سیاه هدف قرار گرفت و غرق شد.
این وزارت خانه در ادامه گزارش خود می افزاید که انهدام کشتی روسی در یک ماموریت تدارکاتی «نشان دهنده مشکلی است که روسیه هنگام تلاش برای حمایت از نیروهای خود در اشغال جزیره مار با آن مواجه است».
همچنین در این گزارش آمده است: این جدیدترین کشتی از سری کشتی های روسی از جمله رزمناو مسکوا است که در جریان درگیری توسط اوکراین آسیب دیده یا منهدم شده است. توان دفاعی ساحلی اوکراین تا حد زیادی توانایی روسیه در به کنترل گرفتن دریا و اعزام نیرو به شمال غربی دریای سیاه را خنثی کرده است.
پیشتر و در روز جمعه وزارت دفاع اوکراین در توییتی اعلام کرده بود که کشتی یدک کش روسی در دریای سیاه را مورد هدف قرار داده و غرق کرده است.
اداره ارتباطات راهبردی نیروهای مسلح اوکراین در کانال تلگرامی خود اعلام کرده بود که این یدککش با دو فروند موشک هارپون مورد اصابت قرار گرفته است.
گفته شده بود که در صورت صحت این ادعا، این اولین باری است که اوکراین یک کشتی روسی را با این نوع راکتهای ضد کشتی که توسط غرب تأمین میشود، هدف قرار داده است.
پیشتر «الکسی رزنیکوف»، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرده بود که به زودی محمولههای جدید تسلیحاتی از آمریکا و دانمارک به دست نیروهای نظامی این کشور میرسد.
رزنیکوف در پیامی در این باره نوشته بود: نه تنها دفاع ساحلی کشور ما با موشکهای هارپون تقویت میشود، بلکه این موشکها توسط تیمهای آموزش دیده اوکراینی نیز استفاده میشود.
کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که در تلاش است تا موشکهای ضدکشتی پیشرفته را به دست اوکراین برساند.
در همین رابطه، سه مقام ارشد آمریکایی و همچنین دو منبع آگاه از کنگره این کشور گفته بودند که دو نوع موشک ضد کشتی قدرتمند جهت ارسال مستقیم به اوکراین و یا از طریق انتقال از یک متحد اروپایی که این موشکها را در اختیار دارد، تحت بررسی هستند. نوع اول، موشک هارپون ساخت کمپانی «بوئینگ» و موشک دیگر، محصول مشترک کمپانیهای «کونگزبرگ» و «ریثیان» است.