خبرنگار خبرگزاری مهر در گفتگو با برخی مسئولان و صاحب نظران فرهنگی استان به بررسی جنبه های مختلف این تغییر نام پرداخته است.
استاندار بوشهر در واکنش به پیشنهاد یکی از نمایندگان استان برای تغییر نام بوشهر به خلیج فارس گفت: هر یک از نمایندگان برای طرح دیدگاه خود آزاد هستند، اما اگر از من به عنوان استاندار نظرخواهی شود با این تغییر نام مخالف هستم.
علی افراشته در گفتگو با خبرنگار مهر در بوشهر اظهار داشت: در شرایط کنونی ضرورتی برای تغییر نام استان بوشهر وجود ندارد و همه مسئولان استان باید در کنار یکدیگر به کارهای اولویت دار برای توسعه استان بپردازند.
وی افزود: این نظریه، موافقان و مخالفانی دارد و دستور رئیس جمهور به معاون راهبردی خود برای بررسی این پیشنهاد دلیلی بر موافقت با آن نیست.
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در بوشهر گفت: این پیشنهاد نماینده بوشهر، گناوه و دیلم دیدگاه یک نماینده مجلس است، اما بنده فکر می کنم باید در فضای آرام به کارهای ضروری تر در این استان پرداخت.
قیصر صالحی افزود: بنده در شرایط کنونی تغییر نام استان بوشهر را ضروری نمی دانم و چه بسا این کار برخی مسائل و اختلافات را هم در استان دامن بزند و وحدت و یکپارچگی بوشهری ها را تحت تاثیر خود قرار دهد.
نماینده دیر، کنگان و جم در مجلس با اشاره به بازتاب های منفی این پیشنهاد در سطح استان، تصریح کرد: زیبنده نیست که نام بزرگ خلیج فارس را در حد یک استان خلاصه کنیم و به گونه ای در این باره اقدام و یکه تازی شود که جنبه های مختلف آن از نظرمان پنهان بماند.
رئیس مرکز ایرانشاسی شعبه بوشهر نیز گفت: بیم آن می رود که با تغییر نام استان بوشهر به خلیج فارس، عملا به برخی از تحرکات و خواسته هایی که وحدت استان را زیر سوال می برد دامن زده شود.
عبدالکریم مشایخی که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، افزود: به جای طرح چنین پیشنهاداتی که ممکن است زمینه ساز برخی اختلافات در استان باشد، باید نمایندگان استان تلاش کنند تا زمینه استقرار مراکز تحقیقاتی درباره خلیج فارس از پایتخت به بوشهر فراهم شود تا اینگونه به حراست از نام این دریا اقدام کنیم.
این استاد دانشگاه افزود: به جای تغییر نام استان بوشهر باید زمینه های تبادل استاد و دانشجو و میزگردهای مشترک میان دانشگاه خلیج فارس بوشهر و مراکز علمی معتبر جهانی فراهم شود تا به صورت عملی و در پروسه ای منطقی به حراست از نام خلیج فارس اقدام شود.
سخنگوی شورای اسلامی بندر بوشهر نیز در این باره گفت: تغییر نام استان بوشهر تنها خواسته یکی از نمایندگان استان است و بسیاری از نویسندگان، اهالی فرهنگ و اساتید دانشگاه، اجرایی شدن چنین پیشنهادی را زنده کردن برخی اختلافات گذشته می دانند.
مسعود شکوهی ادامه داد: شورای اسلامی شهر بوشهر با این تغییر نام مخالف است و به صورت رسمی این موضوع را اعلام کرده و در مطبوعات استان منعکس شده است.
فرماندار بوشهر نیز با غیر ضروری خواندن تغییر نام استان بوشهر خواستار توجه بیشتر نمایندگان استان برای فعالیت در حوزه هایی شد که برای استان ضرورت دارد.
جعفر پورکبگانی گفت: به اعتقاد بنده ضرورتی برای این تغییر نام وجود ندارد و باید در فضایی منطقی و به دور از جنجال های سیاسی به نقد چنین پیشنهادی پرداخته و آن را بررسی کرد.
مدیرمسئول هفته نامه محلی خلیج فارس چاپ بوشهر هم در این باره گفت: نخستین پیامد زیانبار تغییر نام بوشهر به خلیج فارس کاهش شدید مبادلات اقتصادی با کشورهای عربی است که برای نشان دادن حساسیت های غیر واقعی خود، ممکن است ارتباط تجاری شان را با بندری که نام خلیج فارس بر آن قرار داده شده قطع کنند که این موضوع در درازمدت موجب رکود بنادر استان بوشهر، بیکاری و کاهش درآمد بسیاری از فعالان اقتصادی و رشد قاچاق کالا و زیان به اقتصاد کشور خواهد شد.
علی احمدی افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس به دلیل منافع موجود، تاکنون نتوانسته اند رابطه تجاری خود را با بنادر کشورمان قطع کنند، اما بیم آن می رود که با تغییر نام بوشهر به خلیج فارس، آنها برای نشان دادن حساسیت کاذب خود، حاضر به صدور اسناد مبادلات بندری و تجاری با بنادر هم نام خلیج فارس نباشند که این موضوع رکود و نابودی اقتصاد غیرنفتی استان را به دنبال خواهد داشت.
رئیس خانه مطبوعات استان هم با اشاره به واکنش مطبوعات این استان در قبال پیشنهاد ارائه شده برای تغییر نام بوشهر به خلیج فارس، اظهار داشت: موضع گیری مطبوعات استان در این باره نشان دهنده آن است که افکار عمومی بوشهر این تغییر نام را ضروری نمی دانند و خواستار آن هستند که موارد ضرورت دار استان همچون اشتغال جوانان در صنایع، حمایت از ورزش و توسعه صنایع پایین دستی توسط نمایندگان دنبال و پیگیری شود.
یونس قیصی زاده ابراز امیدواری کرد که وزارت کشور و نهاد ریاست جمهوری در قبال پیشنهاد یکی از نمایندگان استان برای تغییر نام بوشهر به خلیج فارس، دیدگاههای مطرح شده در مطبوعات و رسانه های این استان در این باره را مورد توجه قرار دهد.
نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس اخیرا در نامه ای به رئیس جمهوری خواستار تغییر نام استان بوشهر به خلیج فارس شده بود که محمود احمدی نژاد نیز پیشنهاد این نماینده را برای بررسی بیشتر به معاون برنامه ریزی و راهبردی خود داد.