دزفول- رئیس مرکز بهداشت دزفول نسبت به کاهش رشد جمعیت و تولید مثل هشدار داد و گفت: ۹.۴ درصد جمعیت این شهرستان را سالمندان تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی شفیعی نیا صبح امروز چهارشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان دزفول که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: در ۴۰ سال اخیر میزان رشد جمعیت و تولید مثل کاهش یافته و مقوله سالمندی با شتاب زیادی در حال پیش روی است به طوری که از سال ۱۳۵۶ تا کنون میزان جمعیت سالمند کشور ۲ برابر شده است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ظرف ۲۰ سال آینده نیز جمعیت سالمند کشور نسبت به آمار فعلی ۲ برابر می‌شود و ۲۰ درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود که این امر یک زنگ خطر است.

رئیس مرکز بهداشت دزفول در ادامه جمعیت این شهرستان را ۴۶۹ هزار و ۶۳۲ نفر برشمرد و تصریح کرد: جمعیت سالمند دزفول ۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر است.

وی خبر داد: در سال ۱۳۹۰ آمار سالمندان دزفول ۶.۵ درصد جمعیت شهرستان را تشکیل می‌داد اما این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۹.۴ درصد جمعیت رسیده است.

شفیعی نیا با اشاره به تدوین سند ملی سالمندان، هدف از این سند را رسیدن به جامعه‌ای بدون تبعیض سنی و ارائه پاسخ مناسب به چالش‌ها و فرصت‌های سالمندی فردی و جمعیتی عنوان کرد و گفت: سند ملی سالمندان دارای ۶ هدف شامل ارتقای سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی، توانمند سازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان، تقویت حمایت‌های اجتماعی برای ارتقای سرمایه اجتماعی، توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز در امور سالمندی و تأمین منابع مالی پایدار برای نظام حمایتی از سالمندان است که باید مورد توجه دستگاه‌های مربوطه قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه مشکلات شهری در حوزه سالمندی در سال‌های آینده افزایش خواهند یافت، عنوان کرد: همه ادارات و سازمان‌ها به نوعی در زمینه ایجاد زیر ساخت‌های مناسب ویژه سالمندان، وظایفی بر عهده دارند که ضرورت دارد با برگزاری جلساتی وظایف هر ارگان تبیین و در راستای تحقق آنها گام‌های اساسی برداشته شود.

رئیس مرکز بهداشت دزفول با تاکید بر لزوم مناسب سازی شهری و ایجاد فضای مناسب در بانک‌ها و ادارات برای سالمندان، اضافه کرد: همه ادارات و دستگاه‌ها باید همکاری کنند تا یک فضای شهری مناسب و ایده آل برای سالمندان فراهم شود چرا که اگر نسبت به این مقوله مهم بی توجهی شود قطعاً در سال‌های آینده با مشکلات زیادی در این زمینه روبه‌رو خواهیم بود.

شفیعی نیا در ادامه نسبت به پدیده غرق‌شدگی در رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری با فرارسیدن فصل گرما هشدار داد و گفت: برخی از کانال‌های آبیاری در مناطق روستایی حدود ۴ متر تا مناطق مسکونی فاصله دارند که این یک مقوله بسیار خطرساز است به طوری که در چندسال اخیر همواره مواردی از غرق شدن کودکان روستایی در این کانال‌های آبیاری رخ داده است.

وی در ادامه دومین علت مرگ و میر کودکان در دزفول در دو سال اخیر را حوادث مختلف از جمله غرق‌شدگی برشمرد و ادامه داد: آموزش‌های حضوری و اطلاع رسانی گسترده در بوستان‌های ساحلی و مناطق حساس از جمله علی کله، احداث ایستگاه غریق نجات با حضور افراد متخصص در بوستان ولیعصر، مجاورت پل قدیم و بوستان رعنا توسط شهرداری، حضور فیزیکی گشت‌های بسیج و پلیس برای تأمین امنیت جانی و فرهنگی در بوستان‌های ساحلی، آموزش به دانش آموزان در مدارس و اطلاع رسانی گسترده در رسانه‌ها از جمله اقدامات ضروری و مورد نیاز در راستای کاهش حوادث غرق‌شدگی در دزفول هستند که ضرورت دارد دستگاه‌های متولی نسبت به تحقق این اقدامات اهتمام ویژه ای داشته باشند.

وی بیان کرد: مرکز بهداشت نیز پیگیر احداث پایگاه فوریت‌های پزشکی ویژه غرق‌شدگی در بوستان علی کله است.