به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رحیمی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: برای استیفای حقوق عمومی شهروندان، تلاش مضاعفی برای اجرای سیاست های ابلاغی انجام می دهیم و اگر قصوری در این راستا مشاهده کنیم به عنوان چشم قانونی ملت، نسبت به تخلفات دستگاه های دولتی به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.
به گفته وی سازمان بازرسی کل کشور براساس اصل ۱۷۴ قانون اساسی زیرنظر ریاست قوه قضاییه با دو وظیفه اساسی نظارت بر اجرای صحیح قانون در دستگاه های دولتی و نظارت بر حسن جریان امور در این دستگاه ها تشکیل شده است تا مدیران و کارکنان دستگاه های اجرایی بدون انحراف از قانون به بهترین شکل به وظایف خود عمل کنند.
انواع بازرسی
بازرس کل خراسان جنوبی با بیان اینکه نظارت سازمان بازرسی کشور و به تبع آن در استان ها بر اجرای صحیح ضوابط و مقررات قانونی در دستگاه هایی است که به نوعی از بودجه عمومی کشور یا بخشی از آن استفاده می کنند، گفت: بازرسی از وظایف قانونی دستگاه ها در قالب بازرسی برنامه ای، موردی و فوق العاده انجام می شود.
رحیمی تصریح کرد: در مجموع بازرسی کل خراسان جنوبی با وجود محدودیت نیرو به وظایف خود عمل کرده و رتبه مناسبی دارد و در سال ۱۴۰۰، ۳۸ فقره بازرسی برنامه ای، ۱۰۸ فقره بازرسی موردی و ۲ فقره بازرسی فوق العاده برای تنظیم بازار و تامین کالا با ورود میدانی با همکاری سازمان صمت و جهاد کشاورزی انجام شده است. در دوران کرونا نیز بازرسی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به طور مستمر انجام شد که وضعیت مورد نظر در استان نسبت به وضع عمومی کشور بهتر بود.
وی اضافه کرد: در هر مورد بازرسی اگر انحراف از قانون، مصداق امر مجرمانه باشد، گزارش نهایی پس از طی فرایند مورد نظر، به دستگاه قضائی ارجاع می شود تا در نهایت برآیند کارشناسی، به استیفای حقوق عمومی از اشخاص و متهمان منجر شود. در نهایت ۱۰۵ فقره گزارش اصلاح امور و ۴۲ فقره تعقیب اداری، انتظامی و کیفری و هیأت رسیدگی به تخلفات در مراجع قضایی یا هیات های رسیدگی به تخلفات ارسال شده است و ۱۱۴ فقره هم گزارش هشداری درباره هرگونه آسیب و سوء جریان ارسال شده است.
و به طور ویژه نیز بر اساس سیاست های رهبری، دولتمردان یا سران قوا پیگیری های لازم انجام می شود. به طور مثال در سال گذشته به صورت ویژه بازرسی هایی از انبارهای گمرکات کالا و اموال تملیکی انجام و گزارش مربوط به سازمان بازرسی کل کشور ارسال شد.
بازرسی فوق العاده از حادثه قطار
رحیمی گفت: پیشنهاد انجام بازرسی فوق العاده پیرامون حادثه قطار مشهد_ یزد به سازمان بازرسی کل کشور ارائه شد که در حال انجام آن هستیم.
بازرس قضایی و بازرس کل خراسان جنوبی اظهار کرد: با وقوع این حادثه بازرسی کل استان رصد و پی گیری آن را با حضور میدانی و با هماهنگی مقام های قضائی و بازرسی کل کشور با توجه به حساسیت آن در حال انجام دارد. در این خصوص با مسئولان و مصدومان صحبت شد و اظهارات عاملان اولیه این حادثه را با نظر قضایی جویا شدیم و در مدت دو ساعت اطلاعات لازم را از شش نفری که متهم بودند، اخذ کردیم.
به گفته وی دو گزارش اولیه در این باره تنظیم و به بازرسی کل کشور ارسال شد و با انجام بازرسی فوق العاده به هم استانی ها اطمینان می دهیم که با عاملان هر گونه تقصیری به شکل قانونی و بدون توجه به جایگاهی که دارند، رسیدگی خواهد شد.
وی ادامه داد: در این بازرسی نسبت به اقدامات دستگاه های امداد رسانی و همچنین خرابی دو بالگرد امدادی در بیرجند و طبس هم بررسی لازم صورت می گیرد.
رحیمی با اشاره به استقرار دبیرخانه شورای دستگاه های نظارتی استان در بازرسی کل استان، اظهار کرد: در این زمینه حمایت کاملی برای ارایه خدمات و جذب اعتبارات ملی از دستگاه ها انجام می شود تا با جذب اعتبارات ملی رونق اقتصادی و سرمایه گذاری در استان انجام شود.
به گفته وی واحد شکایات مردمی برای رسیدگی به شکایات شهروندان و گزارشات مربوط به فساد در بازرسی استان مستقر است که در سال گذشته هزار و ۳۹پ رونده رسیدگی به شکایات و گزارش های مربوط به فساد تشکیل شد که جز سه مورد، بقیه خاتمه یافت.
وی با بیان اینکه در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ مجموع شکایت ها و گزارش های فساد ۲۰۹ مورد بود و ۱۳۵ مورد آن خاتمه یافت، تصریح کرد: علاوه بر ملاقات مردمی در سه شنبه ها، مردم استان از طریق سامانه شکایات و اعلامات سازمان بازرسی کل کشور و سامانه تلفنی ۱۳۶ می توانند گزارش ها فساد و شکایت های خود را اعلام کنند.
خط قرمز بازرسی استان
وی با بیان حمایت بازرسی استان از مدیران ریسک پذیر و جسور گفت: خط قرمز ما تصاحب حقوق عمومی شهروندان و اموال بیت المال است و در غیر این صورت از همه مدیران استان جز مدیران دست به عصا و دست لرزان که با حداقل انجام وظیفه مجموعه خود را همراهی می کنند، حمایت خواهیم کرد.
رحیمی بیشتر شکایات رسیده به بازرسی استان را مربوط به دستگاه های خدمات رسان از جمله شهرداری ها، جهاد کشاورزی، دستگاه های خدمات رسان آب، برق، گاز و تلفن، بنیاد مسکن اعلام کرد و ادامه داد: در مواردی نیز از راه و شهرسازی و مراکز درمانی شکایت شده است.
مهم ترین اقدامات
به گفته وی مهم ترین اقدامات بازرسی کل استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۰ عبارتند از: عودت مبلغ ۲۶۸ میلیارد تومان اضافه کار مزد دریافتی توسط یکی از بانک های دولتی در سطح کشور به دریافت کنندگان تسهیلات، خلع ید در مجموع ۶۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در قالب طرحهای مختلف از اشخاص حقیقی و حقوقی که منتهی به اجرای طرح نشده بود.
وی اضافه کرد: درخواست ابطال یکی از مصوبات هیأت امنای یکی از مراکز دانشگاهی استان در اعطای امتیازات غیرقانونی به کارکنان توسط دیوان عدالت اداری و استرداد مبلغ حدود ۵میلیارد ریال کار مزد اضافه تسهیلات اعطای به یکی از شرکت های تولیدی عمده استان از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته است.
مهدی رحیمی در پایان به تشریح برنامه های بازرسی کل استان به مناسبت بزرگداشت هفته قوه قضاییه، همراه و همگام با سازمان بازرسی کل کشور و همچنین دادگستری کل استان پرداخت.