خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ در این هفته عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در نشستی با اعضای جامعه هتلداران ایران درباره نرخ ارزی هتل داران و افزایش قیمت اتاقها با توجه به گرانیهای اخیر گفت در این باره باید جلسات مختلفی برگزار شود و ابعاد آن مورد بررسی قرار گیرد هتل داران در این نشست درخواست کرده بودند که یک خانه تاریخی برای دفتر جامعه در نظر گرفته شود همچنین با افزایش نرخ اتاقها و دریافت نرخ ارزی از
گردشگران خارجی موافقت شود آنها همچنین در این نشست خواستار سهمیه مرغ و روغن دولتی شده بودند.
شناسایی شواهدی از انسانهای پیش از تاریخ در غار آبی علیصدر
در این هفته یک باستان شناس گفت: نقاشی یا رنگین نگارههایی روی دیوارههای صخرهای غار علیصدر شناسایی شده اند که در طیف و نقشهای مختلف بوده و احتمالاً متعلق به دوران پیش از تاریخ هستند.
اسماعیل همتی ازندریانی باستان شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان درباره شناسایی نقاشیهای غار علیصدر که به تازگی خبر کشف آنها توسط یکی از غارنوردان منتشر شده به خبرنگار مهر گفت: با توجه به بررسیهای ابتدایی که در سال ۱۴۰۰ برای نقشهبرداری های سه بعدی از کار انجام دادیم متوجه شدیم چندین نقش در داخل غار علیصدر و جایی که در حال حاضر بسته است و امکان بازدید عمومی ندارد وجود داشته است. حدود ۲۵ تا ۳۰ نقش در طیفهای رنگی مختلف روی دیوارههای غار علیصدر شناسایی شده بودند که طیف رنگی سبز نارنجی زرد و سیاه دارد این نقاشیها ارزشمند بوده و در چند گونه نقش قابل مشاهده هستند از جمله انسان کمان به دست در حال شکار، گوزن، بزسانان و انسان سوار براسب سانان. این قسمت از غار مربوط به ورودی اول آن در زمان کشف بوده است و بخشی که رو به آفتاب بوده است.
این نقاشیها مربوط به دوران پیش از تاریخ زمانی که انسانها زندگی خود را از طریق شکار میگذراندند است.! آنها این نقاشیها را درون غار زمانی که آب کمتری در غار بوده کشیده اند.
وی گفت: بررسیها نشان میدهد که این نقاشیها دارای طیف رنگی مختلف هست و از گل اخرا و خون حیوانات یا برخی از گیاهانی که رنگدانه داشته اند برای کشیدن استفاده شده اند. البته برای به دست آوردن نتایج کاملتر و آنالیز رنگدانه ها باید مطالعات بیشتری انجام شود.
شرح جزئیات ضوابط عرصه و حریم تئاتر شهر
پس از مدتها بررسی تعیین حریم برای تئاتر شهر بالاخره این ضوابط و مقررات حفاظتی ابلاغ و اعلام شد بر این اساس ایجاد هرگونه دکل، سازه مانع و حفر چاه در عرصه تئاتر شهر ممنوع است. بر این اساس هرگونه ساخت و ساز در اعیان ممنوع و هرگونه عملیات اجرایی، دخل و تصرف، تفکیک در عرصه، تغییر در نما و گونه اقدامی که منجر به تخریب و یا آسیب به اثر تاریخی شود، ممنوع است.
در بخش دیگری از این ضوابط آمده که حفر چاه و احداث زیرزمین در عرصه ممنوع است. اگر اصل اثر تاریخی دارای چاه یا زیرزمین بوده باشد در حد وضع موجود و اصالت اولیه قابل احیا است.
ملحقات و دخل و تصرفهایی که در عرصه اعم از محوطه، کالبد و نما به وجود آمده و با معماری و اصالت تاریخی فرهنگی اثر هماهنگی ندارند میبایست با استناد به مدارک تاریخی و بر اساس طرح مصوب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بازپیرایی شود.
انتقاد به گرانی بلیت هواپیما
این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی اعلام کرد که برخی ایرلاینها دلیل افزایش نرخ بلیت هواپیما را حذف سوخت یارانهای و افزایش نرخهای وابسته به
صنعت هواپیما میدانند. اما حالا افزایش نرخها از سال گذشته تا کنون باعث نشده که هیچ تغییری در کیفیت خدمات ایرلاینها بوجود آید. حتی در حال حاضر بسیاری از آنها پذیرایی را نیز حذف کرده اند یا اینکه به تعداد صندلیهای یک هواپیما افزوده اند تا بتوانند بلیت بیشتری بفروشند.
در این باره حرمت الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: در ایران صاحب ایرلاین بودن یکی از مشاغل بسیار پردرآمد است. اگر بلیت را به مردم گران میفروشند از زیاده خواهی ایرلاین هاست. هفته گذشته یک بار دیگر قیمتها بالا رفت و دوباره کمی پایین آمد. برای نرخ گذاری باید سازمان حمایت از مصرف کنندگان متولی نظارت باشد اما تخصص و تجربه کافی، قدرت نظارت و دخالت را ندارد. هر زمان ایرلاین بخواهد قیمت را بالا میبرد یا پایین میآورد. مردم هم چون نیاز دارند مجبور به خرید میشوند. کیفیت و عرضه و تقاضا، آزادسازی نرخ را در دنیا تعیین میکند اما در ایران ما کیفیت و ارائه خدمات نداریم. چون ارباب رجوع چارهای ندارد و مجبور به پذیرش این قیمتهاست.
وی گفت: اگر نگوییم ۵۰ درصد ولی ۳۰ درصد ایرلاینها از محل فروش بلیت سود خالص دارند. اگر ده میلیارد تومان درآمد دارند، ۴۰ درصد آن حتماً سود است. در دنیا ببینید محاسبه نرخ چطور انجام میشود و به ازای هر ساعت پرواز چند دلار باید گرفته شود. دنیایی که سوخت یارانهای استفاده نمیکند کترینگ مناسب میدهد از ناوگان هوایی فرسوده استفاده نمیکند چقدر میگیرد؟ آنقدر قانون داریم که جلوی افزایش نرخها گرفته شود و قیمتها را کنترل کنند. چرا نباید در یک مسیر داخلی کمتر از ۱۶ میلیون تومان برای یک خانواده بلیت تهیه کنید؟
ثبت جهانی مشترک افطار ایران با آذربایجان
وزیر میراثفرهنگی در دیدار با وزیر فرهنگ آذربایجان بر ثبت جهانی مشترک افطار تأکید کرد و از نظامی گنجوی بهعنوان یکی از مهمترین اشتراکات فرهنگی بین دو کشور نام برد.
این هفته عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با آنار کریم اف وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان دیدار و در مورد اشتراکات بین ایران و آذربایجان گفتوگو کرد.
ضرغامی با اشاره به نزدیک و قدیمی بودن روابط ایران و آذربایجان در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، افزود: ملتهای ما خود را به هم نزدیک میدانند و دولتها نیز باید برای برداشتن موانع و نزدیکی آنها نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
او به اهمیت پل خداآفرین در روابط بین دو کشور اشاره کرد و گفت: این پل که در مرز دو کشور قرار دارد، نمادی از ایجاد پل دوستی بین ایران و آذربایجان است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، به زمینههای همکاری مشترک اشاره کرد و افزود: حفظ و مرمت آثار و ابنیه تاریخی یکی از مهمترین مأموریتهای این وزارتخانه محسوب میشود. بابت تخریب مساجد در قرهباغ بسیار متأثر شدم. ما برای همکاری در این زمینه و مرمت مساجدی که طی جنگ در قرهباغ ویران شدهاند، آمادگی داریم. امروزه آن چیزی که باید تخریب شود دیوارهای بین ملتهاست، نه آثار تاریخی.
ضرغامی ثبتهای جهانی مشترک را نماد ارتباط و همبستگی تمدنی بین دو ملت عنوان کرد و گفت: ثبت جهانی مشترک در برخی موضوعات مانند پخت نان نازک، مینیاتور و کمانچه نشانگر این است که این آثار متعلق به تمام بشریت است. زمانی که بهطور مشترک اثری را به ثبت جهانی میرسانیم به این معنا است که تمام دنیا صاحب این اثر هستند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افتخارات فرهنگی و تمدنی را بین ایران و آذربایجان محفوظ دانست و تصریح کرد: فرهنگ باید موجب اتحاد کشورها شود. دشمنان مشترک به دنبال این هستند که فرهنگ را موجب افتراق و جدایی قرار دهند، اما ما باید تلاش کنیم که از طریق فرهنگ مشترک موجب وحدت تمام بشریت شویم.
او از نظامی گنجوی بهعنوان یکی از مهمترین اشتراکات فرهنگی بین دو کشور نام برد و افزود: این شاعر بزرگ و پرآوازه از افتخارات بشریت است. ما باید به محتوای اشعار او توجه کنیم و از آنها برای ایجاد وحدت بهره ببریم.
ضرغامی به اهمیت ثبت پرونده مشترک افطار در یونسکو اشاره کرد و افزود: افطار بهعنوان یک میراث ناملموس، رابطهای الهی و انسانی است که بین مردم ما و آذربایجان از دیرباز مشترک بوده و ثبت جهانی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در ادامه وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان اولین سفر خود به ایران را مصادف با سیامین سالگرد روابط دیپلماسی ایران و آذربایجان عنوان کرد و افزود: روابط سیاسی دو کشور در سطح بالایی قرار دارد و این موضوع میتواند بهبود دیگر روابط را نیز پشتیبانی میکند.
یک انتصاب در پژوهشگاه میراثفرهنگی
این هفته یک انتصاب در پژوهشگاه میراثفرهنگی انجام شد و در حکمی از سوی مصیب امیری رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری علیرضا انیسی به سمت معاون پژوهشی این مرکز منصوب شد.
در این حکم آمده است: تهیه و تدوین دستورالعملها، آئیننامههای پژوهشی، آموزشی و برنامهریزی در جهت ارتقا سطح علمی اعضا هیأتعلمی و همکاران پژوهشگاه، اولویت بخشی به پژوهش و نوآوری در حوزه نظری و پژوهشهای کاربردی در چارچوب برنامههای رشد و توسعه کشور، تلاش در جهت ارتباط و تعامل بیشتر با معاونتهای وزارتخانه و ادارات کل استانی در جهت انجام پژوهشهای مورد نیاز، برنامهریزی و سیاستگذاری به منظور ارتقا و افزایش سطح همکاریهای علمی با دانشگاهها و مؤسسات علمی داخلی و بینالمللی، کنترل و نظارت بر فرآیندهای پژوهشی پژوهشگاه بر اساس تقویم تعیین شده در طرحنامه پروژههای مصوب پژوهشی و تحقیقاتی، همکاری و هماهنگی با سایر معاونتها، پژوهشکدهها و گروههای پژوهشی بهمنظور همافزایی در انجام وظایف و تکالیف پژوهشگاه، اهم وظایفی است که
انتظار میرود با برنامهریزی دقیق، سازماندهی مناسب و اهتمام لازم با بهرهگیری از توان صاحبنظران و کارشناسان متعهد و متخصص در راستای اهداف پژوهشگاه به عمل آید.
اصلاح مصوبه دولت در ارتباط با اراضی ملی و طرحهای گردشگری
در این هفته معاون گردشگری از اصلاح مصوبه دولت در نحوه ارزشگذاری قیمت اراضی ملی در اختیار سازمان امور اراضی درزمان صدور سندمالکیت به مجریان طرحهای گردشگری بر اساس شرایط زمان اولیه واگذاری زمین خبرداد.
علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور با اعلام این خبر بیان کرد: در راستای کاهش هزینههای سرمایهگذاری در طرحهای گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی موفق به اصلاح مصوبهای از سوی دولت شده است. بر اساس این مصوبه محاسبه ارزشگذاری قیمت اراضی ملی در زمان انتقال سند و صدور مالکیت به مجریان طرحهای گردشگری براساس شرایط زمان اولیه واگذار شده از سوی سازمان امور اراضی و با در نظر گرفتن ارزش سرمایهگذاری مجریان طرحها انجام میگیرد.
او این مصوبه را یکی از مهمترین مشوقهای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دانست که موجب کاهش هزینه و ایجاد انگیزه در سرمایهگذاران میشود.