رشت- رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با اشاره به سابقه ۴۰۰ ساله تجارت گیلان با کشورهای همسایه، گفت: مرزهای سه گانه گیلان به ویژه بنادر نقش مهمی در توسعه روابط داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی تیزهوش تابان عصر جمعه در دیدار با مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به اینکه گیلان روزگاری دروازه تجارت ایران بود، اظهار کرد: بازرگانان از مسیر شهرهای رشت، انزلی و آستارا با اروپا تجارت می‌کردند و تحرک و پویایی کاملاً در این استان مشهود بود.

تیزهوش تابان به روابط نزدیک میان گیلان با آذربایجان و روسیه به واسطه وجود مرزهای سه گانه اشاره کرد و گفت: سابقه تجارت گیلان با کشورهای همسایه به ۴۰۰ سال می‌رسد که نشان دهنده نقش و جایگاه مهم این استان است.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه تأکید کرد: تداوم این تجارت با ایجاد سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه توسط اتاق گیلان یک بستر زیرساختی برای تجارت نه تنها این استان بلکه ایران است.

وی با بیان اینکه استان گیلان یکی از اصلی ترین مبادی تجارت با آذربایجان، فدراسیون روسیه و همچنین روابط با کشورهای اوراسیا است، ادامه داد: زیرساخت‌های تجاری با آمدن دولت جدید به سرعت در حال تکمیل شدن است.

تیزهوش تابان بخش اعظمی از تجارت بازرگانان ایرانی به روسیه را از طریق بنادر گیلان دانست و تأکید کرد: نقش و جایگاه بنادر انزلی، کاسپین و آستارا و حضور پررنگ شرکت کشتیرانی دریای خزر با بهره مندی از کانتینرهای یخچالی به مقاصد آستراخان روسیه و اکتائو قزاقستان بسیار حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: زیرساخت‌های موجود در بنادر گیلان به ویژه انزلی که از قدیمی ترین و فعال‌ترین بنادر ایران محسوب می‌شود نیازمند تکمیل است.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه بر ضرورت افزایش کیفیت، کاهش زمان و تقویت امکانات برای صاحبان کالا تأکید کرد و ادامه داد: حمل و نقل کالا از طریق دریا یکی از راه‌های مهم تجارت بوده و سه بندر مهم تجاری گیلان به عنوان پتانسیل ارزشمند تجاری شمال ایران می‌تواند زمینه جذب صاحبان کالا را فراهم کند.

وی با تاکید بر ترانزیت کالا از طریق گیلان، اضافه کرد: گیلان یکی از مسیرهای ترانزیت کالا است اما دخیل بودن ۲۰ دستگاه و نهاد دولتی در تجارت، نه در گیلان بلکه در کشور سرعت تجارت را با کندی روبرو می‌کرد که نتیجه این اتفاق سبب بالا رفتن هزینه تجارت، کاهش رقابت و سپس تغییر مسیر تجارت تاجر و صاحب کالا می‌شود.