به گزارش خبرنگار مهر مجید کیانپور مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به روشهای نوین بررسی رویه آسفالت جادهها، هزینههای نگهداری بعضاً تا ۵۰ درصد کاهش مییابد به خصوص که منابع مالی ما محدود است و باید در جاهایی که ضرورت دارد، برای بهسازی معابر و شریانهای اصلی هزینه شود.
وی افزود: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کلیه محورهای مورد نظر را پیمایش مسیر کرده و توسط دستگاههای اسکنر برداشت مسیر میشود؛ سپس روی دادهها تحلیل انجام میشود تا نقاطی که بسته به نوع و درجه خرابی در کیلومترهای مورد نظر برای بهسازی به کارفرما اعلام میشود. این کارفرما هم میتواند دستگاههای تابعه وزارت راه باشد و هم شهرداریها که به آزمایشگاه مکانیک خاک سفارش بررسی رویه راهها را داده اند. در آزادراهها نیز این موضوع هم شامل شرکتهای سرمایه گذار و بهره بردار آزادراههای خصوصی و هم آزادراههای دولتی میشود.
کیانپور درباره بررسی کیفیت خاک پروژههای نهضت ملی مسکن ادامه داد: در پروژههای عمرانی که به آزمایشگاه مکانیک ارجاع میشود مشاور این پروژهها، مواردی را به ما ارجاع داده و شرح خدمات مهندسی برای آن طرح تعریف میشود؛ ما هم شرایط خاک پروژه را به کارفرما اطلاع میدهیم.
به گفته این مقام مسئول، در برخی استانها بررسی خاک پروژههای ساخت مسکن در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، به آزمایشگاه مکانیک خاک ارجاع شده است در این استانها، تیمهای کارشناسی ما بر اساس پروژههای فنی اقدام به ارائه خدمات میکنند. مثلاً در استانهای مرکزی، زنجان و البرز بررسی خاک محل اجرای پروژه به آزمایشگاه مکانیک خاک ارجاع شده است.
وی درباره ارجاع ریزش ترانشه ها در آزادراه تهران-شمال به آزمایشگاه مکانیک خاک یادآور شد: آزمایشگاه مکانیک خاک صرفاً به بررسی رویه آسفالت راهها میپردازد و ریزش ترانشه ها در حوزه اجرای مشاور پروژه است؛ ممکن است در یک پروژه در یک قطعه حضور داشته باشیم و در قطعه دیگری نباشیم.
کیانپور درباره ورود آزمایشگاه مکانیک خاک به بررسی خاک پروژههای ریلی و فرودگاهی اظهار کرد: آزمایشگاه مکانیک خاک با توجه به قدمت حدوداً ۷ دههای آن، در اکثر پروژههای زیرساختی حضور داشته است خصوصاً پروژههای مربوط به وزارت راه و شهرسازی؛ ما در حال حاضر در پروژههای مرتبط با وزارت نیرو نیز حضور داریم که ۵ طرح آبی و سد سازی از جمله آنهاست؛ همچنین در ۱۹ فاز پارس از ۲۳ فاز آن حضور داشته ایم.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت بیش از ۶۰۰ نوع آزمایش مربوط به مکانیک خاک را انجام میدهد.
مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک درباره خصوصی سازی آن گفت: قرار بود از طرق اصل ۴۴ برای آن تصمیم گیری شود اما در حال حاضر تا کنون خبری از واگذاری آن نیست؛ ما معتقدیم این شرکت میتواند نقش حاکمیتی داشته باشد و فعالیتهای اجرایی آن واگذار شود؛ مثلاً در تهیه دستورالعملهای قیر و آسفالت به عنوان همکار با مؤسسه استاندارد و نظام فنی اجرایی کشور در حال فعالیت هستیم به طوری که در بخش بررسی کیفیت قیر و آسفالت خدمات منحصر به فردی ارائه میدهیم.
وی تأکید کرد: ما ۵۰۰ میلیارد تومان مطالبات از دیگر دستگاهها داریم که به دنبال تسویه مطالباتمان هستیم.