به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر ابراهیمی ظهر شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با بیان اینکه خط مقدم مبارزه با اعتیاد نیروی انتظامی و دادگستری است، اظهار داشت: سازمان بهزیستی نیز در خط مقدم پیشگیری از اعتیاد است و حوزه درمان و کاهش آسیب با دانشگاه علوم پزشکی همکاری دارد.
وی با بیان اینکه طبق آمار بین المللی هم اکنون ۲۷۵ میلیون نفر مصرف کننده مواد مخدر در جهان وجود دارد، خاطرنشان کرد: برپایه مطالعات انجام شده بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، جمعیت مصرف کنندگان مواد مخدر ۲.۲ درصد افزایش یافته است.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ میلادی این جمعیت به ۳۰۵ میلیون نفر برسد، افزود: سالانه به طور متوسط ۵۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر اعتیاد به انواع مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
آماری از مصرف ماده مخدر گل بین نوجوانان اصفهانی نداریم
ابراهیمی جمعیت افراد دارای اعتیاد به انواع مواد مخدر در کشور را ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ۵۳ درصد از معتادان در کشور تریاک مصرف میکنند، ۱۲ درصد حشیش و گل، هشت درصد شیشه، هفت درصد هروئین و ۲۰ درصد سایر مواد مخدر را استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه سن اعتیاد در کشور و استان بین ۱۵ تا ۶۴ سال است، خاطرنشان کرد: مطالعات نشان داده که ۵۵ درصد خانوادهها پس از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندانشان میشوند.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه آماری از مصرف ماده مخدر گل بین نوجوانان اصفهانی نداریم، ابراز داشت: تنها میدانیم که مصرف این ماده رو به شیوع است.
ابراهیمی با بیان اینکه از هر ۱۰۰ نفر معتاد سه نفر تمایل به ترک کردن دارند اما یک نفر مراجعه میکند، گفت: معتقدیم درمان اجباری در دنیا هیچ جایگاهی ندارد؛ درمان اجباری اعتیاد تنها از ورود پول به حوزه قاچاق جلوگیری میکند و هزینه جرم را کاهش میدهد اما هیچ کسی درمان نمیشود از این رو دنیا به رویکرد دادگاه درمان مدار رفته است که فرد به زندگی و کار کند و در کنتر آن اعتیاد را کنار بگذارد.