به گزارش خبرنگار مهر، عباس نجفی دوشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته قضائیه با بیان اینکه رسانهها نقش فعالی در نقل آموزههای اجتماعی دارند و در اقناع و آسیبهای اجتماعی نقش بسزایی خواهند داشت؛ عنوان کرد: در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، تعداد ۴۵ برنامه مصوب در چهار حوزه در حال اجرا است و ۱۲ برنامه فوق العاده نیز در طول سال برگزار میشود.
وی ادامه داد: گستردگی حوزه پیشگیری از وقوع جرم بالا است و تعامل بالایی را میطلبد، بر همین اساس تلاش داریم تا بتوانیم در انتقال مفاهیم و آگاهی بخشی گامهای مؤثری برداشته شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با بیان اینکه یکی از تکالیف دستگاه قضائی پیشگیری از جرایم و دعاوی است؛ اظهار کرد: پیشگیری امری فرا قوهای است و همه باید دست به دست هم دهند تا بتوان گامهای مؤثری برداشت.
نجفی با بیان اینکه در طرح هجرت ۱۶ کارگاه برگزار شده و قریب به ۶۰۰ نفر از زندانیان و خانوادههای آنها آموزش دیدند، گفت: ۱۲ کارگاه با مشارکت ۳۲۰ نفر در طرح هور برگزار شده است.
این مسئول با بیان اینکه از بکارگیری مشاورین اطفال در دادگاههای ویژه اطفال خبر داد و گفت: در حال حاضر، تعداد ۶۵ نفر از مشاورین اطفال در سطح استان فعالیت دارند.
وی از راه اندازی ۱۳ مرکز مشاوره خانواده در استان نیز خبر داد و افزود: سال گذشته دو کارگاه آموزشی ویژه قضات و پنج کارگاه آموزش برای مشاوران در حوزه کودکان برگزار شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان در ادامه صحبتهای خود با اشاره به راهاندازی دو مرکز ملاقات مهر خانواده و به کارگیری مشاورین در این مرکز و حضور والدین و ملاقات آنها با فرزندانشان، گفت: این مراکز در نهاوند و ملایر راهاندازی شدهاند و به دنبال ایجاد چهار مرکز نیز هستیم.
نجفی با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی یکی از مشکلات است و اولین نکته در این زمینه مربوط به قانون حفظ کاربری است، گفت: قانون حفظ کاربری قانونی در تأمین نیازهای مردم نیست و مشکلاتی در این زمینه ایجاد میشود.
وی در این راستا از تشکیل ۳ هزار پرونده در حوزه حفظ اراضی ملی طی سال گذشته در مرکز استان خبر داد و افزود: به کارگیری سامانه پایش تصویری در خصوص اراضی که کوچکترین تغییر را در سطح استان نشان خواهد داد و جلوی تخلفها را میگیرد.
نجفی افزود: در این راستا ترک فعل مدیران نیز مشخص خواهد شد و میتوان با متخلفان برخورد جدی داشت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۰ فقره ترک فعل انجام شد؛ یادآور شد: به کارگیری سامانه در جلوگیری از این مسائل حائز اهمیت است بدین ترتیب، به دنبال راهاندازی آن تا دو ماه آینده هستیم.