تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: کشت پنبه منبعد به صورت کشت قراردادی و برداشت آن مکانیزه می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر فتحی عصر دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات پروژه‌های طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در استان آذربایجان شرقی به مساحت ۱۸۷۴۰ هکتار در کارگاه ره سرا در شهرستان خداآفرین با اشاره به اینکه پروژه طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در استان آذربایجان شرقی با کمترین حاشیه در حال اتمام است و تمام ارکانی که در اجرای این پروژه تلاش نموده اند شایسته تشکر و قدردانی می‌باشند، گفت: ما در خصوص کاشت و داشت محصول پنبه که سطح زیر کشت آن به واسطه کاشت برنج روز به روز کاهش می‌یابد، مکانیزه ترین زراعت را در شهرستان خداآفرین داریم و امروز در این شهرستان دیگر کاشت پنبه به صورت سنتی به چشم نمی‌خورد.

وی ادامه داد: طبیعتاً وجین علف‌های هرز، مبارزه با بیماری‌ها، استفاده از سمپاش های مدرن جزو لوازم و ابزارهای مکانیزه تعریف می‌شود و تنها مرحله برداشت این محصول مکانیزه نشده است که این مشکل نیز در کل سطح کشور وجود دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: باید توجه نمود که کمباین برداشت پنبه وارداتی است و تا همین اواخر حتی اجازه واردات کمباین‌های دست دوم نیز داده نمی‌شد اما اخیراً مجوز واردات آن به یک شرکت توانمند اعطا شده است و پیش بینی می‌شود تا دو یا سه ماه آینده واردات این کمباین‌ها اجرایی شود که این شرکت در واقع کشت پنبه را به شکل کشت قراردادی در سطح کل کشور پشتیبانی خواهد نمود.

وی افزود: اگر در خود شهرستان بخش خصوصی توانایی واردات این نوع کمباین و تأمین ارز مورد نیاز آن را داشته باشد، سازمان جهادکشاورزی استان نیز قطعاً همراهی و همکاری لازم را در راستای تأمین ارز و ثبت سفارش خواهد داشت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با اصلاح الگوی کشت در منطقه بیان داشت: بدون اغراق فعالیت مجتمع کشت و صنعت شهید سلیمانی ارس- نگین آب بر سبز در منطقه که در مدت حضور کوتاه خود (نزدیک یکسال) تلاش‌های قابل قبولی ارائه داشته است، به عنوان الگوی مؤثری در منطقه در حوزه اصلاح الگوی کشت و مکانیزه نمودن اراضی خواهد بود که به عنوان کلاس ترویجی و مزرعه پایلوت عمل خواهد کرد و کل کشاورزان تحت تأثیر این اقدامات قرار خواهند گرفت.