مدیرکل امور موزه های کشور رویکردها و اهداف این اداره کل را تشریح کرد و پرهیز از کمیت گرایی و تمرکز بر کیفیت را اصلی ترین رویکرد این اداره کل دانست.

‌به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ادیب زاده مدیرکل موزه‌های کشور در صفحه مجازی خود رویکردها و اهداف این اداره کل را تشریح کرد و نوشت: آثار و مواد فرهنگی تاریخی نه تنها نمود کالبدی بلکه ترجمان اندیشه و شیوه زیست فرهنگی انسان هستند و نهاد موزه از این منظر بیش از هر چیز جایگاه ای برای اندیشه و هویت انسان در یک فرآیند تکوینی است. امروزه نهاد موزه با نگاهی فرازمانی سوای پرداختن به نمودهای عینی زندگی انسان می‌تواند با تمرکز بر اندیشه نقشی جریان ساز و بسیار پررنگ‌تر از گذشته داشته باشد.

با علم به این موضوع، اداره کل موزه‌ها ضمن درک اهمیت مسئولیت خود، رویکردی کیفیت محور، تحول آفرین و اندیشه مبنا را اتخاذ نموده است و با این رویکرد، هدایت، حمایت و راهبری تخصصی بالغ بر ۷۹۰ موزه را در سراسر کشور به عنوان متولی اصلی نهاد موزه، بر عهده دارد.

نکته اول: پرهیز از کمیت گرایی و تمرکز بر کیفیت، اصلی ترین رویکرد اداره کل موزه‌ها است که سر لوحه تمامی مأموریت‌ها، راهبردها و اقدامات در خصوص خدمات ارائه شده در موزه‌های کشور خواهد بود.

نکته دوم: اداره کل موزه‌ها از تمامی تلاش‌های مبتنی بر دانش و اندیشه در راستای ارتقا سطح کیفی موزه‌های کشور استقبال خواهد کرد و در این راستا پذیرای نگاه اندیشمندان، پژوهشگران و متخصصان در زمینه موزه و اموال منقول فرهنگی- تاریخی خواهد بود.

نکته سوم: نظر به نقش هویتی موزه، «گسترش دیپلماسی موزه ای» با هدف همراهی با جریان جهانی موزه‌ها و نیز معرفی و ارائه تصویری شایسته و در شأن جایگاه فرهنگی کشور در سطح جهانی از جمله مهمترین اهداف اداره کل موزه‌هاست.

نکته چهارم: تعهد و التزام به اجرای کلیه مواد قانونی در حفظ و صیانت از آثار و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور، از وظایف ذاتی و حیاتی اداره کل موزه‌ها است و در این راه با قاطعیت تمام گام بر می‌داریم.

نکته پنجم: احیا و بازیابی نقش آموزشی و پژوهشی موزه از دیگر مصادیق نگاه کیفی به موزه داری است که از اهم اهداف اداره کل موزه‌ها است.

نکته ششم: تخصص گرایی در مدیریت موزه‌ها و آموزش نیروی انسانی متخصص و همچنین اصلاح ساختار، تأمین نیروی جوان و پویای موزه‌ها از دیگر اهداف کاری اداره کل موزه‌ها است که در این زمینه اقدامات مهمی در حال انجام است.