به گزارش خبرنگار مهر، چالش «توسعه فناوری، محصولات و خدمات شناختی ویژه اختلالات نورولوژیکی و روانپزشکی» با هدف ارائه راهکارهای نوآورانه و فناورانه، با همکاری مرکز نوآوری علوم شناختی و داده کاوی و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برگزار می کند.
«توسعه بازی های دیجیتال و فیزیکی در حوزه توانبخشی و ارتقای کارکردهای شناختی»، «توسعه و بومی سازی ابزارهای ارزیابی ، توانبخشی وارتقای شناختی»، «توسعه اپلیکیشن ها و پلتفرم ها با رویکرد شناختی»، «توسعه و بومی سازی ابزارها ی پیشگیری ، توانبخشی و ارتقای شناختی» و «توسعه ربات ها و ایمپلنت ها درجهت ارتقای کیفیت زندگی» از محورهای برگزاری این چالش است.
دراین رویداد تلاش است تا به کمک متخصصان حوزه علوم شناختی، علوم اعصاب، پزشکی، مهندسی و فعالان اکوسیستم کارآفرینی کشور راهکارهای نوآورانه و فناورانه برای توسعه فناوری، محصولات و خدماتی شناختی ویژه اختلالات نورولوژیکی و روانپزشکی ارائه شود.
اختلال نورولوژیکی، به اختلال عملکردی در بخشی از مغز یا سیستم عصبی گفته می شود که همراه با علائم روانی و فیزیکی باشد؛ این اختلالات چنانچه تحت درمان قرار نگیرند میتوانند باعث ناتوانیهای شدید و کاهش کیفیت زندگی شود. اختلالات نورولوژیکی می توانند، مغز، ستون فقرات و اعصاب را درگیر کنند.
اختلال روانپزشکی به دلیل مشکلاتی که در فرآیند شناخت فرد به وجود می آورد باعث مختل شدن زندگی انسان در زمینههای شخصی، خانوادگی و اجتماعی میشود.
امروزه مهم ترین مسئله پیرامون اختلالات روانپزشکی و نورولوژیک تشخیص و اقدام به موقع و موثر و دسترسی سریع به جدیدترین سرویس های درمانی و توانبخشی است. بسیاری از اختلالات نورولوژیک و روانپزشکی می توانند منجر به اختلالات شناختی مزمن شوند و توانبخشی شناختی در جهت بهبود این کارکردها به عنوان یک راهکار موثر در کنار سایر روش های درمانی شناخته می شود.
تیم های برگزیده این چالش ازحمایت های مادی ومعنوی ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی برخوردار خواهند بود.