به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز سه شنبه در کنفرانس خبری خود اعلام کرد که این کشور از درخواست ایران برای پیوستن به گروه «بریکس» حمایت می کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در این خصوص گفت که پکن از درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در این گروه بریکس حمایت می کند.
«ژائو لیجیان» در این باره اضافه کرد: ما متوجه شدیم که بسیاری از کشورها از جمله ایران و آرژانتین تمایل خود را برای پیوستن به «بریکس» اعلام کرده اند. چین به عنوان رئیس «بریکس» در سال جاری، فعالانه از «بریکس» در آغاز روند گسترش عضویت و گسترش همکاری «بریکس پلاس» حمایت می کند.
وی در این ارتباط افزود: در چهاردهمین اجلاس سران بریکس در ۲۳ ژوئن، رهبران بریکس یکصدا در مورد گسترش این گروه صحبت کردند و از بحث در مورد استانداردها و رویه های توسعه حمایت کردند. چین با شرکای «بریکس» برای پیشبرد پیوسته روند توسعه همکاری خواهد کرد تا شرکای بیشتری به خانواده این گروه بپیوندند.
این در حالیست که «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه هم امروز در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر به خبرنگاران گفت: تصمیم گیری در مورد پیوستن آرژانتین و ایران به «بریکس» (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) بر اساس اجماع نظر خواهد بود، این دو کشور نامزدهای شایسته ای برای حضور در این تشکل هستند. همچنین تعدادی دیگر از کشورهایی که در بحث به آنها اشاره شده است هم ممکن است نامزد پیوستن به بریکس هستند.
این در حالیست که «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه دیروز اعلام کرده بود که ایران و آرژانتین درخواست رسمی برای پیوستن به گروه «بریکس» را ارائه دادهاند.
وی در صفحه شخصی اش در فضای مجازی اینگونه نوشت: درحالی که کاخ سفید به دنبال قطع ارتباط، ممنوعیت و به هم ریختن اوضاع جهان است، ایران و آرژانتین متقاضی پیوستن به بریکس شده اند.
گروه بریکس هم اکنون متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، و آفریقای جنوبی است. سرواژه بریکس (BRICS )هم از کنار هم قرار گرفتن حرف اول نام انگلیسی این کشورها تشکیل شده است. ۳۰ درصد تولید ناخالص و ۴۰ درصد جمعیت جهان در حوزه بریکس تعریف میشود.
«سعید خطیبزاده» (سخنگوی سابق وزارت خارجه ایران) دیروز دوشنبه اعلام کرد تهران درخواست رسمی برای عضویت بریکس ارائه داده است. «آلبرتو فرناندز»، رئیسجمهور آرژانتین نیز هفته پیش در نشست مجازی سران «بریکس پلاس» (اعضای بریکس و چند کشور دیگر) گفته بود این کشور خواهان عضویت کامل در گروه بریکس است.