به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل اسدی، روز سه شنبه در نشستی خبری، ظرفیت نیروگاه های استان یزد را ۲ هزار و ۲۴۶ مگاوات اعلام کرد و اظهار داشت: ۸۴ مگاوات از این میزان توسط ۱۱ نیروگاه خورشیدی تامین می شود.
وی با اشاره به اینکه تراز تولید و مصرف برق باید برقرار باشد تا شاهد خاموشی در استان نباشیم، افزود: در حال حاضر با کسری ۱۱ هزار مگاواتی برق مواجه هستیم.
اسدی بیان کرد: به محض اینکه از تابستان و گرمای هوا عبور می کنیم، میزان مصرف برق از ۶۷ هزار مگاوات به ۳۷ هزار مگاوات می رسد که این امر حاکی از آن است که بار اضافه برق مصرفی یزد مربوط به دستگاه های سرمایشی است.
وی با اشاره به اینکه برای تامین برق مورد نیاز تابستان، نیروگاه های مورد نیاز در حال احداث است، عنوان کرد: سرمایه هنگفت نیروگاهی فقط چهار ماه از سال مورد استفاده قرار می گیرد و بیش از ۴۰ درصد شبکه های برق استان یزد در سایر ایام سال، مورد نیاز نیست.
احداث نیروگاه با چالش سوخت مواجه می شود
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد با اشاره به اینکه بلااستفاده گذاشتن سرمایه های کشور اعم از دولتی و خصوصی، تلف کردن بیت المال است، افزود: حتی اگر نیروگاه احداث شود، با چالش سوخت مواجه خواهیم شد بنابراین بهترین راهکار، صرفه جویی و راهکارهای موثر برای کاهش مصرف برق است.
اسدی با اشاره به اینکه دمای هوای یزد امروز در اغلب مناطق استان بالای ۴۵ درجه بود، عنوان کرد: این دما مصرف برق یزد را به اوج می رساند و در صورتی که همکاری صنایع و مشترکان خانگی نباشد، با کمبود جدی برق در شبکه توزیع مواجه خواهیم شد.
وی همچنین به تشریح برنامه های ساخت و راه اندازی نیروگاه های جدید در استان یزد پرداخت و اظهار داشت: قرارداد تولید ۱۱۰۰ مگاوات توسظ چادرملو منعقد شده و علاوه بر برنامهریزی برای افزایش تولید در مناطق کم برخوردار استان از جمله خاتم، مروست و بهاباد در قالب نیروگاههای سیکل ترکیبی، ایجاد ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان برای یک سال آینده نیز در دست اجرا قرار دارد.
تعمیر ۹۹.۵ درصد نیروگاه های نیازمند بهسازی
اسدی بیان کرد: تعمیرات نیروگاه هایی که از مدار بهره برداری خارج شده بودند نیز در دستور کار قرار گرفت و تا پایان اردیبهشت ماه، ۹۹.۵ درصد تعمیرات انجام شد.
مدیرعامل برق منطقهای یزد ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده، از ابتدای سال جاری تاکنون به رغم افزایش چشمگیر دما، خاموشی در بخش خانگی و تجاری نداشته ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح ملی خانه به خانه در سال گذشته بیان کرد: این طرح به همت برق منطقه ای یزد در بیش از ۲ هزار منزل مسکونی در مناطق کم برخوردار اجرا شد که در قالب این طرح، نصب سایهبان کولرهای آبی در مناطق کم برخوردار انجام شد که این امر کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق کولرها را به دنبال داشت.
تلاش برای ایجاد جذابیت در سرمایه گذاری احداث نیروگاه خورشیدی
اسدی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه های خورشیدی بیان کرد: البته از آنجا که سرمایه گذاری در این حوزه به دلیل دوره طولانی بازگشت سرمایه که در مواردی به شش سال نیز می رسد، جذابیتی برای سرمایه گذاران در این زمینه وجود ندارد.
وی عنوان کرد: به همین دلیل به سراغ شرکت هایی رفتیم که این نیروگاه ها را در راستای اجرای مسئولیت های اجتماعی خود ایجاد می کنند.
اسدی، یزد را بهترین منطقه برای سرمایه گذاری نیروگاه خورشیدی دانست و گفت: تلاش ما ایجاد جذابیت و زمینه سازی برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی است.