به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه آمریکایی «۱۹۴۵» تحلیلی را با عنوان «رؤیای بزرگ ایران؛ استفاده از موشک قادر برای انهدام نیروی دریایی آمریکا؟»» به قلم «مایا کارلین» به رشته تحریر درآورد. «مایا کارلین» تحلیلگری است که بر مسائل امنیتی خاورمیانه تمرکز دارد و در حال حاضر دبیر بخش دفاع خاورمیانه نشریه «۱۹۴۵» است. وی دارای لیسانس تاریخ خاورمیانه از کالج «آسیدنتال» در لس آنجلس و فوق لیسانس در مبارزه با تروریسم و امنیت داخلی از دانشگاه «رایکمن» در تل آویو است. مقالات وی در چندین رسانه از جمله «نشنال اینترست»، «جروزالیم پست»، «جویش نیوز سیندیکیت» و «اسرائیل هیوم» منتشر شده است.
«مایا کارلین» در تحلیل خود به بررسی قابلیت موشکهای جمهوری اسلامی ایران پرداخت؛ موشکهایی که تهدیدی جدی علیه حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس و متحدان آن به شمار میرود. در ادامه به بخشهایی از این تحلیل اشاره خواهد شد؛
ایران در حال توسعه سیستمهای موشکی نوینی است که به وسیله آن بتواند اطمینان حاصل کند درصورت وقوع یک درگیری، آمریکا از سواحل ایران دور خواهد ماند. موشک «قادر» یکی از این سیستمها است که مقامات ایرانی آن را قویترین و دقیقترین موشک موجود در زرادخانه نیروی دریایی این کشور توصیف میکنند.
قادر یک موشک کروز ضد کشتی میان برد و نسخه ارتقا یافته موشک «نور» است. این موشک که برای شکست دشمنان در سطح آبهای خلیج فارس طراحی شده، بردی ۲۰۰ کیلومتری دارد و نخستینبار در سال ۲۰۱۱ توسط نیروی دریایی ایران معرفی شد.
سال گذشته، ایران مجموعهای از مانورهای جنگی برگزار کرد که تمامی شاخههای سپاهپاسداران انقلاب اسلامی در آن حضور داشتند. قادر یکی از موشکهای شلیک شده در این رزمایش بود. فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) سپاه، هدف از پرتاب این موشک را حفظ تمامیت ارضی ایران، موقعیت و قدرت منطقهای ایران در برابر ائتلاف دشمنان جمهوریاسلامی، به ویژه ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست.
موشک قادر مجموعهای وسیع از قابلیتها را در خود جمع کرده است؛ توانمندیهایی که آن را به موشک برتر نیروی دریایی ایران تبدیل میکند. سیستم ناوبری با دقت بالا، سیستم کنترل خودکار پرواز و سیستم راداری پیشرفته از جمله ویژگیهای این موشک است. قادر از یک تقویتکننده جامد بهره میبرد که در مرحله اولیه شتاب لازم را برای این سلاح فراهم میکند. پس از تکمیل مرحله نخست، نگهدارنده توربوجت، موشک فاز دوم را به انتها خواهد رساند.
مقامات نظامی ایران، پیشرفتهای این کشور را در زمینه توسعه موشک قادر موفقیت آمیز میدانند. گزارشهای موجود حاکی از آن است که موشک قادر در رزمایش سالانه مربوط به سال ۲۰۲۱، موفق شد تا به هدف مورد نظر خود که در فاصله بیش از ۲۰۰ کیلومتری قرار داشت، برخورد کند.
سخنگوی رزمایش ارتش در این زمینه با بیان اینکه موشکهای کروز ارتش ایران، امروز قابلیتهای ویژه ای همچون سیستم حمل کلاهکهای قوی انفجاری و انجام عملیات در جنگ الکترونیک دارند، تاکید کرد که با رونمایی از موشک کروز دوربرد، گامی بزرگ در راستای افزایش توان موشکی ارتش و همچنین دکترین دفاعی ایران برداشته خواهد شد.
ایران طی یک دهه گذشته بیش از پیش بر تقویت زرادخانههای موشکی خود تمرکز کرده است. با وجود این، رهبر ایران همواره تاکید دارد که برنامه تسلیحاتی در حال توسعه این کشور فقط قرار است به عنوان عاملی بازدارنده مورد استفاده قرار گیرد.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید