بیرجند- نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: عملکرد نیروهای نظارتی از جمله دیوان محاسبات مصداق امر به معروف و نهی از منکر است.

در مورد راه اندازی سامانه سنا دیوان محاسبات در کشور گفت: با وجود مزایای این سامانه‌ها در جهان و نظارت‌های هوشمندانه اما هوشمندی انسان از بین می‌رود و این امر از نظر فرهنگی افت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا عبادی در دیدار با معاون امور اجرایی و پشتیبانی دیوان محاسبات کشور روز چهارشنبه ۸ تیرماه گفت: جایگاه دیوان محاسبات در کشور جایگاه ویژه‌ای است اما آنچه در نظارت‌ها مهم است حسن مسئولیت در پیشگیری از تخلفات است.

وی با بیان اینکه نیروهای نظارتی به ویژه دیوان محاسبات باید در زمینه‌ای پیشگیری بیشتر بر جنبه روانی کار شود و بر عملکرد مسئولین نظارت شود افزود: باید به زبان حال به مسئولان تفهیم شود که این نظارت‌ها برای حفظ قانون، بیت‌المال، نظام و در اصل حفظ خود مسئولان است.

وی خطاب بر کارکنان دیوان محاسبات ادامه داد: مسئولان باید احساس دلسوزی و دوستی را در شما احساس کنند که در اصل حقیقت هم جز این نیست زیرا در برخی موارد متأسفانه وقتی کار برخی مسئولان به فرار از کشور و یا دادگاه می‌رسد نباید حس بدی بر نظارت‌ها داشته باشند.

به گفته وی نظارت‌ها بر مسئولان باید در جهتی باشد که در یک ارتباط معنوی و روانی بر فرد تأثیر گذار باشد به طوری که خود مسئولان ناظر بر کار خود باشند.

وی در مورد راه اندازی سامانه سنا دیوان محاسبات کشوری گفت: از نظر تأثیرگذاری این سامانه خیلی خوب است و هر لحظه می‌توانید به هر گوشه کشور از طریق این سامانه نظارت داشته باشید اما از یک جهت مشکلی که وجود دارد این است زمانی که نظارت‌ها هوشمند می‌شود انسان هوشمندی خود را از دست می‌دهد.

به گفته آیت الله عبادی این سامانه‌های هوشمند در جهان افت فرهنگی دارد و اجرای این طرح‌ها زمانی ارزش دارد که انسان خود هوشمند شود و خودش بر عملکرد خود نظارت و مدیریت کند و دست به بیت‌المال و قانون شکنی نداشته باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه مصداق عملکرد نیروهای نظارتی امر به معروف و نهی از منکر است ادامه داد: بالاترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی مدیر آن کشور است اما چون طی ۸ سال گذشته نظارت‌ها به درستی انجام نشده برخی از افراد در مسیرهای انحرافی قرار گرفتند و ارزش‌ها کم شده و برخی دور از چشم ناظر بر اموال نظام و مردم دستبرد می‌زنند.

به گفته وی این افراد که تعداد کمی هستند این دستبردها به اموال عمومی را نوعی برد برای خود می‌دانند حال آنکه ارزش خود را با این اقدام به عنوان مسلمان، انسان و مسئول می‌شکند.