به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه تولیدات دانش بنیان پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، این نمایشگاه را خارق العاده و غیرقابل انتظار توصیف کرد و اظهار داشت: استعداد و ظرفیتهای بینظیر استان که بارها در سخنرانیها و جلسات به آن اشاره شده در این نمایشگاه به عینه قابل مشاهده است و نمونههایی که حتی بعضی از آنها در سطح کشور هم انجام نمیشود در استان سیستان و بلوچستان ارائه شده است.
وی تصریح کرد: هرکس بخواهد از ظرفیتهای استان آگاه شود باید این نمایشگاهها را ببیند چرا که تصویر واقعی سیستان و بلوچستان در اینگونه نمایشگاهها است تا همه ببینند و به جوانان استان افتخار کنند و کمک و پشتیبانی کنند تا این جوانان بتوانند محصولاتشان را تولید و به اقصی نقاط کشور صادر کنند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: از همه دلسوزان استان، مدیران دستگاههای اجرایی، فرماندهان نظامی و انتظامی، واحدهای تولیدی و صنعتی، حوزه معادن، بخشهای کارآفرینی، کشاورزی و دامپروری تقاضا دارم از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیتها و دستاوردهای ارائه شده در این نمایشگاه، بیان کرد: برخی از کارآفرینان و نخبگانی که در این نمایشگاه حضور دارند نیاز به گسترش کارهایشان دارند تا بتوانند به بازار عرضه داشته باشند، بنابراین مسئولان حتماً با رویکرد استفاده از این محصولات در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.
مدرس خیابان خاطر نشان کرد: نخبگان این فناوریها را با بنیه دانشجویی و نیمه صنعتی ارائه دادهاند که لازم است مرکز سرمایهگذاری با معرفی سرمایهگذار از آنها پشتیبانی کند.
وی ضمن قدردانی از تلاش برگزارکنندگان این نمایشگاه گفت: بزرگترین رسالت اینگونه نمایشگاهها، ایجاد پیوند بین مراکز دانشجویی و پژوهشی و دانش بنیان با محیط واقعی صنعت و اجرا است. نقش نمایشگاهها پیوند محیطهای دانشگاهی و علمی و محیط تجاری است و اینکه از محل این نمایشگاه مسائل استان را مرتفع و ثروتآفرینی کنیم. با تعداد و تکرار این نمایشگاهها در سایر نقاط استان باید از این نخبگان و جوانان حمایت شود.
مدرس خیابانی ادامه داد: تمرکز در حوزه مشاغل خرد و خانگی یکی از اهداف دولت در استان است که عمده محصولات ارائه شده در این نمایشگاه مربوط به ایجاد اشتغال روستایی و مشاغل خانگی است از جمله در بحث تصفیه آب، تولید گیاهان دارویی، عرق گیری، تولید برق و ژنراتور خانگی است که میتوان از محصولات این نمایشگاه در حوزه مشاغل خرد و خانگی و مشاغل روستایی استفاده کرد.
وی در مورد حمایت از شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: معمولاً نیازهای شرکتهای دانش بنیان و کارآفرینان در چهار بسته خلاصه میشود و اولین نیازمندی صدور مجوزهای مختلف است که باید در حداقل زمان این مجوزها صادر شود و کارآفرینان درگیر کاغذ بازی و گذشت زمان نشوند.
مدرس خیابانی ادامه داد: دومین نیاز شرکتهای دانش بنیان داشتن جا و مکان است که در حال حاضر ۱۵ سوله در شهرک صنعتی میرجاوه در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گرفته و این امر در بقیه شهرکهای صنعتی در سایر نقاط استان هم اجرا خواهد شد. همچنین بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، استاندار میتواند ظرفیتهای خالی و سولههای بلااستفاده دستگاه اجرایی را در اختیار این شرکتها قرار دهد.
مدرس خیابانی گفت: نیاز به تسهیلات یکی دیگر از نیازهای شرکتهاست که ما آمادگی داریم تسهیلات ارزان قیمت را از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ و از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری در اختیار کارآفرینان قرار دهیم و بخشی از این نیاز برای مشاغل خانگی با نرخ چهار درصد ارائه میشود.
وی گفت: در راستای حمایت از محصولات شرکتهای دانش بنیان و واحدهای تولیدی در استان پلتفرم مختص سیستان و بلوچستان به عنوان S&B طراحی شده که کارآفرینان میتوانند محصولات تولیدی خود را در آن ثبت نمایند و تاکنون نیز دو هزار و ۵۰۰ عنوان محصول تولید استان در این پلتفرم ثبت شده و تولیدکنندگان میتوانند از طریق این پلتفرم محصولات خود را برای فروش در اقصا نقاط کشور و کشورهای آسیایی معرفی کنند.