به گزارش خبرگزاری مهر، حسن خانجانی موقر یکشنبه در جمع اعضای شورای اسلامی استان، درباره کمیسیون ماده ۱۰۰ گفت: شهرداریها باید از مرحله انفعال خارج شده و در عمل در اجرای قوانین این کمیسیون وارد شوند و شوراها نیز نقش نظارتی خود را به خوبی انجام دهند.
وی با بیان اینکه عمده فسادهای مرتبط با کمیسیون ماده ۱۰۰ در دبیرخانه آن رخ میدهد، اظهار کرد: باید مشکلات و مفسدههای پیش روی، شناسایی و احصاء شود؛ اینکه چرا یک یا چندین و چند پرونده سالها اجرا نشده و چرا شوراها به این امر مهم نظارت نداشته اند.
دادستان همدان در ادامه با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان مهر شوراها برای معرفی فرد یا گروهی به منظور اخذ تسهیلات و یا ذیل استشهادیه قابل قبول نیست و ممنوع است، افزود: این کار خلاف قانون بوده و اگر شورا امضا کند به طور قطع شهادتش کذب است.
خانجانی موقر با بیان اینکه برای رفع مشکل مردم، دهیار میتواند به عنوان مجری قانون وارد شود و امضا بزند و نه شوراها، تصریح کرد: وظایف شوراها در قانون به طور صریح تعریف شده و بهتر است شورا خود را درگیر حاشیه نکند.
وی در ادامه به مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه امروزی اشاره کرد و گفت: چرا شوراها و شهرداریها برای انجام برنامههای فرهنگی، بافتهای نامناسب شهری را به بافت مناسب تبدیل نمیکنند؟
دادستان همدان عنوان کرد: این روزها مهاجرت در شهرهای استان رو به افزایش است و با کوچ جوانان، جمعیت استان به سمت پیری حرکت میکند، این در حالی است که ما از شوراها برای ایجاد نشاط شهری چیزی نمیبینیم.
خانجانی موقر با اشاره به اینکه هنوز در برخی شهرها تنها یک پارک برای تفریح خانوادهها از سالها پیش باقی مانده و مکان جدیدی به این گونه تفرجگاهها اضافه نشده، تصریح کرد: شوراها و شهرداریها، ظرفیتهای مناسبی برای انجام برنامههای فرهنگی دارند که متأسفانه وظیفه ذاتی خود را آن گونه که باید انجام نمیدهند.
وی اظهار کرد: شهرداریها با همراهی شوراها میتوانند در زمینه اشتغالزایی و ایجاد فرصت شغلی برای جوانان پیشقدم شوند تا نیروی کار استان به فکر مهاجرت نیافتد.
دادستان همدان تصریح کرد: ضروری است تا انجمن حمایت از زندانیان در تمام شهرستانهای استان تشکیل شود و این امر مستلزم آن است که خودشان به دنبال درآمد پایدار باشند، چرا که طبق قانون میتوانند کارخانه یا واحد تولیدی راه اندازی کنند و بدین وسیله درآمدزایی داشته باشد.