به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام احمد مروی در دیدار اعضای ستاد جشنهای دهه ولایت که در حرم مطهر امام رضا (ع) انجام شد؛ به تبیین اهمیت واقعه غدیر پرداخت و اظهار کرد: واقعه غدیر موجب یأس دشمنان، تکمیل دین و اتمام نعمت الهی شد؛ در طی ۲۳ سال نبوت پیامبر گرامی اسلام (ص) آنچه برای هدایت بشر لازم بود از سوی خداوند متعال نازل شد و پیغمبر اکرم (ص) نیز از هر فرصتی برای بیان فضائل و مناقب حضرت علی (ع) استفاده کرد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به برخی آیات قرآن که درباره فضائل و شأن امیرالمؤمنین (ع) نازل شده است، به اهمیت مسئله غدیر اشاره و تصریح کرد: شخص امیرالمؤمنین علی (ع) در طول ۲۳ سال پیامبری رسول گرامی اسلام (ص) معرفی شده بود اما در غدیر شخصیت و جایگاه آن حضرت بهعنوان امام و ولی معرفی شد و برای جامعه اسلامی «نظام سازی» صورت گرفت.
وی با بیان اینکه مسئله غدیر مشتمل بر خیر کثیر و فائدهای بینظیر است و موجب حفظ و ماندگاری دین شد، تصریح کرد: «نظام سازی در غدیر» یعنی به جای آنکه مسلمانان هرکدام متفرقانه اعمال دینی خود را انجام دهند؛ تمامی مسلمین تحت لوای ولایت و یک نظام وحدت بخش قرار گرفتند و اینچنین کفار از آسیب به اسلام مأیوس شدند.
حجتالاسلام مروی با بیان اینکه متأسفانه آنچنان که شایسته بوده به اهمیت واقعه غدیر پرداخته نشده است؛ عنوان کرد: غدیر همچون امیرالمؤمنین علی (ع) مظلوم است، چراکه به این واقعه پراهمیت تاریخ بشری آنچنان که در خور شأن و جایگاهش بوده پرداخته نشده و جایگاه والای آن آشکار نشده است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در دهه ولایت و امامت حال و هوای شهرها باید متفاوت و غدیری باشد؛ به اهمیت مردمی بودن این جشنها اشاره و با تأکید بر اینکه متولی اصلی اجرای این جشنها خود مردم هستند، اظهار کرد: بُعد مردمی جشنهای دهه ولایت باید حفظ شود و بههیچعنوان دستگاهها و ارگانهای مختلف در این خصوص نباید تصدیگری کنند؛ اگر مراسم ایام محرم و صفر باشکوه برگزار میشود دلیلش آن است که متصدی برگزاری آن خود مردم هستند.
وی با تأکید بر اینکه مراسمهای مذهبی باید مردمی اداره شوند، ابراز کرد: اگر در طول قرنها و در تمام فراز و نشیبهای تاریخی دین و شعائر اسلامی ماندگار شده است، رمزش مردمی بودن و حضور مردم در میدان بزرگداشت و حفظ آنهاست.
حجتالاسلام مروی همچنین نسبت به اهمیت توجه به امور محتوایی و تعمیق و تقویت مبانی ولایی و لحاظ پیوست فرهنگی در برنامههای جشن عید غدیر تأکید و اظهار کرد: در این ایام باید فهم صحیح از غدیر به جامعه منتقل شود و در این رابطه فرمایشات امام راحل (ره)، مقام معظم رهبری و شهید مطهری بسیار میتواند کمک کننده و مورد استفاده قرار گیرد.
تولیت آستان قدس رضوی نسبت به توطئههای شیعه انگلیسی در اختلافافکنی هشدار داد و ابراز کرد: شیعه انگلیسی به دنبال سوءاستفاده از هر فرصتی برای رسیدن به اهداف تاریک و سیاه تفرقه افکنانه خود است و قطعاً تلاش خواهد کرد غدیر را نیز بهانهای برای نفاق قرار دهد، اما پیام غدیر وحدت امت و جامعه اسلامی است.
وی گفت: اهل سنت بسیار علاقهمند و محب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) هستند بهطوریکه بسیاری از مطالبی که علامه امینی در کتاب الغدیر آورده به نقل از علمای اهل سنت است؛ باید از غدیر و ولایت حضرت علی (ع) برای وحدت امت اسلام درس بگیریم و به آموزههای ائمه اطهار (ع) در مسیر وحدت و تقریب تمسک جوییم.
حجتالاسلام مروی با بیان اینکه غدیر رمز ادامه، استمرار و تداوم تمامی زحمات پیامبر گرامی اسلام (ص) است؛ اظهار کرد: غدیر یک اتفاق تاریخی صرف و ساده نیست بلکه تمامی تلاشهای رسول اکرم (ص) وابسته به واقعه غدیر است و با غدیر و معرفی «ولایت و زعامت»؛ اسلام کامل و موجبات تداوم دین خدا و نومیدی کفار فراهم شد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه خون پاک شهیدان بسیاری به پای شجره طیبه امامت و غدیر ریخته شده است، ابراز کرد: به گواه تاریخ و به اقرار «ابن خلکان» یکی از مورخان برجسته اهل سنت؛ آنقدر که خون برای حفظ امامت و غدیر ریخته شده، برای اصل اسلام ریخته نشده است؛ شهدای بسیار زیادی از پیروان ولایت در جنگهای صفین، جمل، نهروان و در دوران بنیامیه، بنی مروان و بنیعباس و غیره به شهادت رسیدند که شهادت آنها نشان از اهمیت غدیر دارد.
وی یکی از وظایف مهم شیعیان و محبان اهل بیت (ع) را تلاش برای خارج کردن غدیر از غربت و مظلومیت معرفی و با اشاره به ارتباط غدیر با انقلاب اسلامی، عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی برگرفته از غدیر و مادر انقلاب اسلامی غدیر است؛ لذا باید بهطور شایسته غدیر را گرامی داشت و معرفی کرد و هیچ کوتاهی در این خصوص نباید وجود داشته باشد.
حجتالاسلام مرویبا تأکید بر اینکه اسلام در غدیر خلاصه شده است؛ ابراز کرد: به استناد روایات متعدد و مستند، تمام اعمال عبادی انسان آنگاه معنای واقعی به خود میگیرد و ارزشمند است که در محور و مدار ولایت تحقق یابد و ولایتی که در غدیر معرفی شد، شرط پذیرش تمامی اعمال خیر آدمی است.