حجت جباری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه قدرت تحمل و زادآوری آرتمیا شوری ۲۴۰ گرم بر لیتر است، افزود: هم اکنون غلظت شوری آب دریاچه ارومیه به بیش از ۴۰۰ گرم بر لیتر رسیده و عملاً آرتمیا در این شرایط از بین رفته است.
امسال به دلیل شرایط فوق بحرانی دریاچه ارومیه دیگر آرتمیا قادر به زندگی در شرایط فعلی نیست وی با اشاره به زادآوری و تولید سیست آرتمیا عنوان کرد: امسال به دلیل شرایط فوق بحرانی دریاچه ارومیه دیگر آرتمیا قادر به زندگی در شرایط فعلی نیست و جمعیت آن با تهدید جدی مواجه شده و در سال جاری امیدی به زادآورری و حیات آرتمیا وجود ندارد.
جباری با بیان اینکه در شرایط پرآبی دریاچه ارومیه آرتمیا ۵ الی ۶ ماه در دریاچه به حیات خود ادامه میداد و زادآوری میکرد، افزود: امروز شرایط موجب شده مدت حضور آرتمیا به نهایت دوماه محدود شده و به دلیل غلظت بالای نمک امسال آرتمیا قادر به ادامه حیات نیست باید منتظر باشیم سال آینده با بهبود نسبی دریاچه وضعیت آرتمیا نیز بهبود یابد.
جزایر جنوب دریاچه ارومیه به خشکی متصل شدند
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی دریاچه ارومیه نه تنها تهدیدی بر آرتمیا است بلکه موجب شده جزایر به خصوص در بخش جنوبی به خشکی متصل شوند که این وضعیت در دو هفته آینده بحرانیتر میشود.
جباری با بیان اینکه به دلیل اتصال جزایر دریاچه ارومیه به خشکی احتمال خروج حیات وحش ساکن در جزایر نیز افزایش مییابد، گفت: در این راستا حضور نیروهای محیط بان برای حفاظت از حیات وحش در سواحل پارک ملی دریاچه ارومیه و نیز شهرستان های حاشیه دریاچه ارومیه افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه دارای ۱۰۲ جزیره است، عنوان کرد: از این جزایر ۴ جزیره اسپیر، آرزو، اشک و کبودان از جزایر مهم به شمار میرود نیز جزایر ۹ گانه که محل تخم گذاری پرندگان محسوب میشوند که به دلیل خشکی دریاچه ارومیه در شرایط مناسبی قرار ندارند و جمعیت پرندگان کاهش یافته است.
وضعیت فعلی دریاچه ارومیه نه تنها تهدیدی بر آرتمیا است بلکه موجب شده جزایر به خصوص در بخش جنوبی به خشکی متصل شوند که این وضعیت در دو هفته آینده بحرانیتر میشود وی در خصوص تأمین آب و علوفه برای حیات وحش ساکن در جزایر دریاچه ارومیه گفت: هم اکنون ذخیره آب و علوفه به اندازه کافی در جزایر وجود دارد و تلاش میشود حیات و حش در این زمینه مشکلی نداشته باشند.
آرتمیا غذای اصلی میگو، ماهیان دریایی، ماهیهای زینتی و ماهیان خاویاری در مرحله اولیه رشد است و در مرحله لارو یا همان نوزاد، این موجودات برای رشد به آرتمیا نیاز دارند به نحوی که اگر امروز آرتمیا از سیستم تغذیه آبزیان حذف شود، صنعت آبزیپروری با مشکل مواجه و از بین خواهد رفت.
این ماده غذایی باعث افزایش ایمنی و بقای لارو آبزیان میشود و در تغذیه مرحله پست لارو میگو جایگزینی ندارد و سالانه ۷۰ تن سیست آرتمیا که نیاز صنعت شیلات به آن است، وارد کشور شده و برای هر کیلوگرم آن ۸۰ تا ۱۰۰ دلار هزینه میشود.