سردار فتح‌الله جعفری مدیر انتشارات شهید حسن باقری در رونمایی از کتاب «نبرد تنگه‌ها» گفت: یک راوی قوی در کنار شهید باقری نبود و بیشتر یادداشت‌های خود شهید برای تصویر این کار به ما کمک کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی از کتاب «نبرد تنگه‌ها» نوشته مصطفی رحیمی امروز دوشنبه ۱۳ تیرماه از ساعت ۱۰ صبح با حضور سردار فتح اله جعفری، مدیر انتشارات شهید حسن باقری؛ سردار عبدالمحمد رئوفی، سردار مرتضی صفاری و جمعی از همرزمان شهید حسن باقری در خبرگزاری مهر برگزار شد.

سردار فتح اله جعفری، مدیر انتشارات شهید حسن باقری در ابتدای این برنامه در خصوص نحوه تولیدات و فعالیت‌های انتشارات شهید حسن باقری گفت: از سال ۷۹ طی جلسه‌ای که با فرماندهان داشتیم قرار شد که برای شهید باقری کاری انجام شود و ستادی به نام احیای تفکر شهید باقری تشکیل شد اقدام اولیه به دست احمد دهقان انجام شد که پنج جلد کتاب گزارش روزانه جنگ به همراه دو جلد کارهای یادداشت‌های روزانه تهیه شد.

وی افزود: در سال ۸۶ مقام معظم رهبری طی مطالبه‌ای تاکید کردند که باید کار خوبی برای شهید حسن باقری انجام شود که مؤسسه شهید باقری تشکیل شد و این همکاری در خدمت آقای رحیمی شروع شد و از سال ۸۹ تقریباً شش سال برای این کتاب تحقیق انجام دادند؛ به این ترتیب که نوارهای صوتی توسط گروه‌های ما در انتشارات پیاده شد و اسناد هم حدود ۴۰ هزار سند تدوین و تنظیم شد که با عنوان یادداشت‌ها و شناسایی‌ها مشخص می‌شدند.

مدیر انتشارات شهید حسن باقری گفت: بخش فتح المبین توسط نویسنده کتاب انتخاب شد و یک بار دیگر نیز تمامی این نوارها دوباره چک شد و دو سال هم تقریباً کار تولید آن شروع شد بنابراین این کتاب بسیار ارزشمند و کامل است و شاید خیلی از مسائلی را که در آن دوره متوجه نبودیم و به شهید دسترسی نداشتیم به واسطه این کتاب برای ما قابل دسترسی قرار گرفت.

وی افزود: قبل از چاپ کتاب؛ کتاب برای سردار رشید و محسن رضایی ارسال شد که نظرات خود را در خصوص آن بدهند که به هر دلیل نظراتی برای ما ارسال نشده است.

جعفری با اشاره به اینکه یک مراسم رونمایی از این کتاب نیز در دزفول برنامه ریزی شده است گفت: زحمتی که مصطفی رحیمی، نویسنده کار روی این کتاب کشیدند بسیار قابل توجه است چراکه در سفری به خوزستان تمامی منطقه حرکت گردان‌ها در فتح المبین را بازدید کردند و با سردار رشید و محسن رضایی و دیگر عزیزان جلساتی را داشتند و به طور جدی سوالاتی را در خصوص این عملیات داشتند و تحقیق جامع و کاملی را انجام دادند و لحظه به لحظه حضور شهید باقری را با اینکه یک راوی قوی در کنار شهید باقری نبود و بیشتر یادداشت‌های خود شهید برای تصویر این کار به ما کمک کردند؛ بنابراین این کار بسیار فاخر است و امیدوارم بتواند برای نسل‌های آینده ما روشن باشد.

در ادامه مصطفی رحیمی نویسنده این کتاب در خصوص منابع قابل توجه خود برای نگارش کتاب نبرد تنگه‌ها گفت: بسیاری تصور می‌کند که تا اسم چهره‌ها می‌آید ما به دنبال شخصیت سازی هستیم درصورتی که بسیاری از افراد بزرگ‌تر و برجسته‌تر هستند و باید برای معرفی آنها کاری انجام شود.

وی افزود: زمانی که این کتاب را شروع به نگارش کردم شاید تعجب کنید اما دیدگاه منفی داشتم ولی زمانی که به سراغ اسناد صوتی رفتم اندازه افراد و شکل صحبت کردنشان مشخص شد برایم و تلاش کردم که در یک سال اول با زندگی این افراد عجین شوم و مفهوم‌های مختلف را بدانم و سعی کردم با دغدغه‌های این فرماندهان زندگی کنم به شکلی که به خوبی تمام افراد را در اسناد صوتی می‌شناختم.

نویسنده کتاب نبرد تنگه‌ها گفت: در طول کار یک بار هم نشد که سردار جعفری بخواهند نظر خودشان را در کار دخیل کنند و فقط به جهت کمک در نگارش کتاب در کنار من بودند و با تمام اختلاف نظرها کار می‌کردیم و به این ترتیب از زمستان ۸۹ تا اواسط سال ۹۵ این کار زمان برد که مجموعاً شش سال طول کشید.

مشروح گفت و گوی اختصاصی ما با نویسنده کتاب «نبرد تنگه‌ها» و جمعی از همرزمان شهید حسن باقری به زودی در خبرگزاری مهر در دسترس قرار می‌گیرد.