به گزارش خبرنگار مهر، چند هفتهای بود که آمار کرونا در کشور روند نزولی داشت و حتی روزهای بدون فوتی هم در یک ماه گذشته تجربه شد.
همین آمار و ارقام، باعث شد تا رعایت پروتکلها به پایینترین حد خود از ابتدای شروع پاندمی کرونا در کشور برسد، به طوری که گفته میشود در شرایط کنونی، کمتر از ۱۰ درصد جامعه از ماسک استفاده میکنند. در همین حال، رعایت سایر پروتکلها نیز فراموش شده و این احساس به وجود آمده است که کرونا تمام شده است.
شاید اظهار نظر برخی از مدیران وزارت بهداشت، مبنی بر اینکه کرونا در کشور کنترل شده است، باعث گردیده از وجود کرونا غافل شویم. در حالی که آمار ۱۰۰۷ مورد ابتلاء، نشان داد که نباید این ویروس را دست کم گرفت.
۱۳ خرداد امسال ۶۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده بود که فقط ۱۳ نفر آنها بستری شدند. این اتفاق بعد از گذشت ۲۸ ماه از شروع پاندمی کووید ۱۹ در کشور اتفاق افتاد.
قبل از این تاریخ، آخرین بار ۷ اسفند ۹۸، تعداد مبتلایان روزانه کرونا در کشور دو رقمی شده بود.
در ۲۸ اسفند ۹۸، آمار روزانه ابتلاء ۱۰۴۶ مورد و تعداد فوتیها نیز ۱۴۹ نفر بود.
آمار کرونا در اولین نوروز کرونایی
در اول فروردین ۱۳۹۹، موارد ابتلاء ۹۶۶ و فوتیها ۱۲۳ نفر بود.
دوم فروردین ۱۳۹۹، موارد ابتلاء ۱۰۲۸ نفر گزارش شد.
سوم فروردین ۱۳۹۹، موارد ابتلاء ۱۴۱۱ و فوتیها نیز ۱۳۷ نفر بود.
۲۸ فروردین ۱۳۹۹، آمار روزانه کرونا در کشور به ۱۴۹۹ نفر رسید و فوتیها نیز ۸۹ مورد گزارش شد.
مقایسهای که میتوان از یک ماه ابتدایی سال ۹۹ داشت، این است که روند بیماری صعودی بوده است.
در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، این آمار به ۲۳۴۶ نفر رسید و موارد فوتی نیز ۶۴ نفر بود.
۳۰ خرداد ۱۳۹۹، آمار روزانه ۲۳۲۲ نفر و فوتیها نیز ۱۱۵ مورد اعلام شد.
از این تاریخ به بعد بود که آمار فوتیها به شدت صعودی و نگران کننده شد، به طوری که در ۳۰ تیر همان سال ۲۲۹ مرگ ثبت شد. ضمن اینکه در همان روز، آمار ابتلاء ۲۶۲۵ مورد بود.
در ۳۰ مرداد ۹۹ موارد فوتی ۱۱۲ نفر بود و تعداد مبتلایان روزانه نیز ۲۲۰۶ نفر گزارش شد.
شناسایی ۳۰۹۷ بیمار در ۳۰ شهریور ۹۹ و ثبت ۱۸۳ مورد فوتی در همان تاریخ، نشان داد که روند بیماری همچنان صعودی است.
این آمار در آخرین روزهای مهر ۹۹ به شدت افزایشی بود. به طوری که ۳۱۲ فوتی و ۵۶۱۶ بیمار جدید در ۲۹ مهر ۹۹ گزارش شد.
روزهای تلخ کرونایی از راه رسید
آمار کرونا در نیمه دوم سال ۹۹ به شدت تلخ و سیاه بود، به طوری که در ۳۰ آبان آن سال شاهد ۴۳۱ فوتی و ۱۲ هزار و ۹۳۱ بیمار جدید بودیم.
در آن روزها به تدریج بر تعداد شهرهای قرمز کرونایی افزوده میشد. ضمن اینکه هنوز از واکسن خبری نبود.
آغاز دومین نوروز کرونایی در کشور
دومین نوروز کرونایی نیز، با فراز و نشیبهایی در موارد ابتلاء و فوتی همراه بود.
۳۰ فروردین ۱۴۰۰، آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان میداد که ۲۵ هزار و ۴۹۲ بیمار جدید شناسایی شده اند و ۳۹۵ نفر نیز فوت شده اند.
همین آمار در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰، عبارت از ۱۱ هزار و ۲۵۰ بیمار جدید و ۲۰۰ فوتی بود.
مرداد ۱۴۰۰ و آمار تلخ فوتیها
در تابستان ۱۴۰۰، شاهد آغاز تدریجی واکسیناسیون در کشور بودیم که البته خیلی کُند پیش میرفت. زیرا، تأمین واکسن به سختی فراهم میشد. از همین رو، در ۳۰ مرداد همان سال، ۳۶ هزار و ۴۱۹ بیمار جدید شناسایی شد و ۶۸۴ مورد فوتی گزارش گردید.
سیر صعودی واکسیناسیون بعد از تغییر دولت
به دنبال تغییر دولت و تحولاتی که در مسیر تأمین واکسن کرونا صورت گرفت، روند واکسیناسیون نیز سیر صعودی پیدا کرد و از همین رو، تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۰، ۳۲ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۵۴۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۴ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۸۹۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده بودند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور نیز تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۰، به ۴۶ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۴۳۴ دوز رسید.
در همین حال، آمار کرونا در ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ به این شکل بود که ۱۷ هزار و ۴۳۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۲۸۶ نفر نیز فوت شدند.
نکته قابل توجه اینکه پس از ۵۳ روز، مرگ و میر روزانه بیماران کووید ۱۹ به کمتر از ۳۰۰ نفر رسید.
در پاییز و زمستان ۱۴۰۰، و به دنبال افزایش واردات واکسن، موارد ابتلاء نزولی شد. تا جایی که در ۳۰ اسفند همان سال، ۱۲۵۶ بیمار جدید و ۵۲ فوتی روزانه ثبت شد.
ورود به سومین نوروز کرونایی و گذر از بحران
عید ۱۴۰۱، سومین نوروز کرونایی برای کشور بود.
بعد از پشت سر گذاشتن روزهای تلخ کرونایی که موارد روزانه ابتلاء به بالای ۵۰ هزار نفر نیز رسیده بود، شرایط رو به آرامش بود و از همین رو، نوروز ۱۴۰۱ برای مردم، متفاوت از دو نوروز قبلی بود.
به دنبال پایان سفرهای نوروزی، بیم آن میرفت که روند ابتلاء دوباره صعودی شود. اما، آنچه از لابه لای آمارها استخراج میشد، این بود که در ۳۰ فروردین ۱۴۰۱، فقط ۱۶۰۷ بیمار جدید ثبت شد و تعداد فوتیهای همان روز نیز ۱۹ نفر بود.
پس از گذشت ۹۲ روز، مجدداً تعداد مرگ و میر روزانه بیماران کووید ۱۹ به کمتر از ۲۰ نفر رسید.
در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، فقط ۱۵۹ بیمار و ۹ مورد فوتی داشتیم. همچنین، در ۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۸۷ بیمار و ۴ فوتی ثبت شد. در این فاصله کشور روزهای بدون ثبت فوتی کرونایی هم به خود دید.
کرونا از خواب بهاری بیدار شد
با ورود به تیر ماه ۱۴۰۱، به یکباره آمار کرونا دوباره روند صعودی پیدا کرد، به طوری که در روز گذشته شاهد ثبت ۱۰۰۷ بیمار جدید و ۸ فوتی بودیم.
به نظر میرسد با برداشتن ماسکها و عدم رعایت پروتکلها، به سمت اوج گیری مجدد بیماری کرونا در کشور پیش میرویم که این موضوع میتواند زنگ خطر و هشداری برای ورود به موج هفتم بیماری باشد.
محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که کرونا هنوز یک تهدید است، گفت: ما در مرحله واکسیناسیون اولیه بسیار موفق بودیم. پوششهای بالای ۸۰ و حتی ۹۰ درصد در دو نوبت اول داشتیم. در نوبت سوم به این موفقیت دست نیافتیم.
وی افزود: زمانی که واکسیناسیون گروه زیر ۱۸ سال را شروع کردیم، ابتدا جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال را انتخاب کردیم که بسیار خوب پیش رفت و تقریباً مانند جمعیت بالای ۱۸ سال پوشش داشتیم. اما متأسفانه در جمعیت ۵ تا ۱۱ ساله هنوز آن طور که باید به موفقیت نرسیدیم. امیدواریم بتوانیم این پوششها را ایجاد کنیم. زیرا ما باید برای بعد از مرحله پاندمی برنامهریزی کنیم و هنوز خیلی راه داریم.
مجوز تزریق همگانی دوز چهارم واکسن ابلاغ شد
کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت مصوبه جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا مورخ ۴ تیرماه ۱۴۰۱ مبنی بر مجوز تزریق دوز یادآور کرونا را برای کسانی که ۶ ماه از تزریق نوبت قبلی واکسنشان گذشته به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ابلاغ کرد. بر این اساس کسانی که از دوز دوم آنها ۶ ماه میگذرد؛ میتوانند دوز سوم و کسانی که ۶ ماه از دوز سوم آنها میگذرد؛ دوز چهارم را تزریق کنند.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید