به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عباس رضائیان زاده، گفت: بیماری هاری ناشی از گزیده شدن انسان توسط یک حیوان هار رخ میدهد و با افزایش گزارش موارد حیوان گزیدگی در استان روبرو هستیم، به طوری که در طی سه ماهه نخست سال جاری، بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ مورد حیوان گزیدگی گزارش شده که در بیش از ۷۰ درصد این موارد، گزش با سگ رخ داده است.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه از هار بودن حیوان مطلع نیستیم، برای جلوگیری از هاری، به هر فردی که توسط حیوانات مورد گزش قرار میگیرد، بلافاصله واکسن هاری تزریق میشود، چراکه به محض بروز هاری در انسان، امکان درمان وجود ندارد و مرگ حتمی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته ۶ نفر از هم استانیها به دلیل ابتلاء به هاری جان خود را از دست دادهاند، گفت: متأسفانه بیشترین گروه سنی، گروه دانش آموزان است که مورد حمله سگها قرار گرفته اند.
او ادامه داد: با توجه به اهمیت پیشگیری در بیماری هاری و مرگ حتمی در صورت ابتلاء، ضمن آموزش چگونگی برخورد با حیوانات به فرزندان خود، در صورت بروز هرگونه حیوان گزیدگی از پستانداران، به واحدهای پیشگیری و درمانهاری دانشگاه مراجعه کنند تا ضمن دریافت آموزشهای لازم، اقدامات درمانی شامل شست و شوی محل گزش، تجویز و تزریق واکسن ضد هاری و تجویز سرم ضد هاری انجام شود.
دکتر رضائیان زاده ضمن تاکید بر اینکه یکی از دلایل افزایش موارد حیوان گزیدگی، افزایش تمایل مردم به خرید و نگهداری از حیوانات خانگی به ویژه سگ است، توصیه کرد: در صورت خرید حیوان خانگی قبل از ورود حیوان به منزل، حیوان را نزد دامپزشک برده و در صورت تأیید دامپزشک و انجام درمانهای موردنیاز، حیوان را وارد منزل کنید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: باید از تماس حیوان خانگی خود با حیوانات دیگر به ویژه گربهها و سگهای ولگرد ممانعت کرد و در صورت مشاهده یک حیوان با رفتارهای غیر معمول یا تغییر رفتار در حیوان خانگی خود، موضوع را در اسرع وقت به سازمان دامپزشکی شهرستان اطلاع دهید.