کمبود کاغذ و عدم تمرکز و توزیع نامناسب حوزه نشر کتاب های مذهبی را با معضلات فراوان مواجه کرده است.

شجاعت کوهی - مدیر انتشارات مکتب الزهرا - در گفتگو با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: کتاب های مذهبی بویژه قرآن و مفاتیح در ردیف آثاری هستند که در هر شرایطی با استقبال مخاطبان مواجه می شوند. درواقع امروز غالب کتاب هایی را که وارد چرخه نشر می شود کتاب های مذهبی تشکیل داده اند.

وی افزود: اصولا کتاب هایی که در قالب تاریخی، زندگانی ائمه، مداحی و داستانی ارائه می شود، بیشتر مورد توجه مخاطب قرار می گیرد اما تصور می کنم هر قدر این آثار در چارچوب مستند به رشته تحریر درآیند، در برقراری ارتباط با مخاطب، موفق تر عمل می کنند. شاید به این خاطر که بیشتر مخاطبان کتاب های مذهبی تمایل دارند به اصل سند رجوع کنند تا جزئیات را دریابند.

مدیر نشر مکتب الزهرا گفت: با این وجود مشکلات موجود در حوزه نشر کتاب های مذهبی را نمی توان نادیده گرفت. قطع کردن سهمیه کاغذ وضعیت دشواری را برای ناشران به وجود آورده است. از اینها گذشته تفاوتی میان ناشران دولتی و خصوصی وجود دارد که موجب می شود امکانات بیشتری در اختیار ناشران دولتی قرار گیرد.

کوهی در ادامه خاطرنشان کرد: حمایت دولت از نشر کتاب های مذهبی می تواند با خرید مثلا هزار نسخه کتاب صورت گیرد اما متاسفانه درحال حاضر تمرکز و نظارتی که انتظار می رود، در بخش  توزیع به چشم نمی خورد و این بی توجهی، انتشار کتاب های دینی و مذهبی را با مشکل مواجه کرده است.