اردبیل- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: نیروهای تعدیل شده در سبلان پارچه اردبیل به سر کار باز می‌گردند.

به گزارش خبرنگار مهر، رامین صادقی عصر دوشنبه در جریان بازدید خبرنگاران از تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی در اردبیل اظهار کرد: سبلان پارچه یکی از واحدهای تولیدی مدرن در استان اردبیل است که در سال‌های گذشته به دلیل مشکلات مدیریتی با چالش‌های جدی و فراز و نشیب‌های متعددی روبه‌رو بوده که در ۲ سال گذشته با دستور رئیس وقت قوه قضائیه به صاحبان اصلی برگشت داده شد.

وی تصریح کرد: در ماه‌های اخیر در مدیریت این مجموعه برخی مشکلات و نارسایی‌ها را شاهد بودیم ولی با حمایت و پیگیری استاندار اردبیل قرار شده شرکت حمایت از صنایع در مدیریت این کارخانه ورود پیدا کرده و به دور از تعدیل نیرو، زمینه اشتغال و افزایش تولید را به شکل مطلوب فراهم آورد که در ماه‌های آینده ثبات بیشتری را در این مجموعه تولیدی شاهد خواهیم بود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با بیان آخرین وضعیت واحدهای تولیدی استان گفت: یک‌هزار و ۱۷۶ واحد صنعتی در استان اردبیل پروانه بهره‌برداری گرفتند که ۹۹۰ واحد از این تعداد با ظرفیت‌های متفاوت در حال فعالیت هستند.

صادقی افزود: برخی از این واحدها نظیر کارخانه سیمان با بیش از صد درصد ظرفیت در حال فعالیت بوده و برخی از واحدها نیز تا ۳۰ درصد ظرفیت تولید خود را انجام می‌دهند.

وی از اجرای ۲۷۰ طرح صنعتی پیشران در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح‌های صنعتی با پیشرفت ۲۰ تا ۹۵ درصد در حال اجراست که تا پایان سال ۱۴۰۲ شاهد بهره‌برداری از این طرح‌های پیشران و اشتغال‌آفرین خواهیم بود.

صادقی اضافه کرد: با بهره‌برداری از ۲۷۰ طرح پیشران صنعتی در استان فرصت اشتغال برای ۱۵ هزار نفر فراهم می‌آید تا ما حرکت مؤثری را از سمت صنایع کوچک به سمت صنایع متوسط و بزرگ شاهد باشیم.

احیای ۴۳ واحد تولیدی در چهار ماه اخیر

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل به احیای واحدهای تولیدی در ۲ سال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: بیش از ۱۰۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی به چرخه فعالیت بازگشته و ۸۲ واحد نیز در مرحله بازگشت به چرخه تولید قرار گرفته است.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: امسال قرار است ۷۰ واحد تولیدی راکد به مجموع واحدهای تولیدی فعال استان برگردد که تاکنون در چهار ماه اخیر ۴۳ واحد از این تعداد به چرخه فعالیت‌های صنعتی و تولیدی باز گشته است.

وی حمایت از ساخت محصولات صنعتی تولیدی در جلوگیری از واردات را از دیگر رویکردها برشمرد و تصریح کرد: با هدف جلوگیری از خروج ارز و حمایت از تولیدات داخلی، صنایع الکترونیکی و صنایع دانش‌بنیان فرصت تولید مؤثر و صادرات‌محور را فراهم کردند و در سایر صنایع نظیر ام. دی. اف، پلاستیک، فولاد و میلگرد نیز ظرفیت‌های خوب صادراتی فراهم آمده است.

صادقی حمایت از تولید محصولات صادرات‌محور صنعتی را یادآور شد و گفت: برای ایجاد فضای رقابتی و ارتقا کیفی محصولات تولید شده، تیمی در سازمان صنعت، معدن و تجارت مستقر شده تا واحدهای فعال را مورد حمایت و پشتیبانی قرار داده و بستر فعالیت مؤثر را در این بخش با تأمین مواد اولیه به وجود آورند.

وی افزود: در حوزه صادرات ما تا ۲ برابر رشد و جهش صادراتی را اعم از ارزش و وزن صادراتی محصولات شاهد هستیم به طوری که ۵۱۶ میلیون دلار صادرات از گمرکات استان انجام شده است.

صادقی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر عمده محصولات صادراتی استان از محصولات کشاورزی به ویژه سیب‌زمینی به سمت صادرات محصولات صنعتی سوق پیدا کرده به گونه‌ای که ۶۰ درصد محصولات صادراتی استان صنعتی هستند.

وی اضافه کرد: میلگرد، شمش فولاد، مواد پلاستیکی، ام. دی. اف و مصنوعات چوبی از جمله این محصولات صنعتی صادراتی است که به کشور ترکیه، آذربایجان و سایر کشورهای همسایه و حتی اروپایی صادرات این محصولات را شاهد و ناظر هستیم.

صادقی ارتقای کیفی تولید محصولات متنوع را در استان با استانداردها و برندهای مشخص یادآور شد و بیان کرد: در کنار تولید شیرهای صنعتی اعم از گاز و نفت، تولید شیرآلات بهداشتی نیز در گرمی به عنوان قطب تولید این محصولات مورد توجه قرار گرفته و ما در بحث تولید پلاستیک نیز ۲۵ درصد نیاز بازار را تأمین می‌کنیم.

وی فعالیت ۲ کارخانه خودروسازی حدید مبتکران در مشگین‌شهر با تقویت جبهه تولید کامیون و کشنده‌ها و همچنین تولید اتوبوس و مینی‌بوس را در اردبیل یادآور شد و اظهار کرد: تولید یک‌هزار دستگاه مینی‌بوس با انعقاد قرارداد با وزارت کشور و تولید آمبولانس بر اساس قرارداد با وزارت بهداشت در اولویت این کارخانه‌ها قرار گرفته است.

صادقی به ظرفیت‌های معدنی استان به ویژه شناسایی ۲ معدن ارزشمند مس و مولیبدن در مشگین‌شهر اشاره کرد و ادامه داد: پروانه بهره‌برداری برای این معادن و برداشت آنها صادر شده و در کنار آن فرصت توسعه صنایع تبدیلی نیز در این بخش فراهم آمده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از ایجاد اشتغال برای صنوف تولیدی همپای واحدهای صنعتی در استان خبر داد و تصریح کرد: فرصت اشتغال برای ۶ هزار و ۸۰۰ نفر در بخش صنعت، معدن و تجارت در یک سال اخیر با پوشش بیمه‌ای در استان اردبیل مهیا شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در این بازدید خبرنگاران از تعدادی از واحدهای صنعتی و تولیدی استان با رویکرد دانش‌بنیان و تولید محصولات صنعتی برجسته بازدید کرده و در جریان روند توسعه صنعتی استان قرار گرفتند.