معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست از برنامه ریزی های لازم برای سرشماری پستانداران شاخص در سطح مناطق تحت مدیریت سازمان به منظور تخصیص بودجه خبر داد.

به گزارش مهر، سید مهدی حسینی اظهار داشت: لزوم همکاری ستاد و صف برای این سرشماری بسیار مهم است و گونه‌های شاخص مانند کل و بز، قوچ و میش، آهو، جبیر و گورخر با برنامه ریزی های منظم و حضور کارشناسان، محیط‌بانان استان‌ها و کارشناسان ستادی برای رشد یا کاهش جمعیت حیات وحش و بررسی کیفیت زیستگاه‌های تحت مدیریت انجام می‌شود.

وی عنوان داشت: در سرشماری‌ها دستیابی به حداقل جمعیت گونه‌های شاخص، تعیین ترکیب جنسی گونه‌ها، آگاهی از وضعیت زیستگاه و بررسی حفاظتی و برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح زیستگاه است.

معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان اظهار داشت: بررسی میزان مهاجرت یا جابجایی حیات وحش و میزان تقریبی زادوولد و مرگ و میر حیات وحش، شناسایی عوامل تهدید کننده، شناسایی نقاط ضعف و قوت مناطق تحت مدیریت، باعث خواهد شد که با تجزیه تحلیل داده‌ها، تعیین میزان بهره برداری و صدور پروانه‌های شکار شده و بخشی از اطلاعات مورد نیاز برای تبیین روند جمعیت گونه‌ها و طبقه بندی آن‌ها در رده‌های تهدید ملی استفاده شود.

وی عنوان داشت: برنامه‌هایی در دست اجرا برای حفاظت مشارکتی با جوامع محلی در سطح مناطق کشور داریم و باید برای حفاظت بیشتر از کمک مردمی برای حفظ گونه‌های جانوری و زیستگاه‌های موجود در قالب واگذاری قرق‌های اختصاصی استفاده کنیم.

سید مهدی حسینی گفت: در حال حاضر ۵ قرق در کشور در استان‌های سمنان، یزد و کرمان داریم که مجموع مساحت آنها ۲۷۵ هزار هکتار است که ۶۲ قرق مشهور به حفاظت و درخواست ایجاد ۳۶ منطقه جدید قرق اختصاصی را داریم و در صورت ایجاد، افزایش پهنای حدود ۶ برابر و مساحت فعلی را در بر دارد.

حسینی گفت: گروه بیماری‌های این دفتر هم در طول سال گذشته توجه خاصی به مناطق داشته و متأسفانه درگیر بیماری‌هایی از قبیل طاعون نشخوار کنندگان کوچک، آنفولانزای فوق حاد پرندگان و آبله بزی بوده ایم که با صدور دستورالعمل‌های دامپزشکی برای پیشگیری از این بیماری‌ها و بازدیدهای مستمر توانسته ایم تا حدود زیادی با این بیماری‌ها مقابله کنیم.

وی تصریح کرد: پیشگیری از بیماری‌ها و عدم انتشار آن در مناطق تحت مدیریت سازمان، همت و تلاش ادارات کل حفاظت محیط زیست کشور را می‌طلبد.

معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان گفت: در حوزه بیماری‌های حیات وحش کمبود تجهیزات بیهوشی از جمله تفنگ بیهوشی دارو و ادوات مهار حیوان، فرسوده بودن تجهیزات فعلی، کمبود امکانات و تجهیزات انتقال حیات وحش مصدوم یا بیمار، کمبود نیروی مجرب متخصص در حوزه بیماری‌های حیات وحش و کمبود منابع مالی تخصیص داده شده به موضوع بیماری حیات وحش از مشکلات گریبانگیر بخش بیماری‌های حیات وحش است.