به گزارش خبرنگار مهر، نشر نامک دومین چاپ کتاب «راهنمای ربّانی در تشیّع نخستین: سرچشمههای عرفان در اسلام» نوشته محمدعلی امیرمعزی و ترجمه نورالدین اللهدینی را در ۳۶۰ صفحه و بهای ۱۲۵ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب سال ۱۳۹۸ با شمارگان ۱۳۷۵ نسخه و بهای ۴۶ هزار تومان منتشر شده بود.
محمدعلی امیرمعزی، شیعهپژوه ایرانیتبار ساکن پاریس و استاد مدرسه مطالعات عالی دانشگاه سوربن، معتقد است، آنچه که امروز ما بهعنوان مجموعه عقاید تشیع با آنها مواجهیم، بیشتر افکار و نظریهپردازیهای گروههای مختلف اصولیها، فقها، متکلمان و حتی اخباریها هستند که تحت عنوان عقاید امامیه ارائه میشوند، که در طی سالها و قرون متمادی بر آموزههای اصلی ائمه و شیعیان افزوده شده و آموزههای ناب شیعی زیرِ انبوهی از این نظریات مختلف مدفون شده است.
نویسنده کتاب با دعوت از مخاطب به سفری تاریخی به گذشته و بهخصوص دوره امامان و رجوع به منابع شیعی همان دوران ـ که آنها را منابع دستاول شیعی میداند ـ درپی یک اکتشاف و زدودن غبار از پدیدار آموزههای ناب شیعی است. در این سفر اکتشافی درمییابیم که حدس هانری کربن صاحب کرسی سلف نویسنده در مدرسه مطالعات عالی درست بود که عرفان در اسلام قطعاً ریشة شیعی دارد و ما با مذهبی باطنی و فراعقلانی روبهرو هستیم که ویژگی اصلی جهانبینی آن امام محوری است و کل این مذهب حول شخص راهنمای کامل (امام) چه در بُعد وجودی و چه در بُعد تاریخیاش میچرخد.
از این رو مؤمن که به اعتبار این جهانبینی کسی نیست جز معتقد به این امام وجودی و تاریخی، با دیدن نور امام در قلبش که مظهر نور زمینی و صفات فعلی خداوند در این جهان است به رستگاری میرسد. از اینرو طبق احادیثی که نویسنده بنیانهای نظری خود را بر آن استوار کرده وظیفه راهبری همه مؤمنان عالم بهسوی رستگاری و سعادت تنها با ولی خدا و امام معصوم است و فقط توسط او انجام خواهد گرفت و کسی جز امام معصوم شایسته پوشیدن این رَدای هدایت و راهبری نیست.